خبرگزاری شبستان: خلاء هایی که زندگی ماشینی امروز برای آدمی به ارمغان آورده عطش او را نسبت به معنویت روزافزون کرده است تا جایی که گاه برای رفع این عطش به جای تمسک به منابع اصلی در دام فرقی می افتد که با بدعت های خود می کوشند جوان شیعه را جذب کرده و از آنها برای رسیدن به اهداف خود سوء استفاده کنند.
در همین راستا چندی پیش خبری مبنی بر تغییر زمان اقامه نماز ظهر و عصر توسط فرقه منحرف دراویش گنابادی منتشر شد که البته رییس سازمان تبلیغات اسلامی شهرستان گناباد در گفت و گویی اختصاصی با شبستان این خبر را رد کرد.
انتشار این خبر علی رغم تکذیب زمینه ای را فراهم کرد تا به رواج فرق مختلف در کشور نگاهی عمیق داشته باشیم. هم اکنون در کشور فرقه های متعددی در حال فعالیت هستند که فرقه تصوف یا همان تصوف فرقه ای از جمله آن ها است که خود به فرقه های متعددی همچون ذهبیه، نقش بندی، قلندری، قادری، اویسیه، کمیلیه، خاکسار110، گنابادی 121، شمسیه، کوثریه و... منشعب می شود. که از آن جمله فرقه نعمت الهی، گنابادی و سلطان علیشاهی 121، با داشتن خانقاهای متعدد فعالیت بیشتری در کشور دارند.
بدعت هایی که این فرق در دین پایه ریزی می کنند در گفت و گویی با حجت الاسلام و المسلمین عبدالرحیم بیرانوند، مدرس و پژوهشگر حوزه علمیه به بحث گذاشته شده است.
حجت الاسلام والمسلمین عبدالرحیم بیرانوند، مدرس و پژوهشگر حوزه علمیه قم با بیان این مطلب که بدعت چیزی است که در دین نبوده و کسانی می خواهند آن را وارد دین کنند و این در صورتی است که ابعاد مختلف اعتقادی، فقهی و اخلاقی دین مبین اسلام به این مسئله نپرداخته باشد، افزود: مقام قطب و سجده بر آن، خانقاه ها، عشریه، تجسم صورت قطب در نماز، آداب تشرف و... از جمله مهم ترین بدعت هایی هستند که فرقه نعمت الهی، گنابادی و سلطان علیشاهی 121 در دین مبین اسلام وارد کرده اند.
وجوب سجده بر مقام قطب دراویش!
وی اظهار کرد: این مقام قطب در مقابل امام معصوم (ع)، ولایت فقیه و مراجع تقلید قرار داشته که با تحریفاتی، بدعت های مختلف را در بعد اعتقادات ایجاد نموده اند و این مقام قطبیت خود را صاحب ولایت مطلقه کلیه می داند و مدعی است که در عصر غیبت همه امور به وی سپرده شده است. در واقع پیروان این فرقه معتقدند امام معصوم (ع) ولایت را به آنها تفویض نموده و امور محمدی (ص) و فاطمی (س) در دست آن ها می باشد.
حجت الاسلام بیرانوند با بیان این مطلب که پیروان فرقه نعمت الهی گنابادی سلطان علیشاهی 121 به وجود دو نوع ولایت اعتقاد دارند، تصریح کرد: ولایت قمری و ولایت شمسی، که ولایت شمسی مخصوص امامان معصوم (ع) و ولایت قمری مخصوص قطب های این فرقه است و به گفته آنان وقتی خورشید نیست، نور ماه هدایت گر و روشنگر راه است.
حجت الاسلام بیرانوند ادامه داد: بزرگان این فرقه همچون ملاسلطان می گویند وقتی خدمت قطب رسیدی مانند این است که خدمت یک پادشاه مقتدر رسیده ای که باید به بخشش او امیدوار باشی چرا که وی می تواند در یک آن هر دو جهان را بی سبب به تو ببخشد. پس وقتی در مقابل قطب ایستادی سجده کن(!) و صورت در خاک مذلت بگذار(!). این مسئله که از اعتقادات مهم این فرقه به شمار می آید، بدعتی بیش نیست چرا که سجده بر غیر خدا حرام بوده و تنها خداوند سبحان است که شایسته سجده و ستایش است.
