قانون مشاغل سخت به تمامی جامعه خبرنگاران تعلق می گیرد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از تصویب زمینه اجرای بهره مندی تمامی خبرنگاران از قانون مشاغل سخت و زیان آور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سید محمد حسینی روز سه شنبه در حاشیه بازدید از باشگاه خبرنگاران جوان با تبریک روز خبرنگار ،رسالت خبرنگاران را خطیر ،با اهمیت ،ارزشمند و تاثیر گذار در جامعه عنوان کرد گفت: خوشبختانه امروز خبرنگاران بیش از گذشته دارای تحرک و پوایی بوده و علاوه بر رشد و شکوفایی در حوزه های مختلف خبری ،امروز حضور خبرنگاران منشای تحولات در جامعه است.

 

وی در ادامه به قانون مشاغل سخت و زیان آور حرفه خبرنگاری اشاره کرد و یاد آور شد : براساس آئین نامه 85 خبرنگاری از مشاغل سخت و زیان آور به حساب می آید اما در این خصوص اختلاف نظری با صندوق تامین اجتماعی وجود داشت.


رییس شورای فرهنگ عمومی کشور یادآورشد: اجرای قانون مربوط به بهره مندی خبرنگاران از قانون مشاغل سخت و زیان آور سالها با مشکل روبه رو بود، با اصلاحیه پیشنهادی وزارت ارشاد و طرح آن در جلسه اخیر هیات دولت و با عنایت دکتر احمدی نژاد رییس جمهوری این طرح به تصویب رسید و از بن بست خارج شد.


حسینی یادآور شد: پیشتر کسانی می توانستند از قانون مشاغل سخت و زیان آور حرفه خبرنگاری استفاده کنند که کار فرمای مشخص داشته و یا در مشاغل آزاد بودند که خودشان راسا اقدام به پرداخت بیمه کرده بودند.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطر نشان کرد :بر اساس این مصوبه از این پس تمامی خبرنگاران که سابقه پرداخت بیمه داشته و مورد تایید صندوق حمایت از نویسندگان، هنرمندان و خبرنگاران باشند با معرفی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به صندوق تامین اجتماعی از قانون بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور بهر مند خواهند شد.


حسینی اظهار داشت: با این شفاف سازی و اصلاح صورت گرفته خبرنگاران فعال در هر رسانه با تایید وزارت ارشاد مشمول این قانون می شوند.


وی افزود: براساس این مصوبه قرار شد حرفه خبرنگاری و مصادیق خبرنگاری با نظارت وزارت ارشاد باشد و در صورت پرداخت حق بیمه مشمول مقررات شوند.


به گفته حسینی ،در سال گذشته بیشتر خبرنگاران به همین خاطر نمی‌توانستند از این مسئله بهره مند شوند اما با اصلاحاتی که انجام شد حرکت ارزشمندی شکل گرفت.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: ما در این زمینه کوتاهی نخواهیم کرد زیرا نقش رسانه ها را در پیشبرد کشور و در مقابله با امپراطوری رسانه غرب اساسی می‌دانیم و هر چه کمک بیشتری در این زمینه شود خبرنگاران با انگیزه و نشاط بیشتری در صحنه حضور خواهند یافت.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص خط مشی های کنونی وزارت ارشاد در راستای پیشبرد اهداف فرهنگی و هنری اظهار داشت: در گذشته نگاه نظارتی بیشتری بر معاونت حاکم بود اما ما در دولت دهم سعی کردیم در کنار این مسئله فعالیت های ایجابی داشته باشیم.


وی افزود: مسئله حمایت موضوع بسیار مهمی است به همین خاطر صندوق بیمه هنرمندان را با جدیت تمام پیگیری کردیم و به خصوص در رابطه با کسانی که نیاز اساسی به این مسئله دارند اقدام کردیم.


حسینی در ادامه به اقدامات ویژه صندوق حمایت از هنرمندان ،خبرنگاران و نویسندگان در خصوص اقدام جدی برای بیمه های تامین اجتماعی و تکمیلی خبرنگاران اشاره کرد و یاد آور شد :طی سال گذشته 824 نفر تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی و 1130 نفر تحت پوشش بیمه تکمیلی از سوی این صندوق قرار گرفته اند که از لحاظ مسئله و خدمات رسانی اقدامات قابل توجهی شده است.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تاسیس سرای روزنامه نگاران به عنوان یکی از تعهدات اساسی معاونت تصریح کرد: این محل مرکزی برای تعامل برگزاری نشست ها، تبادل نظر و مشورت هاست که می‌تواند به پیشبرد اهداف بزرگ در زمینه رسانه کمک کند.


وی افزود: هم اکنون در هر فصل یک جشنواره برای رسانه وجود دارد که از بهترین ها تقدیر می شود این اتفاق در گذشته تنها سالی یک بار بود و این مسئله از اهمیت ویژه ای برخوردار است.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: یکی از حرکت های ارزشمند از سوی معاونت تجلیل از چهره های پیشکسوت این عرصه بود و همچنین افزایش جایزه سالانه مطبوعات و انتشار بیش از 40 کتاب پیرامون بحث رسانه از دیگر اقدامات به شمار می آ‌ید که بیشتر جنبه آموزشی دارد.


عضو کابینه دولت دهم در ادامه در خصوص مسئله بیداری اسلامی و دعوت هنرمندان در این زمینه نیز گفت: متاسفانه هم اکنون تبلیغات گسترده ای علیه جمهوری اسلامی ایران انجام می شود که این اتفاق حتی در کشورهای اسلامی نیز اتفاق می افتد در این خصوص ما هر چقدر بتوانیم با نخبگان ارتباط بیشتری داشته باشیم تا هر فردی که به ایران دعوت می شود و می آید واقعیت ها را ببیند شبهات را بیشتر رفع خواهیم کرد.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: این دعوت تاثیر خوبی داشت زیرا هر فرد یک مبلغ برای کشور خودش است و با این اتفاق تصوراتشان تغییر کرده زیرا این روشن گری توسط خود افراد صورت گرفت و این مسئله مهمی است.


وی گفت: جلسات و همایش های مختلفی با موضوعات متعدد در رابطه با بیداری اسلامی برگزار می شود اکنون رایزنی های فرهنگی برای همایش بیداری اسلامی و هنرمندان در حال انجام است که به نظر این همایش ها مفید و موثرخواهد بود.
حسینی در رابطه با مسئله اقتصاد مقاومتی و نقش رسانه ها نیز توضیح داد: رسانه ها در این زمینه نقش بی بدیلی دارند.
 

وی افزود: در هر زمینه ای اگر فرهنگ سازی نشود موفقیتی نیز به بار نخواهد آمد امسال سال تولید ملی است و رسانه ها می‌توانند نقش آفرین باشند.


عضو کابینه دولت دهم اظهار داشت: هم اکنون کشورهای غربی برای ایجاد محدودیت در کشور دست به دست هم داده اند اما ملت ما آن قدر قوی و مقتدر است که هیچ چیز نمی‌تواند آن ها را از اهدافشان باز دارد.


حسینی گفت: فکر می‌کنم در این مقطع حساس با تعبیر رهبر معظم انقلاب از اقتصاد مقاومتی نقش رسانه ها بسیار مفید خواهد بود.


به گفته وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی خوشبختانه طی جلساتی که با مدیران مسوول مطبوعات و رسانه ها داشتیم همه برای این مشارکت فعال اعلام آ‌مادگی کامل کرده اند.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: اخبار منفی که با واقعیت تطابق ندارد نباید برجسته شود و باید سعی کنیم واقعیت ها را بیان کنیم.


بنا بر گزارش مرکز روابط عمومی ،اطلاع رسانی و امور بین الملل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ،حسینی یادآورشد: امروزه با این پیشرفت دشمن تضعیف شده و در 1 سال گذشته به دلیل شرایط اقتصادی در کشور ها چند دولت ساقط شده این مسئله انگیزه را برای اقتصاد مقاومتی در کشور بیشتر می‌کند.


در ادامه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از بخش های مختلف باشگاه خبرنگاران جوان بازدید و ضمن گفت و گوی صمیمانه با خبرنگاران و حاضران در این باشگاه ،از نزدیک در جریان فعالیت ها و اطلاع رسانی باشگاه خبرنگاران قرار گرفت.
 

 

پایان پیام/

 

کد خبر 160333

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha