به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، علیاکبر صالحی، وزیر امور خارجه کشورمان دقایقی پیش در مصاحبه مطبوعاتی نشست تهران پیرامون سوریه در تهران خطاب به گروگانگیران زائران ایرانی گفت: خدمات صنعتی، نیروگاههای برق، ساختن سد و کالاهای فنی که از سوی ایران به سوریه ارایه میشود نشان از نیت خیرخواهانه ماست، پس در ماه پربرکت رمضان با توجه به اینکه همگی مسلمانیم زایران ایرانی را آزاد کنید.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه نتیجه سفرتان به ترکیه و قطر برای آزادی گروگانها چه بود، اظهار داشت: در ادامه رایزنیها با برخی از کشورها برای رهایی هموطنان از گروگانگیری سفری به ترکیه داشتیم که دوستان ترک ما در گذشته هم کمک شایانی به رهایی گروههای ایرانی از گروگانگیری داشتند. در خصوص این 48 نفر نیز هم کشور ترکیه و هم کشور قطر قول دادند که از امکاناتشان استفاده کرده و زمینههای آزادی را فراهم کنند و اقداماتی در این زمینه نیز در حال انجام است.
وی در خصوص اتهاماتی که به زایران گروگانگیرشده در مورد اقدامات نظامی در سوریه زده شده است، افزود: سالانه بین 700 هزار تا یک میلیون ایرانی برای سفر زیارتی به سوریه میروند که چند هفته گذشته با توجه به بحران دمشق مانع از این سفرها شدیم و بعد از آنکه احساس شد بحران دمشق آرام شده است به زائران ایرانی اجازه دادیم که آرامآرام وارد سوریه برای زیارت شوند که در این بین شروع به ارسال زائران سازمانهای دولتی و وزارتخانهها شدیم تا پس از آن مردم عادی نیز بتوانند به زیارت بروند اما به زائران ایرانی تهمت زدند که برای فعالیتهای نظامی وارد سوریه شدهاند، البته از آنها تشکر میکنیم که تصاویر را نشان دادند و ظاهر ساده 48 زائر ایرانی و همچنین ترکیب پیر و جوان در میان آنها نشان داد که یک ترکیب نظامی وارد سوریه نشده است.
صالحی ادامه داد: آنها کارتهایی از تعدادی از زائران ایرانی نشان دادند و گفتند که آنها نظامی هستند که همه میدانند در ایران سربازی اجباری است و این کارتها، کارتهای پایان خدمت هستند، حال چه در سپاه و چه در ارتش.
وزیر امور خارجه کشورمان با یادآوری این مطلب که یکی از رسانههای ماهوارهای روز گذشته با یکی از رهبران مخالف سوری مصاحبه داشت، خاطرنشان کرد: در این مصاحبه خبرنگار یادآور شد که اگر کسی قصد عملیات نظامی داشته باشد اینگونه ساده و با لباس عادی و بدون محافظ و با تلفن همراه وارد کشوری نمیشود و متأسفانه آنها حداقل ذکاوت، شعور و عقل را برای دیگران قایل نمیشوند.
وزیر امور خارجه در مورد بیطرفی ایران و مذاکرات کشورمان با معارضین سوری گفت: ما معتقدیم در خصوص سوریه همان موضعی را گرفتیم که در خصوص کشورهای دیگر داریم. ما بیش از یک سال است که با معارضین سوری از گروههای مختلف در ارتباطیم و در برخی از موارد با آنها دچار اختلاف نظر هستیم و در مواردی مانند اینکه میخواهند دارای احزاب شوند با آنها موافقیم و دولت سوریه هم قبول کرده در این زمینه با آنها همکاری کند.
صالحی در ارتباط با اختلاف نظرهای ایران با معارضین سوری اظهار داشت: معارضین میگویند حکومت باید برود و این در حالی است که ما به آنها میگوییم اگر حکومت برود شما با چه کسی گفتگو میکنید؟ به هر حال ایران آماده گفتگو میان معارضین و دولت سوریه است و دولت سوریه هم اعلام آمادگی کرده است.
صالحی در ادامه با اظهار این نکته که حتی کشورهایی که قبل از سوریه شاهد انقلاب بودند هنوز انتخابات و تصویب قانون اساسی در آنها صورت نگرفته، افزود: نباید انتظار داشت که در سوریه همه چیز به صورت لحظهای انجام شود. مسایل سیاسی را باید با تعامل و مذاکره حل کرد.
رییس دستگاه دیپلماسی ایران از پاسخ معارضین در مقابل پیشنهاد ایران اینگونه خبر داد: بخش عمدهای از معارضین سوری اعلام کردهاند در یک نشستی در ایران بدون پیششرط با حکومت سوریه گفتوگو میکنند و وزیر مسئول پیگیری امور مخالفان سورینیز در این نشست حضور خواهد داشت.
صالحی در مورد استعفای کوفی عنان نیز عنوان کرد: اینکه عنان بخواهد مسئولیت اشرا ادامه دهد موضوعی است که هنوز مشخص نشده اما وی از سمتاش استعفا داده و تا آخرماه اوت نماینده ویژه سازمان ملل محسوب میشود، البته طبق اعلام بیانیه امروز بانکی مون طرح کوفی عنان همچنان پابرجاست و با رفتن وی طرح منتفی نمیشود.
صالحی ابراز امیدواری کرد کسی که جایگزین عنان میشود شخصی مقتدر و باتجربه باشد.
وی همچنین علت استعفای کوفی عنان را فشارهای وارده بر وی عنوان کرد و افزود: این مسایل نشان میدهد که برخی از کشورها به دنبال حل بحران سوریه نیستند و خواستههای خودشان را در مورد این کشور پیگیری میکنند، در صورتی که ما روز به روز شاهد انسجام بیشتر مردم سوریه و دولت آن هستیم که در آخرین ملاقات با مسئولان سوری بنده احساس امید و مقاومت را در وجود آنها لمس کردم.
پایان پیام/
نظر شما