به گزارش شبستان، در پی ربوده شدن هیئت 7 نفره ایرانی در لیبی، پیر ریتر؛ رئیس دفتر نمایندگی کمیته بینالمللی صلیب سرخ در تهران در نشست اضطراری خود با ابوالحسن فقیه، رئیس جمعیت هلال احمر ایران به تشریح فعالیت های صورت گرفته در جهت تسریع در آزادی ربوده شدگان ایرانی پرداخت.
ریتر با اشاره به نگرانی کمیته بینالمللی صلیب سرخ از مشکلی که برای 7 نفر از اعضای هلال احمر کشورمان در بنغازی لیبی رخ داده است و با بیان اینکه بنده با شنیدن خبر ربودن این 7 نفر از نیروهای هلال احمر شوکه شدم ، اظهار داشت: گروه ویژه کاری در ژنو تشکیل شده است و رئیس دفتر کمیته بینالمللی صلیب سرخ در بنغازی نیز پیگیر این مسئله است.
وی با اشاره به اینکه درصددیم تا با موافقت های نهایی که در ژنو صورت می گیرد در این زمینه بیانیهای مشترک از سوی کمیته بین المللی صلیب سرخ و فدراسیون بین المللی جمعیت های صلیب سرخ و هلال احمر صادر کنیم، افزود: ما کاملاً این مشکل را درک میکنیم و در دورههای گذشته نیز چنین مسئلهای را تجربه کرده بودیم و در مجموع شرایط و موقعیت در بنغازی لیبی مناسب نیست.
رئیس دفتر نمایندگی کمیته بینالمللی صلیب سرخ در تهران تصریح کرد:البته یکی از دغدغههای ما هماهنگ کردن هلال احمر لیبی با دولت آن و کنسولگری ایران در این کشور است ولی سعی میکنیم در این زمینه بهترین هماهنگی را برای پیگیری مسئله این 7 نفر از اعضای هلال احمر انجام دهیم.
ریتر با اشاره به ماه مبارک رمضان گفت: امیدواریم افرادی که این 7 نفر از اعضای هلال احمر ایران را ربودهاندٰ انها را به احترام ماه مبارک رمضان آزاد کنند.
در این دیدار ابوالحسن فقیه، رئیس جمیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران نیز با اشاره به نگرانی ایران از وضعیت این افراد که در بنغازی ربوده شدهاند، گفت: تمام این افراد در زمینههای فعالیتهای بشردوستانه تلاشهای بسیاری کرده بودند و ما امیدواریم هرچه زودتر این افراد آزاد شوند.
وی با تاکید بر اینکه این افراد قرار بود بعد از ماه مبارک رمضان به لیبی سفر کنند ولی هلال احمر لیبی اصرار داشت تا این سفر در ماه مبارک رمضان صورت گیرد خاطر نشان کرد: به هر حال ما انتظار داریم تا کمیته بینالمللی صلیب سرخ نقش خود را مانند همیشه در این زمینه ایفا کند ولی اگر از این طریق نتوانیم به نتیجه برسیم راهکارهای دیگری را انجام میدهیم.
رئیس جمعیت هلال احمر با تاکید بر اینکه 3 درخواست از رئیس دفتر کمیته بینالمللی صلیب سرخ در ایران دارد تصریح کرد: نخستین درخواست ما صدور بیانیه کمیته صلیب سرخ در این زمینه است که این درخواست می تواند عاملی بازدارنده باشد.
وی با تاکید بر اینکه یک هیئت ایرانی برای پیگیری این مسئله به ژنو سفر خواهند کرد افزود: در خواست دیگر ما تسریع در اعزام این هیئت به ژنو و ایجاد تمهدیدات لازم برای اعزام تیمی از طرف کمیته بینالمللی صلیب سرخ به بنغازی برای پیگیری وضعیت رباینده شدگان است.
فقیه با تاکید بر خواسته سوم خود مبنی بر ارتباط خانوادههای ربوده شدگان با این افراد خاطر نشان کرد: نماینده دولت انتقالی لیبی اعلام کرده است که گروه های ربایندگان شناسایی شده اند و ما از کمیته خواستاریم که شرایط ارتباط این افراد با خانواده هایشان را فراهم کند.
وی با تاکید بر اینکه عدم پیگیری وضعیت ربوده شدگان بر فعالیت های بشر دوستانه ایران تاثیر می گذارد تاکید کرد: این افراد ربوده شده عضو نهضت صلیب سرخ و هلال احمر هستند و باید به یک اندازه در آزادی آنها بکوشیم.
پایان پیام/
نظر شما