کارشناس حوزه علمیه قم با بیان این مطلب که در26 آیه از قرآن کریم به صراحت لفظ مسجد و مساجد به ویژه مسجدالحرام و مسجدالاقصی آمده است، عنوان کرد: با این حال به استناد کتب بزرگان این فرقه، اولین خانقاه توسط یک پادشاه مسیحی در رمله شام ساخته شده است. این در حالی است که در روایات و احادیث مختلف ائمه معصوم (ع) بر فضیلت مسجد، نماز جماعت مسجد، احکام مسجد، ساختن بنای مسجد و حقوق مسجد بر همسایگان و... تأکید فراوان شده است.
وی تاکید کرد: بنابراین، اگر پیروان این فرقه به روایت ها و احادیث شریفی همچون حدیث ثقلین که می فرماید کتاب الله و عترتی معتقد بودند و قول، فعل و تقریر معصوم علیه السلام برای آنها حجت بود و از آیات و روایات ائمه (ع) تبعیت می کردند، در آن صورت هیچ مکانی برای آنان قدر و منزلت مسجد را دارا نبود و اساسا خانقاه دیگر برای آنها محلی از اعراب نداشت.
جایگزینی عشریه بجای خمس و زکات
کارشناس نقد و بررسی فرق و ادیان در کشور، خمس و زکات را دو واجب شرعی مسلم در دین مبین اسلام خواند و ابراز کرد: کلمه زکات 32 بار در قرآن کریم آمده که 26 مرتبه آن همراه با صلاة قید شده است و همچنین آیه 41 سوره انفال بر اهمیت خمس تأکید دارد. در مقابل، پیروان این فرقه معتقدند که اگر شخص یک دهم مال خود را بدهد که به آن "عشریه" گفته می شود و طبق نظر قطب پرداخت آن بر همه دراویش اجباری است، دیگر نیازی به خمس و زکات نیست.
وی بیان کرد: چنانچه ملا سلطان گنابادی موسس این فرقه می گوید: یک عشر از ارباح مکاسب و زراعات داده شود، مغنی از زکات زکویه و خمس می باشد. و این مسئله نیز از مهم ترین بدعت های فقهی می باشد که ما وقتی از مراجع عظیم الشأن تقلید در این باره استفتاء می کنیم، فتاوای ایشان نیز بر این است که عشریه بدعت است و حرام و هیچ وجه شرعی ندارد.
تجسم صورت قطب در وقت نماز!
یکی از بدعت های اقطاب و مشایخ فرقه صوفیه ادعای تجسم صورت قطب در نماز به ویژه در هنگام قرائت آیه "ایاک نعبد و ایاک نستعین" است. آنها بر این باورند و تأکید می کنند برای اینکه ذهن نمازگزار منحرف نشود بهتر است که صورت قطب را در ذهن خود تصور و تجسم کنند.
پژوهشگر فرق و ادیان حوزه علمیه قم در تبیین این بدعت آشکار گفت: ما چطور می توانیم در نمازی که رو به سوی خدای متعال می ایستیم و می گوییم: "خدایا! تنها تو را می پرستیم و تنها از تو یاری می خواهیم"، صورت یک انسان نیازمند و محتاج که دارای مشکلات عدیده ای در دین است را در ذهن متصور شویم و این عمل نیز چیزی جزء شرک و بدعت نیست.
جایگزینی غسل های پنج گانه به جای شهادتین در تشرف به اسلام...
حجت الاسلام بیرانوند اظهار کرد: گفتن شهادتین از آداب تشرف به دین مبین اسلام است، اما انجام پنج غسل از جمله غسل اسلام از آداب تشرف دراویش به فرقه صوفیه از معتقدات این فرقه می باشد که بر خلاف شریعت مقدس و دین اسلام بوده و این بدعتی دیگر از سوی اقطاب این فرقه می باشد.
