خبرگزاری شبستان: ارتش متحد عربی- اسلامی، نامی آشنا برای اعراب و مسلمانان خاورمیانه است. دولت ها و ملت های مسلمان این منطقه بارها و در ارتباط با وقایع مختلف سخن از ضرورت تشکیل این جبهه متحد کرده اند و در برخی موارد نیز موفق به تشکیل آن شده اند.
به طور مثال در ارتباط با جنایات صرب ها در جنگ یوگوسلاوی، این مسئله بارها مطرح شد ولی به غیر از واحدهایی نه چندان سازمان یافته مسلمانان که به بوسنی اعزام شدند توفیق چندانی نیافت.
اما نام ارتش متحد عربی- اسلامی بیش از هر چیز با مبارزه برعلیه اسرائیل گره خورده است. جنگ های ارتش های متحد این کشورها در برابر اسرائیل در حافظه تاریخ ثبت است.
برای اولین بار با اعلام موجودیت اسرائیل ارتش هاى کشورهاى عربى به منظور مقابله با صهیونیست ها وارد خاک فـلسـطـیـن شـدنـد. در ابـتـداى امـر ابـتـکـار عـمـل در دسـت گروههاى صهیونیستى بود که بخش هاى وسیعى از فلسطین را در دست داشتند؛ با وجود این، نیروهاى عربى به پیروزی هاى بزرگى دست یافتند. سرانجام آتش بس به مدت چهار هفته برقرار گشت صهیونیست ها در طـول مـدت آتـش بـس خـود را بـطور کامل مسلّح کردند. شوراى سیاسى اتحادیه عرب که متوجه تـجـدیـد سـازمـان صهیونیستها شده بود، پس از انقضاى زمان آتش بس، دستور شروع جنگ را صـادر کـرد؛ ولى ایـن بـار اعـراب بـه دلیـل مـشـکـلاتـى از قـبـیـل تـحـریـم تـسـلیـحـاتـى انـگـلسـتان و عقب نشینى نیروهاى اردن و عراق از جبهه هاى جنگ ، نتوانستند به پیروزى دست یابند. از این زمان به بعد، سیر آوارگى فلسطینیان آغاز و رژیم صهیونیستى به عنوان یک رژیم در سازمان ملل به رسمیت شناخته شد.
اتحاد دوم اعراب بر علیه اسرائیل در سال 1967 شکل گرفت. در 5 ژوئن 1967، اسرائیل که از حمله قریب الوقوع اعراب آگاه شده بود در حمله ای پیش دستانه به پایگاههای هوایی مصر جنگ را آغاز کرد و طی 6 روز موفق شد تا کنترل نوار غزه و صحرای سینا را از مصر، قدس شرقی و کرانه باختری رود اردن را از اردن و بلندیهای جولان را از سوریه خارج کند. کشورهای عربی همچون عراق، عربستان سعودی، تونس، سودان، مراکش، الجزایر، لیبی و کویت نیز به اسرائیل اعلام جنگ داده و با اعزام نیروهای کمکی به یاری اردن، مصر و سوریه شتافتند.
جنگ اکتبر 1973، که به علت وقوع در ماه مبارک رمضان، جنگ رمضان نیز خوانده می شود، سومین رویارویی ارتشهای عربی با اسرائیل بود. در این جنگ، نیروهاى مصرى در یک نبرد شش ساعته موفق شـدند، خط دفاعى (بارلِوْ) را که بیش از هفت متر ضخامت داشت ، منهدم کرده وارد صحراى سینا شوند. سوری ها نیز با پیاده کردن دهها هلى کوپتر بر کوه (هرمون) موفق شدند، یکى از مستحکم ترین مقرهاى اسرائیل را که در این کوه قرار داشت ، به تصرف درآورند. آمریکا با شکست اسرائیل در این جنگ، مصر را تهدید به مداخله نظامى کرد. انور سادات ، رئیس جـمـهـور وقـت مـصـر، بـا آتـش بـس در بـرابـر اسـرائیـل مـشـروط بـه آنـکـه اسـرائیـل تـمـامـى اراضـى اشـغـال شـده در جـنـگ شـش روزه را بـطـور کامل تخلیه کند موافقت کرد. صهیونیست ها به دنبال اعلام آتش بس ، دست به تجدید قوا زدند و در 22 اکـتـبـر حـمـله خود را به مواضع از دست رفته در سینا آغاز کردند و طـى چـنـد حـمـله در ظـرف یـک هـفـتـه، تـمـامـى صـحـراى سـیـنـا را دوبـاره اشغال کردند، سوری ها هم که وضع را بدین منوال دیدند، آتش بس را پذیرفتند.
