به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر مرندی عضو کمیسیون بهداشت مجلس در همایش هفته تغذیه با شیر مادر گفت: از سالها قبل مطالعات نشان داده تغذیه با شیر مادر تاثیر بسزایی در بقا و سلامت جامعه دارد چرا که شیر مادر ماده ای زنده است و اصلاً با شیرخشک قابل قیاس نیست.
وی افزود: بی جهت نیست که شیر مادر با قابلیت تغییر دائم به نسبت سن و شرایط کودک و حتی ساعات مختلف روز عنوان گلبول سفید را به خود اختصاص داده و بالاخص آغوز دارای خواص بسیاری است.
مرندی اظهار کرد: آغوز اولین ماده ای ایمن سازی بدن است و تداوم شیردهی باعث ایمنی کودک از بسیاری از بیماریهای واگیر می شود.
وی با اشاره به ارایه آمار از مرگ و میر کودکان گفت: هر ساله هفت الی هشت میلیون کودک زیر 5 سال به دلیل تغذیه با شیر مادر از مرگ نجات می یابند و این آمار در کشور ما حدود 70 الی 80 هزار کودک است که اگر با شیر مادر تغذیه نکنند به 5 سالگی نمی رسند.
وی افزود: اگر تغذیه با شیرمادر از ساعت اول زندگی شروع شود یک و نیم میلیون کودک در دنیا و 15 هزار کودک در ایران از مرگ نجات می یابند.
مرندی ادامه داد: ما در کشور سالانه یک میلیون و 300 هزار تولد زنده داریم که اگر با شیر مادر تغذیه نکنند شاخص مرگ و میر آنها که در سالیان اخیر زحمات زیادی برای کاهش نرخ آن انجام شده از بین می رود.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس با اشاره به اینکه زیربنای 56 درصد مرگ و میر کودکان سوءتغذیه است گفت: این آمار یا مستقیماً مربوط به سوءتغذیه است یا از سوءتغذیه ناشی می شود که بد بودن تغذیه و بیماریهای عفونی علت اصلی آن به شمار می روند که هر دو قابلیت اصلاح بوسیله تغذیه کودک با شیر مادر را دارد.
وی گفت: هر روز المانهای جدیدی در شیر مادر کشف می شود و سالها طول می کشد تا تاثیر این المان ها مشخص شود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در ادامه با ابراز ناخرسندی از تغذیه نوزاد در بیمارستان های دولتی و خصوصی با شیرخشک گفت: تغذیه نوزاد در ساعات اول با شیر مادر و مخصوصاً آغوز بسیار تاثیرگذار است و این مساله که احتیاجی به هیچ نوع تکنولوژی ندارد در کشور اعمال نمی شود.
وی در پایان گفت: باید برنامه های حمایت از مادران مورد توجه قرار بگیرد مخصوصاً مادرانی که شاغل هستند چرا که منحنی رشد کودکان بعد از شروع به کار مادرشان افت می کند.
پایان پیام/
نظر شما