زنان بی سرپرست؛ تنها معدنچیان معدن نمک روستای قلعه رشید

روستای قلعه رشید واقع در شهرستان اردل از توابع چهارمحال و بختیاری است که در فاصله 80 کیلومتری شهرکرد، مرکز استان، قرار دارد.

خبرگزاری شبستان/چهارمحال و بختیاری


روستای قلعه رشید واقع شهرستان اردل از توابع چهارمحال و بختیاری است که با جمعیت یک هزار و 600 نفری خود، در فاصله 80 کیلومتری شهرکرد، مرکز استان، قرار دارد.


این روستا از لحاظ طبیعی واقلیمی دارای طبیعی بکر ودست نخورده و مردمانی خون گرم، صمیمی ومهمان نواز است.


روستای کوچک وزیبای شکر آبادهم با600نفر جمعیت درهمسایگی و بالا دست روستای قلعه رشید قرار دارد.


قلعه رشید دارای یک معدن نمک درده کیلومتری شمال شرقی زمین های کشاورزی روستا است که به عنوان منبعی برای ارتزاق پیرزنان و زنان بی سرپرست این روستا به شمار می رود.

 


هر ساله با فرارسیدن تابستان و ماه خرداد، فصل برداشت نمک خوراکی از معدن روستای قلعه رشید نیز آغاز می شود و نزدیک به 40 نفراز پیرزنان وزنان بی سرپرست دو روستای قلعه رشید وشکرآباد، کارآبیاری وبرداشت نمک را در این معدن آغاز می کنند وتا نیمه های فصل پاییزدر این معدن نمک مشغول به کار می شوند.


دهیار روستای قلعه رشید درباره جاذبه های گردشگری این روستا به خبرنگار شبستان گفت: کارشناسان زیادی تا کنون از این مکان دیدن کرده و مدعی هستند که علاوه بر نمک در این مکان نفت وطلا نیز یافت می شود، لیکن تاکنون هیچ اقدامی برای کشف و استخراج این محصولات انجام نشده است.


خسروی افزود: این معدن منهای مساحت اطراف آن که منبع انواع گیاهان دارویی مانند (فراله ، جوشیرو...) است، بیش از3هکتار مساحت دارد، که متاسفانه تا کنون توسط هیچ ارگانی شناسایی نشده و به همین دلیل مجوز ثبت ندارد.


وی با بیان اینکه برداشت نمک توسط این زنان به صورت سنتی انجام می شود، خاطر نشان کرد: فرایند برداشت نمک با وسایل سنتی مانند لیسه وتیشه انجام وبه قرص های نمک با اشکال وقالب های زیبا تبدیل می شود که بسیار زیبا ودیدنی است.

 


 

وی ادامه داد: محصولات این معدن به صورت دستی و با قیمت ارزان (هر قرص معادل شش کیلو یا هر قرص12هزار ریال) به بازار عرضه می شود و علاوه بر آن برای استفاده احشام وحیوانات نیز علاوه بر مصرف در استان به بازارهای خارج از استان (شهرستان ایذه استان خوزستان) صادر می شود.


خسروی با اشاره به اینکه این مکان حتی می تواند به مکانی گردشگری تبدیل شود ادامه داد: ما به دنبال آن هستیم تا امور شناسایی، ثبت و برداشت صنعتی از این معدن را به صورت جدی انجام دهیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 162077

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • اسدی IR ۲۳:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۱
    5 1
    باتشکرازشماکه جازبه های روستای قلعه رشیدرابه مردم معرفی می کنید