احمد دهاز، معاون صنایع دستی و هنرهای دستی اداره کل میراث فرهنگی استان، پیش از ظهر امروز (22 مرداد)، به خبرنگار شبستان در بوشهر گفت: برای احیای رشته گیوه بافی نمدمالی و تولید لباس های محلی برنامه هایی داریم.
وی افزود: احیای رشته های منسوخ شده یا در حال منسوخ شدن از اولویت های میراث فرهنگی است که براین اساس در دو سال گذشته احیاء و آموزش رشته گره چینی و عبابافی را در دستور کار قرار داده ایم.
وی اضافه کرد: اکنون بیش از 40 هزار صنعتگر در بیش از 20 رشته صنایع دستی فعالیت می کنند.
معاون صنایع دستی میراث فرهنگی استان بوشهر گفت: گلیم، گبه، جاجیم، حصیر وعبا بافی، سفال گری، گره چینی از رشته های صنایع دستی مزیت دار و بومی این استان است.
دهاز بیان کرد: معرق، منبت، خاتم، نگار گری، نقاشی ایرانی، سراجی سنتی، مشبک کاری، گلدوزی سنتی، چرم دوزی و تولید لباس های محلی از رشته های غیربومی استان بوشهر است که در طول چندین سال با توجه به اعتبارات اختصاص یافته آموزش داده شد.
وی ادامه داد: عمده ترین آموزش ها در زمینه صنایع دستی در روستا ها صورت می گیرد و در 9 شهرستان استان بوشهر استقبال خوبی وجود دارد.
دهازگفت: به دلیل جنبه بالای هنری، ذوق و خلاقیت در صنایع دستی علاقه مندان فراوانی برای استفاده از این هنر وجود دارد و میراث فرهنگی ما را صنایع دستی تشکیل می دهد.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری استان بوشهر اظهار داشت: به دلیل این که صنایع دستی بار مالی بالاتری نسبت به کارهای ماشینی دارد، بخش عمده ای از خانواده ها توان خرید این محصولات را ندارند.
دهاز اضافه کرد: دربخش صادرات صنایع دستی مشکلات و موانع خاص وجود دارد و تحریم ها و عنادی که کشورهای غربی با نظام اسلامی دارند مزید بر علت شده است.
پایان پیام/
نظر شما