به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، فرشاد مهدی پور، نویسنده کتاب «تیتر یک»، عصر روز گذشته (18 مرداد) در نشست رسانه ای « جنگ نرم» که در قالب طرح ضیافت اندیشه با حضور دانشجویان علاقه مند، در دانشگاه تبریز برگزار شد، به تشریح مفهوم جنگ نرم و ابزار، محور و چگونگی آن پرداخت.
مهدی پور، افزود: جنگ نرم متکی بر تهدیدات نرم و قدرت نرم فرهنگی و اجتماعی است و جنگ رسانهای، با استفاده از ابزار رسانهای مانند رادیو ، تلویزیون، روزنامه و امثال آن یکی از قالب های این نوع جنگ است.
وی ادامه داد: در برهه کنونی، دشمن ماهواره، فضاهای مجازی و اینترنتی و رسانه های جمعی را عمده ابزار خود برای ایجاد و تشدید جنگ روانی و رسانه ای کرده است که با توجه به دیده نشدن دشمن در این نوع جنگ فکری و غیر فیزیکی بودن آن و ناشناخته برای ناشران، نویسندگان و طرح ریزان، جنگ نرم ضربات جبران ناپذیر تری به طرف مقابل وارد می سازد.
این کارشناس حوزه رسانه، ایجاد بحران و تشنج در زمینه های مختلف از جمله سیاسی، فرهنگی، ملی، قومیتی را از محورهای جنگ نرم دشمن علیه ایران اسلامی عنوان کرد و گفت: در راستای افزون تر کردن این جنگ روانی و وارد کردن ضربه های شدیدتر به کشور، دشمن سعی می کند ارگان های مهم و نهادهای انقلابی را محکوم کرده و زیر سوال ببرد و از این امر در رسیدن به آمال خود علیه نظام سو استفاده کند.
وی تاکید کرد: همه کسانی که به گونه ای با رسانه های دیجیتال و فضاهای مجازی سروکار دارند، باید دقت داشته باشند که فضا در این محیط ها تابع لحظه است و اخباری که در این فضاها توزیع شده و انتشار می یابد، اساس جنگ روانی را تشکیل می دهند و انتشار هر خبر دروغ و تحریک کننده مردم می تواند یکی از تیرهای دشمن برای ضربه زدن به یکپارچگی ملی باشد.
مهدی پور، سایت های پر بازدید مثل ویکیپدیا، ایمیل ها، فیس بوک و یوتیوپ را از جمله ابزار های مهم دشمن در فضای سایبری عنوان کرد و گفت: دشمن با ساماندهی فعالیت های اعتراض آمیز، تبلیغ و اطلاع رسانی روند رویدادهای اعتراضی در این فضاها به ایجاد آشوب آفرینی توییتری و ایجاد جنگ روانی می پردازد.
پایان پیام/
نظر شما