برای حفاظت از جنگل‌های شمال بهره‌برداری صنعتی محدود شود

رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با ابراز نگرانی از ادامه کاهش مساحت جنگل ها گفت: برای حفاظت از جنگل‌های شمال بهره‌برداری صنعتی محدود شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مازندران، محمد جواد محمدی زاده، رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور امروز(12 مرداد) در جلسه شورای برنامه ریزی استانداری مازندران اظهار کرد: برای جلوگیری از ادامه کاهش عرصه های جنگلی باید واردات چوب و کاشت درخت در اولویت کارهای دولت قرار بگیرد.


وی با شاره به اینکه میزان سطح جنگل در سطح کشور 14 میلیون هکتار است، ابراز داشت: این سطح جنگل در 50 سال قبل 18 میلیون هکتار بوده است.


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه 1.9 درصد این جنگل در مناطق شمالی کشور وجود دارد، تصریح کرد: این جنگل یادگار نسل سوم زمین شناختی و جنگل‌های انبوه هیرکانی و از جنگل‌های نادر دنیا است.


محمدی زاده یاداور شد: در50 سال اخیر مساحت جنگل های شمال از 3میلیون و600 هزار هکتار به یک میلیون و900 هزار هکتار کاهش یافته است که برای حفظ آن باید بهره برداری صنعتی از این عرصه ها محدود شود.

 

وی با اشاره به ارائه طرح مدیریت یکپارچه جنگل های شمال به دولت، بیان کرد: هرگونه استفاده از جنگل های شمال باید متناسب با ظرفیت ها و توانایی های آن باشد.


محمدی زاده با اشاره به حضور و چرای بیش از حد دام در عرصه های جنگلی شمال، خواستار کاهش جدی تعداد دامها در این عرصه ها شد .


رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور خاطرنشان کرد: توسعه کشور بسیار با ارزش است ولی این توسعه نباید به معنای فدا کردن محیط زیست باشد و باید عاقلانه استفاده کنیم و برای نسل بعدی آن را حفظ کنیم و ما در مقابل نسل آینده مسئولیم و باید پاسخگو باشیم.


محمدی زاده به اهمیت دریای خزر و لزوم جلو گیری از بهره برداری بی رویه از ذخایر و منابع دریایی آن اشاره کرد و خشک کردن دریا و استحصال زمین توسط کشور های حاشیه ای را از نگرانی های جدی محیط زیستی این منطقه دانست .


وی با بیان این که کشورهای آذربایجان و روسیه در مقولات زیست محیطی با اکتشافات نفتی بیشترین خسارت را به این دریا وارد می کنند، افزود: جزیره سازی در دریای خزر توسط کشورهای آذربایجان و ترکمنستان از دیگر مقولات مضر زیست محیطی این دریاست.


این مسئول در ادامه به میانکاله به عنوان زیستگاه پرندگان، چارپایان، آبزیان و گونه‌های گیاهی که باارزش و ارگانیک اشاره کرد و گفت: ‌در طرح جامع میانکاله برای بهره‌برداران و 200 تشکل و صیادان مشکل ایجاد نشود.


وی به استقرار چهار راس ببر در میانکاله اشاره کرد و گفت: قرار بود این چهار قلاده در اوایل بهار منتقل شوند اما با نظر کارشناسان و اینکه ببر به گرما حساس است در زمستان منتقل می‌شود.


محمدی زاده به پایش رودخانه های منتهی به این دریا اشاره کرد و ادامه داد: همچنان ورود کودهای شیمیایی و سموم از طریق رودخانه ها به این دریا مشاهده می شود.
 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با اشاره ساخت و سازهای بی رویه در حریم رودخانه ها و عرصه های منابع طبیعی استان مازندران اضافه کرد بسیاری از سازه های مسکونی موجود در حریم رودخانه سرد آبرود و عرصه منابع طبیعی کلاردشت غیر قانونی است.


وی به واگذاری اراضی منابع طبیعی کجور و کلاردشت اشاره کرد و گفت: این قطعه بندی ها در سال های اخیر صورت گرفته و این روند تبدیل اراضی بسیار نگران کننده است.


محمدی زاده به موضوع پسماندها در مازندران اشاره کرد و افزود: ایجاد کارخانه های کمپوست و زباله سوز در حل مشکل پسماند مازندران موثر است و روند ایجاد این مراکز با تامین اعتبار و پیگیری مسئولان در حال انجام است.


پایان پیام/
 

کد خبر 158544

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha