روزه آرامش و سلامت روان را به همراه دارد

یک روانپزشک با بیان اینکه در ماه مبارک رمضان آرامش درونی فرد روزه دار افزایش می یابد، گفت: توکل و توسل در این ماه باعث آرامش و افزایش سلامت روان فرد می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، دکتر امیررضا چمنی، یکی از روانپزشکان استان یزد با اشاره به فواید روزه داری گفت: در ماه رمضان به علت افزایش ارتباط معنوی به فرد آرامش درونی او افزایش خواهد یافت و میزان استرس و اضطراب کمتر خواهد شد.

 

وی با اشاره به اینکه علاوه بر تاثیرات روزه بر سلامت جسم روزه داری می تواند تاثیرات مثبتی را بر بهداشت روان و روحیه فر د داشته باشد، ادامه داد: تلاوت دعا و مناجات های خاص در ماه مبارک رمضان و همچنین توکل و توسل به خدای متعال باعث آرامش و افزایش سلامت روان فرد در این ماه خواهد شد.

این متخصص اعصاب و روان گفت: یکی از مزیت های روزه داری تقویت مهارت های زندگی است؛ فرد روزه دار در طی روزه داری یاد می گیرد در برابر سختی ها، مشکلات و مسائل زندگی مبارزه کند و به عبارتی، دفاع روانی فرد افزایش پیدا می کند.

وی با اشاره به تقویت مهارت حل مسئله در فرد روزه دار به عنوان مزیت روزه داری، تصریح کرد: از دیگر فواید روزه داری تمرین قاطعیت و نه گفتن است؛ فرد روزه دار به خواسته های درونی خود "نه" می گوید و هنر "نه گفتن" را در برابر خواسته های غیر معقول و منطقی دیگران تمرین می کند.

دکتر چمنی یادآورشد: یکی دیگر از کارکردهای روزه داری تمرین مهارت کنترل خشم است به نحوی که اگر گرسنگی و تشنگی آستانه تحمل انسانها را کم می کند اما بر اساس آموزه های دینی و باورهای مذهبی فرد روزه دار خشم خود را مدیریت می کند و مهارت کنترل خشم در او تقویت می شود.

وی خاطرنشان ساخت: روزه دری نوعی افزایش مهارت های ارتباطی است، در ماه رمضان به علت رفت و آمدها و مهمانی ها مردم از مشکلات یکدیگر آگاه شده و اتباطات انسانی عمیق تر خواهد شد.

وی با اشاره به افزایش اعتماد به نفس و خودباوری در فرد به عنوان دیگر فواید روزه داری، اذعان داشت: فرد روزه دار با امساک از خوردن و آشامیدن و پرهیز از لذات انسانی اراده خود را تقویت کرده و توانمندی خود را در برابر مشکلات تقویت می نماید که این مهم عزت نفس و اعتماد او را افزایش می دهد.

این روانپزشک متذکر شد: یکی دیگر از فواید روزه داری تغییر در عادت ها و رفتارهای فرد است، فرد روزه دار بخاطر باورهای دینی خود سعی می کند در طی روز راستگویی، صداقت، پاکدامنی، سعه صدر، صبر، بردباری و پشتکار خود را افزایش دهد.به علاوه عادت ناپسند و رفتارهای ضد اجتماعی و برهکاری در این ماه مبارک کاهش می باد که این مهم خود منجر به تغییر در رفتار و گفتار فرد خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، وی با اشاره به وجود شب های قدر دراین ماه مبارک افزود: فرد روزه دار در این شب ها تصمیم می گیرد که تغییر و تحول و دگرگونی در خود ایجاد کند و با ارزیابی عملکرد خود برای زندگی بهتر تصمیم بگیرد.

این روانپزشک عنوان داشت: در ماه رمضان به علت افزایش ارتباط معنوی به فرد آرامش درونی او افزایش خواهد یافت و میزان استرس و اضطراب کمتر خواهد شد و در نهایت تلاوت دعا و مناجات های خاص در این زمان و همچنین توکل وتوسل به خدای متعال در این ماه باعث ارامش و افزایش سلامت روان فرد خواهد شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 162473

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha