به گزارش خبرگزاری شبستان، گزیده سرمقاله های امروز 17 مرداد برخی از روزنامه ها به شرح زیر است:
کیهان:
روزنامه کیهان در یادداشت امروز خود با عنوان مقاومت سرنوشت ساز به سعدالله زارعی به تحلیل روحیه مقاومت در برابر امریکا در ایران و در میان کشورهای منطقه پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
صف آرایی حق و باطل در برابر یکدیگر «وضعی کاملاً طبیعی» است و در طول تاریخ هم همواره اینگونه بوده است و البته در اکثر موارد به دلیل سستی اهل حق، صحنه به «جولانگاه» باطل تبدیل شده است. در هر جا اهل حق ولو گروه کوچکی- و به تعبیر قرآن کریم فئه قلیله- بوده ولی در برابر باطل ولو گروههای بزرگی- فئه کثیره- بوده اند، مقاومت کرده ، قطعاً به پیروزی رسیده و بر باطل غلیه کرده اند چرا که به تعبیر قرآن از کمک خدا برخوردار بوده اند.
صف آرایی حق در برابر باطل از منظر دین و عقل، سرتاسر فایده است و اندک زیانی -بخصوص از نظر مادی- در آن راه ندارد. البته حتماً زحمت دارد و پایمردی، تدبیر، وحدت فرمان، فرمانده و فرمانبر- یا وحدت راه، راهبر و راهرو- و بصیرت و زمان شناسی را هم بعنوان شرط لازم پیروزی، طلب می کند از این رو حضرت امیر سلام الله علیه در فایده چنین جبهه ای می فرمایند «الخیر کله فی السیف و تحت ظل السیف» کما اینکه تعالیم ائمه و نبی مکرم اسلام و خدای متعال همواره از «مداهنه» و «خوشبینی در مورد کفار» نهی فرموده و افتادن به دام مداهنه را سم مهلک دانسته اند.
مظهر عینی و کامل صف آرایی حق و باطل در دوره ما «ایران» و «آمریکا» است آمریکا از قبل از پیروزی انقلاب و در همان مرحله پیدایی به مصاف این انقلاب آمده است. سند آن اعزام معاون ستاد مشترک ارتش آمریکا و معاون ناتو به ایران- کریستوفر و هایزر- با هدف آماده سازی ارتش ایران برای کودتا بود که در آذر ماه 75- بعد از راهپیمایی عظیم روزهای تاسوعا و عاشورا- انجام شد و خود آمریکایی ها دهها سند را در این رابطه انتشار داده اند هدف انتشار دهندگان دفاع از جیمی کارتر و اعضای دولت او در برابر کسانی بود که آنان را به غفلت از پیامدهای سقوط محمدرضا شاه متهم می کردند.
رسالت:
روزنامه رسالت در سرمقاله امروز خود با عنوان شاعر و آینگی به قلم امیر عاملی به تحلیل جلسه مشاعره در محضر مقام معظم رهبری و اهمیت شهر در تاریخ و ادبیات کشور پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
مطالبه تاریخی شاعران، ادیبان و فرهیختگان مبنی بر نفس کشیدن در حریم رهبری شعردان وشاعر شناس امروزها محقق شده، چندان که مولا و مقتدای مسلمین جهان و نایب بر حق امام زمان(عج) بهترین ایام از روزهای سال یعنی رمضان معظم را به شنیدن ترنم اهالی کلام و کلمه اختصاص میدهند. گردهمایی سالانه شاعران جوان و پیشکسوت به دور شمع معرفت و عرفان یعنی رهبر راهدان، بیانگر توجه خاص مقام معظم ولایت به شاعران انقلاب یا انقلابیون شاعر است. این نشستها در فضایی صمیمی از نماز آغاز میشود و بعد از افطار در مکانی ساده و علیوار به اوج میرسد.
رهبری در حلقه سرایندگان با گوش هوش واندیشهای شعر نیوش دقیق شعرها را میشنوند و حتی نقد کرده و نظر میدهند و به دور از تشریفات معمول ومرسوم راهکارهای تازه داده وشاعر از اینکه مقتدایش اینقدر شعر را دقیق میشنود به وجد آمده و طرب انگیزتر از لحظه ورود جلسه را ترک میکند.
شعرگویان جان فدای شعرفهمان میکنند.
تهران امروز:
روزنامه تهران امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان سوریه و سرنوشت ائتلاف ضدهژمونی به قلم فرهاد نوایی به بررسی وضعیت بحران سوریه و نقش امریکا در آن پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
آنچه بحران کنونی در سوریه را متفاوت از تحولات سایر انقلابهای عربی می کند وجود بازیگران مختلف درگیر در منازعه می باشد. در یک طرف آمریکا و متحدان اروپاییاش با ادعای دفاع از دموکراسی قرار دارند و در سوی دیگر روسیه، چین و ایران یک ضد ائتلاف قوی در برابر غرب تشکیل دادهاند. کشاکش قدرت باعث شده تا وضعیت سوریه بسیار پیچیده شده و آزمون بزرگی برای ائتلافِ ضدهژمونی محسوب شود. هرسه کشور مزبور مدتهاست در معرض سیاست امنیتی غرب قرار دارند. ایران بیش از سه دهه است که در معرض تهدیدات آمریکا قرار دارد. روسیه نیز از زمان فروپاشی شوروی شاهد حرکت گام به گام آمریکا در «خارج نزدیک» خود بوده است؛ بزرگترین تجلی این تهدید در انقلابهای مخملی و جنگ 2008 گرجستان نمود پیدا کرده است. چین نیز تجربه تهدیدات امنیتی مشترکی را از طرف آمریکا داراست. حمایت از جداییطلبان مسلمان ایغور در ایالت سین کیانگ واستقلال طلبی تایوان و حتی فروش تسلیحاتی گسترده به این کشور و... همگی باعث شده تا این کشور نیز آمریکا را به عنوان یک دشمن به حساب بیاورد. بهعلاوه به لحاظ شیوه حکومتداری نیز این سه کشور در تضاد با شیوه آمریکایی می باشند و هرسه تحت فشارهای حقوق بشری در تعریف آمریکا نیز می باشند.
وطن امروز:
روزنامه وطن امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان استراتژی نقد به قلم مهدی محمدی به تحلیل نقد و انتقاد در فضای سیاسی پرداخته است که در بخش از آن امده است:
تقریبا روشن است که پس از ماه مبارک رمضان بخواهیم یا نه، فضای سیاسی کشور وارد فاز انتخابات ریاستجمهوری خواهد شد. انتخابات 92 از سالها قبل برای برخی از بازیگران اصلی صحنه سیاست داخلی در ایران به مثابه نوعی لحظه سرنوشت ارزیابی شده است. برخی سران فتنه 88 در کوران فتنه و زمانی که هنوز از عهده بزرگ کردن زادههای خود در فتنه برنیامده بودند برای انتخابات 92 نقشه میکشیدند.یکی از این افراد که در پس پرده نقش مهمی در راهبری جریان چپ دارد ولی در فضای آشکار به زحمت میتوان نمودی از او یافت، خیلی وقت پیش، زمانی که هنوز هیچ مبنا و زمینهای برای حتی خیالپردازی– چه رسد به فکر کردن- درباره انتخابات ریاستجمهوری یازدهم وجود نداشت، با لحنی پیشگویانه گفته بود در این انتخابات اصلاحطلبان نه بحران کاندیدا خواهند داشت نه بحران گفتمان.منظورش هم این بود که بیرون ماندن از حاکمیت، اجماع روی یک فرد را برای اصلاحطلبان بسیار آسان خواهد کرد و بنابراین جریان چپ به آسانی قادر به توافق روی یک کاندیدا و حل مشکل اجماع درونی خواهد بود (اتفاقی که میبینیم نیفتاده است). و از آن طرف، کشیده شدن فرآیند نقد به درون اصولگرایان، خود به خود موجب خواهد شد گفتمان اصولگرایی در کشاکش دعواهای درونی اصولگرایان از سکه و اعتبار بیفتد و جریان اصولگرا به دست خویش گفتمان اصولگرایی را از دور خارج کند. اکنون زمانی است که آن پیشگویی– یا پیشبینی- به بوته آزمون گذاشته خواهد شد.اینکه درون جریان اصلاحات و فتنه چه خبر است، موضوع این نوشته نیست ولی ما ناگزیر باید با پرسشی که این مرد عموما مخفی جریان چپ مطرح کرده رویارو شویم: مبارزه انتخاباتی درون خانواده اصولگرایان با گفتمان اصولگرایی چه خواهد کرد؟ و آیا میتوان این مبارزه را –که ناگزیر مینماید - به گونهای سامان داد که در نهایت صرفنظر از اینکه چه کسی برنده یا بازنده است، گفتمان اصولگرایی بدون آسیب و سربلند از این منازعه بیرون بیاید و نزد افکار عمومی مخدوش و مشوه نشود؟ به نظر میرسد راهی وجود دارد. بدون شک کاندیداهای اصولگرا در انتخابات آینده اصلیترین انرژی خود را صرف نقد چیزی خواهند کرد که وضع موجود خوانده میشود. وضع موجود کشور چیست؟ ساده است: این وضع تا حدود زیادی – اگر نگوییم کاملا - محصول عملکرد دولتهای نهم و دهم است که ولو برخی درون آن نخواهند و نپسندند، به نام اصولگرایی بر سر کار آمده و بر سر کار باقی مانده است.
جمهوری اسلامی:
روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود با عنوان آدرس غلط به مصریها ندهیم به بررسی وضعیت این کشور در خاورمیانه پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
تحلیلگران بر این باورند که انتخاب ژنرال طنطاوی وزیر دفاع مبارک و رئیس شورای عالی نظامی به عنوان وزیر دفاع در اولین دولت تشکیل شده بعد از پیروزی قیام مردمی مصر و همچنین ابقای "کامل عمرو" سفیر سابق مصر در عربستان به سمت وزیر خارجه و علاوه بر این ابقای 6 وزیر نظام مبارک در پستهای خود، پیام آشکار و واضحی به آمریکا، رژیم اشغالگر قدس و جریان ارتجاع عرب محسوب میشود. در واقع مرسی نامزد اخوانالمسلمین و رئیسجمهور مصر با انتخاب هشام قندیل به عنوان نخستوزیر و تایید کابینه وی پیام مهمی مبنی بر تداوم سیاست خارجی مبارک به آمریکا و غرب داده که محورهای آن عبارتند از:
الف - دولت جدید مصر بر پایبندی و التزام خود به تمامی معاهدات و موافقتنامههای منعقده در زمان مبارک و قبل از وی از جمله پیمان کمپ دیوید و تداوم روابط سیاسی و اقتصادی با تل آویو تاکید دارد.
ب - سرمایه گذاران خارجی بویژه آمریکا که بیش از 30 میلیارد دلار در مصر سرمایهگذاری نموده اند، همچنان میتوانند بدون داشتن هرگونه دغدغه فکری خون ملت مصر را در شیشه کنند.
پایان پیام/
نظر شما