به گزارش خبرنگار شبستان، سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین تجلیل از رسانه های فعال در بیست و نهمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم گفت: اگر اصحاب رسانه نبودند برکات این رویداد بزرگ قرآنی به سالن برگزاری محدود می شد، چراکه بازتاب هر فعالیتی و مطلع شدن افراد جامعه از آن به همکاری و انعکاس گسترده رسانه ای نیاز دارد.
وی پیچش طنین قرآن از رسانه ملی در سطح جامعه را ترغیب کننده برای ورود به این ساحت مقدس دانست و اظهار کرد: انبیای الهی خود خبرنگار بوده اند اما نوع و کیفیت خبر آنها متفاوت بود چراکه از آینده و غیب، مبداء و معاد خبررسانی می کردند و در این مسیر از کائنات به عنوان سربازان الهی مدد می گرفتند، نظیر آنچه در ماجرای حضرت سلیمان و خبر دادن هدهد از ملک سبا رخ داده است.
حسینی خبرنگاران فعال در حوزه قرآن را دارای شرافت خاص خواند و افزود: شرافت رمضان و شرافت لیالی قدر که این همه بر فضل و برکات آن تاکید شده همه به دلیل نزول قرآن است. از این رو ما باید در همه شئون از قرآن بهره بگیریم که این مهم به ویژه در فعالیت رسانه ای از اهمیت بیشتری برخوردار می شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به وجود دو صفت شفا و رحمت برای قرآن تصریح کرد: رسانه ها باید درپی درمان باشند نه اینکه با ذکر مکرر دردها فقط عنصر ناامیدی را ترویج کنند. چراکه بیان مکرر دردی را دوا نمی کند و اینکه ما دائم بر طبل ناامیدی بکوبیم راه به جایی نمی بریم.
وی با بیان این مطلب که انصاف و رعایت آن در قران از جایگاهی ویژه برخوردار است، عنوان کرد: متاسفانه بعضا دیده می شود که رسانه ها تنها نقاط ضعف را برجسته و نقاط قوت را انکار می کنند در حالی که قرآن درباره دشمنان نیز چنین شیوه ای را نمی پسندد.
حسینی تاکید کرد: یکی از درس های بزرگ قرآن و سیره نبوی (ص) ایجاد رعب در دل دشمن به جای لرزاندن قلب دوستان است. این رسالتی است که امروز رسانه های ما باید به آن توجه داشته باشند تا بتوان از این شرایط سختی که دشمن با خیال خام خود برای ما ایجاد کرده با موفقیت عبور کنیم.
وی با تاکید بر لزوم موضع گیری منصفانه و برحق رسانه ها در جریان اخبار مختلف بیان کرد: تنها با حقیقت گرایی است که کار رسانه ای ماندگار شده و به کمال می رسد. امانتداری، واقع گرایی و حقیقت مداری عناصری هستند که رسانه ها با رعایت و التزام به آنها می توانند اعتماد عمومی به عنوان سرمایه اصلی خود را جلب کنند.
حسینی ادامه داد: قصص قرآن نیز همه بر حقیقت استوار است از این رو در طول تاریخ جاودان شده است. وی با اشاره به ادعای دروغین رسانه های غربی مبنی بر بی طرفی در انعکاس اخبار ابراز کرد: این در حالی است که تحلیل های منفعت طلبانه خود را هوشمندانه به خورد مخاطب می دهند. اما شیوه ما اینچنین نیست ما تحلیل خود را در کنار اخبار ارائه می کنیم آنچنان که موضع گیری و تحلیل ما درباره وضعیت فلسطین اشغالی و رژیم غاصب صهیونیستی کاملا مشخص است و این شیوه قرآن است که هر جا خبری می دهد همراه با تحلیل است و داستان فرعون خود بهترین گواه برای این مدعا است.
حسینی با بیان این مطلب که رسانه قرآنی باید یاور مظلوم و خصم ظالم باشد، ابراز کرد: ما در عصر انفجار اطلاعات به سر می بریم از این رو یکی از رسالت های اصلی رسانه ها پالایش و گزینش بهینه اخباری است که برای مردم سودمند باشد نه اخبار مهمل و بعضا مضر!
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: علاوه بر این باید اختصار و مفید بودن اخبار را نیز مد نظر داشته باشیم و این شیوه قرآن در طرح مسائل و دادن اطلاع در قصص است و در بسیاری از موارد از بیان جزئیات خودداری کرده و حتی بسیاری از موارد را که ممکن است مضر باشد را بیان نمی کند.
وی با اشاره به فشار دشمن بر کشور از طریق تحریم های متعدد خاطرنشان کرد: ما فرزندان رمضان هستیم و هرچه دشمن حلقه محاصره را بر ما تنگ کند باید صبور و مقاوم باشیم و از مشکلات عبور کنیم. چون این اقدام ها به ضرر خود آنها نیز است که بازار 75 میلیون نفری را از دست می دهند. از سوی دیگر شکست آنها حتمی است چراکه بنابر وعده برحق خداوند پیروزی از آن صابران است.
شایان ذکر است، آیین تجلیل از رسانه های فعال در جریان بیست و نهمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم سه شنبه، 10 مرداد با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در هتل موقوفه ارم برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما