به گزارش خبرگزاری شبستان، اسماعیل چمنی صبح امروز در یک نشست خبری با بیان اینکه این صنعت حدود 20 صنعت جانبی و اصلی در کنار خود دارد افزود: در قبال 50 میلیون ریال یک فرصت شغلی جدید در این هنر صنعت ایجاد میشود که با این رقم میتوان برای اشتغال زایی در یک واحد تولیدی کاری کرد، اما کالای تولیدشده هرگز توان رقابت با هنرصنعت فرش را نه از نظر ایجاد اشتغال و نه از نظر درآمد زایی نخواهد داشت.
وی ادامه داد: اما این رقم در زمینه فرش، از چندین جهت حائز اهمیت است و نه تنها صادرات کشور را رونق خواهد بخشید بلکه خیلی از مشکلات موجود را هم حل خواهد کرد.
وی با بیان اینکه باید به فرش به عنوان هنر اول و صنعت اول کشور نگاه شود و توجه داشته باشیم که اشتغال در این صنعت آسیبهای اجتماعی و آلودگیهای زیست محیطی به همراه ندارد افزود: فرش میتواند سفیر فرهنگ ایرانی باشد.
چمنی افزود: فرش ایرانی نیاز به تبلیغ ندارد و اگر میخواهیم به اقتصاد نفتی متکی نباشیم باید به صنایع دیگر که پتانسیل صادراتی دارند توجه کنیم.
وی ادامه داد: سال گذشته از ایران فرش دستباف با ارزش 560 میلیون دلار صادر شده و مقایسه آمارها نشاندهنده رشد 12 درصدی صادرات این کالا در چهار ماهه نخست سال جاری است.
بیمه قالیبافان مقرون به صرفه نیست
رئیس اتحادیه کشوری تولید کنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف ایران همچنین بر تشکیل فراکسیون فرش دستباف در مجلس برای حل مشکلات بافندگان فرش تاکید کرد و گفت: بیمه درمانی قالیبافان در شرایطی ایجاد میشود که نواقصی دارد به طور مثال این بیمه افراد بالای 50 سال را پوشش نمیدهد در حالی که بیمه قالیبافان یک بیمه نوپا است و بافنده ای که 50 سال است در این صنعت فعالیت میکند امروز نیازمند حمایتهای بیمه ای است.
چمنی در ادامه با اشاره به تصویب و اجرایی شدن بیمه قالیبافان گفت: دو سال است که قالیبافان دفترچه درمان دریافت کرده اند اما متاسفانه هنوز در مورد بازنشستگی آنها مشکلات زیادی وجود دارد چرا که سازمان تامین اجتماعی از 3 تا 12 میلیون تومان برای بازنشسته شدن فرشبافان طلب میکند.
وی ادامه داد: در مقابل طلب کردن این رقم ماهانه 130 هزار تومان به قالیبافان از سوی سازمان تامین اجتماعی پرداخت میشود که اصلاً مقرون به صرفه نیست.
پایان پیام/
نظر شما