نماز عصر ساعت 4 خوانده شود
وی با اشاره به تغییر زمان اقامه نماز ظهر و عصر در ماه مبارک رمضان توسط این فرقه ادامه داد: اینکه ما بیاییم و بگوییم همه کارهای این فرقه ها بدعت است کار درستی نیست، بلکه باید فعل این ها را با اسلام، قرآن و سنت بسنجیم و ببینیم آیا مطابق با دستورات اسلام است یا نه؟ و اگر نماز جماعت آنها بر اساس آداب قرآن و سنت پیامبر (ص) باشد بدعت نبوده و بلامانع است حال نماز ساعت چهار بعدازظهر برگزار شود یا اول وقت.
حجت الاسلام بیرانوند تاکید کرد: اما باید توجه داشت که تأکید اسلام بر نماز اول وقت است و در رابطه با این مهم احادیث و روایات بسیاری وجود دارد. از این رو باید از پیروان این فرقه پرسید اگر شما مسلمان هستید و تابع دستورات اسلام، چرا به تأکیدات اسلام در این مورد عمل نمی کنید آن هم در خانقاه امیرسلیمانی که مرکز این فرقه و زیر نظر قطب فرقه در کشور اداره می شود!
تبلیغ خرافه و بدعت با اختفا در عنوان حسینیه
کارشناس فرق و ادیان حوزه علمیه قم با تأکید بر لزوم آگاهی مسئولان و مردم جامعه از دام این فرقه ها تصریح کرد: ما در کشور خانقاه های متعددی داریم که معروف ترین آن ها در تهران خانقاهی به نام امیرسلیمانی است و پیروان این فرقه به این مکان حسینیه! می گویند که البته این نامگذاری بعد از انقلاب صورت گرفته و این تغییر نام در واقع یک امان نامه ای برای فعالیت های تبلیغی آنان در کشور محسوب می شود.
وی بیان کرد: فردی به نام نورعلی تابنده، قطب این فرقه بوده و سخنگوهای آنها همچون مصطفی آزمایش در فرانسه و خانم زارا نورایی در خارج از کشور هستند که با هزینه ها و تریبون هایی که غرب در اختیارشان قرار داده علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هجمه وارد می کنند و به دنبال القاء ناکارآمدی نظام اسلامی هستند.
حجت الاسلام بیرانوند تاکید کرد: برابر این هجمه ها همه مسئولان و آحاد مردم باید بیدار باشند، چرا که دشمن به واسطه ترویج اینگونه فرقه ها به دنبال انحراف مردم از اعتقادات دینی و اهداف بلند انقلاب اسلامی هستند، لذا نباید این فرقه ها را به حال خود رها کرده و مسئولان کشور باید برای محدود کردن فعالیت های تبلیغی این فرقه ها و نیز بالا بردن سطح آگاهی مردم نسبت به انحرافات و بدعت های آنها در کشور برنامه ریزی نمایند.
وی دین مبین اسلام و مذهب شیعه اثنی عشری را بالاترین نعمت الهی برای ما خواند و خاطرنشان کرد: بنابر روایات ائمه معصوم (ع) در عصر غیبت جامعه توسط مراجع عظیم الشأن تقلید و در رأس آنها ولی امر مسلمین هدایت می شود، ولیّ امری که مقابل تمام هجمه ها و مکرهای شرق و غرب و در مقابل تمام جنود شیطانی که امروز در همین فرقه ها و نحله ها و انجمن ها و جریانات سیاسی منحرف داخلی و خارجی عینیت پیدا کرده اند، به خوبی ایستاده و توانسته اند کشتی انقلاب و اسلام را به سلامت به مقصد برساند. حال این کجا و آن کجا!؟ که اقطاب و مشایخ این فرقه ها عنکبوت وار به دنبال سلطه بر چهار مرید، خواستار تحقق امیال دنیوی خود بوده و علاوه بر دنیا ، آخرت خود و آنان را نیز تباه می سازند.
پایان پیام/
نظر شما