به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، موسیزاده، عضو هیئت علمی دانشکده روابط بینالملل در نشست خبری با عنوان بررسی ابعاد حقوق بشر در میانمار که پیش از ظهر امروز در سالن خوارزمی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی برگزار شد، گفت: مسلمانبودن در همه جا مثل ایران آسان نیست و صرف مسلمانبودن و اعلام آن با پیامدهای اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و غیرانسانی علیه فرد رقم میخورد.
موسیزاده اظهار کرد: عدم آگاهی مسلمانان از وضعیت یکدیگر یکی از عوامل ظلم در حق مسلمانان است و این موضوع جای تأسف برای مسلمانان دارد، در حالی که مسیحیها و یهودیان از اتحاد بیشتری برخوردارند و حمایتهای سیاسی گستردهتری از یکدیگر انجام میدهند.
وی با بیان اینکه برای پاسخ به برخی از سؤالات حقوق بشر باید به قوانین کیفری مراجعه کنیم تا بدانیم نسلزدایی اتفاق افتاده است یا خیر، افزود: نسلزدایی برای اولین بار بعد از تشکیل سازمان ملل به تصویب این سازمان رسید و این امر به دلیل اتفاقات در آلمان علیه یهودیها بود.
عضو هیئت علمی دانشکده روابط بینالملل با اشاره به مقررات کنوانسیون بینالمللی نسلزدایی ابراز کرد: هنگامی که کشتار به قصد نابودی کل یا بخشی از گروه قومی، نژادی، مذهبی و ملی صورت گیرد، نسلکشی محسوب میشود و یا آسیبرساندن روحی و جسمی به افراد، قرار دادن افراد در شرایط بد زندگی که منجر به آسیب جسمی و روحی شود، اعلام وضعیتی که مانع از زاد و ولد شود و همچنین انتقال اجباری کودکان از یک گروه به گروه دیگر اتفاق بیفتد بر اساس قوانین کنوانسیون بینالمللی نسلزدایی اتفاق افتاده است.
وی گفت: هر کدام از این موارد ذکر شده در مورد مسلمانان برمه مصداق دارد، این موضوع نسلزدایی است، به این جهت که مسلمانان را در شرایط اسفناک زندگی قرار داده و از امکانات اندک زندگی نیز برخوردار نیستند.
موسیزاده ادامه داد: کشتار مسلمانان از زمان دولت فعلی و قبلی از سال 1342 میلادی در این کشور آغاز شده و حتی از آن زمان که مغول در این کشور حاکم بوده است تا به امروز ادامه دارد. دولت برمه برای مسلمانان ملیتی قایل نیست و برای آنها حقوق شهروندی و وطنی قایل نمیشود و تابعیتی برای آنها محسوب نشده است.
وی با بیان اینکه اثبات نسلزدایی بسیار سخت است، افزود: در طول تشکیل سازمان ملل بیش از 4 مورد محکومیت نسلزدایی گزارش نشده است و این موضوع باید از طریق دادستان به اثبات رسیده و قاضی نسبت به آن محکومیت اعلام کند.
موسیزاده اظهار کرد: برمه جزء اساسنامه ICC نیست اما امکان رسیدگی به جنایات توسط ICC وجود دارد، همانطور که در مورد جنایات سودان و لیبی این موضوع اتفاق افتاد و در ICC رسیدگی شد اما کشتار مسلمانان در برمه با سکوت مجامع بینالمللی همراه بوده و هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.
پایان پیام/
نظر شما