خبرگزاری شبستان: مردم یمن که همانند مردم تونس و مصر به شدت از حکومت دیکتاتوری در کشور خود ناخرسند هستند با الهام از انقلاب تونس و تحولات گستردهای که در مصر در حال روی دادن است عزم خود را جزم کردهاند تا با برپایی اعتراضات گسترده علی عبدالله صالح، رییسجمهوری یمن را از کشور اخراج کنند.
معترضان یمنی نیز به دنبال پایان دادن به حکومت 30 ساله صالح هستند که از سال 1978 بر اریکه قدرت در این کشور تکیه زده و حاضر نیست تا این مسند را درک کند.
با وجود نارضایتیهای مردمی، علی عبدالله صالح در سپتامبر سال 2006 میلادی در حالی که با چنگ و دندان حکومت 27 ساله خود را چسبیده بود بار دیگر اقداماتی را برای تضمین پیروزی خود انجام داد و به این ترتیب دوران ریاست جمهوری خود را هفت سال دیگر تمدید کرد.
اوضاع بحرانی یمن موجب شده است تا مجلس این کشور بدون توجه به اعتراضهای مخالفان تغییراتی را در قانون اساسی کشور انجام دهد که محور اصلی این تغییرات تمدید دوران ریاست جمهوری عبدالله صالح تا پایان عمر اوست.
صالح از گروههای مخالف که افزودن این متمم به قانون اساسی را رد کردهاند، درخواست کرده است تا دست از مخالفتهای خود بردارند و برای جلوگیری از خودکشی سیاسی در انتخابات پارلمانی که قرار است در 27 آوریل انجام شود، شرکت کنند.
اما مخالفان که خواستار خلع صالح و تمرکززدایی در دولت هستند همچنان به اعتراضات خود ادامه میدهند.
گروههای مخالف میخواهند تا با پایان دادن به حکومت صالح از عملی شدن تصمیم او برای انتقال قدرت به فرزندش احمد صالح که اکنون در ارتش یمن فعالیت میکند، جلوگیری کنند.
تداوم اعتراضهای مردم یمن موجب درگیری نیروهای امنیتی دولت با آنها به ویژه در صنعا، پایتخت این کشور شده است.
نیروهای پلیس معترضانی را که همواره شعار" علی، کشور را ترک کن "و "پس از تونس و مصر اکنون نوبت یمن است" مورد حمله قرار میدهند.
معترضان میگویند که تا سقوط رژیم علی عبدالله صالح و ایجاد تغییر سیاسی در یمن به اعتراضهای خود ادامه خواهند داد.
بنا بر گزارش خبرگزاری فرانسه، جنبش جنوب در مناطق جنوبی لبنان، جنبش شیعیان حوثی در شمال و احزاب مخالف در پارلمان همه با یکدیگر متحده شده و خواستار تغییر سیاسی در یمن هستند.
یمن که یکی از فقیرترین کشورها در جهان عرب است با تهدیدهای در حال گسترش القاعده و همچنین نابسامانیهایی مواجه است که حاصل حکومت دیکتاتوری در این کشور است.
پایان پیام/
نظر شما