اما پس از امضای پیمان ننگین کمپ دیوید و تغییر ماهیت کشورهای عربی به جز سوریه و لبنان، کار به جایی رسید که این بار خبر از تشکیل ارتش متحد عربی- اسلامی هم سو با منافع اسرائیل می دهند و این مطلب علت شکل گیری انقلاب های منطقه ای را روشن تر می کند.
در این رابطه خبرگزاریها گزارش دادند: عربستان سعودی، قطر و ترکیه در چارچوب طرح آمریکایی-اسرائیلی تلاش دارند با تشکیل نیرویی مشترک از کشورهای عربی و اسلامی زمینه حمله نظامی به خاک سوریه در پوشش حمایت از شهروندان و جلوگیری از جنگ داخلی را فراهم کنند.
این طرح دقیقا با پیشنهاد اخیر شیمون پرز رئیس رژیم صهیونیستی که خواستار تشکیل یک ارتش عربی برای سرنگونی نظام سوریه شده بود همخوانی دارد.
نشریه المنار با اعلام این خبر به نقل از منابع آگاه نوشت، مدیریت این طرح برعهده سعودی ها است و ترکیه و قطر از آنان حمایت دیپلماتیک می کنند.
المنار فاش کرد، طرح تشکیل نیروی مشترک عربی و اسلامی برای حمله به سوریه تا پیش از ماه اوت، آماده اجرا خواهد شد و طراحان این سناریو امیدوارند از آن پس از موفقیت سناریوی سقوط نظام سوریه از طریق جنگ روانی استفاده خواهند برد.
این در حالی صورت گرفت که درخواست اسماعیل هنیه در یازدهم دی ماه سال گذشته مبنی بر تشکیل ارتش کشورهای عربی با عنوان ارتش قدس با هیچ گونه پاسخ مثبتی، حتی در سطح تبلیغاتی نیز روبرو نشد.
البته شکی نیست که حساب این دولت های صهیونیستی با ملت هایشان جداست. و این دولت های ستم پیشه و شیطانی باید بدانند که روزهای پایانی خود را سپری می کنند و ما در مقابل ارتش متحد عربی آنها به دستور رهبر کبیر انقلاب اسلامی، "بسیج بزرگ سربازان اسلام" را به راه می اندازیم.
امروز جهان تشنه فرهنگ اسلام ناب محمدی است و مسلمانان در یک تشکیلات بزرگ اسلامی رونق و زرق و برق کاخ های سفید و سرخ را از بین خواهند برد .
تا شرک و کفر هست مبارزه هست و تا مبارزه هست ما هستیم . ما تصمیم داریم پرچم « لااله الاالله » را بر قلل رفیع کرامت و بزرگواری به اهتزاز درآوریم .
ما باید در جنگ اعتقادی مان بسیج بزرگ سربازان اسلام را در جهان راه اندازیم.
امام خمینی (ره) : 29/04/67
مردان و زنان مؤمن در سراسر جهان اسلام و بویژه در مصر و تونس و لیبى، از این فرصت براى تشکیل قدرت بین الملل اسلامی ، بیشترین بهره را ببرند. خواص و پیشروان نهضتها به خداى بزرگ توکل و به وعدهى نصرت او اعتماد کنند و صفحهى تازهگشودهى تاریخ امت اسلامى را با افتخارات ماندگار خود، که مایهى رضاى الهى و زمینهساز نصرت اوست، مزین سازند.
امام خامنه ای (مدظله العالی): 5 / 8 / 90 پیام به کنگره ی عظیم حج
پایان پیام/
نظر شما