محمد رئوفی نژاد استاندار زنجان به خبرنگار شبستان گفت: در مقابل اقتصاد مقاومتی، اقتصادی غیرمقاومتی و شکننده را داریم که کاملاً اثرپذیر و وابسته است که با هجمه اقتصادی دشمن میتواند با یک چالش جدی روبرو شود و همه تلاش ما این است که از اقتصاد شکننده برای رسیدن به یک اقتصاد مقاومتی گذر کنیم.
مقام عالی استان ادامه داد: مقام معظم رهبری اشاره فرمودند که در همه بخشها و همه ابعاد پیشرفت، ارتقاء، دسترسی به مدارج و مراحل علمی پیشرفته در توسعه اقتصادی در ابعاد مختلف حاصل مقابله معناداری بوده است که جمهوری اسلامی با استکبار در جنگ و جبهه اقتصادی داشته است و از این رو از سال 87 برای اقدامات جدی و ماندگار بحث اقتصاد مقاومتی را مطرح کرد.
وی با اشاره به اینکه بنا به فرمایش مقام معظم رهبری یکی از ابزارهای جدی استکبار در برخورد با انقلاب اسلامی از بدو پیروزی تحریم اقتصادی بوده است، افزود: استکبار نیز سعی کرده است از تمام ظرفیت و توان خود و همپیمانانش در سطح بینالمللی و منطقه استفاده کند تا جمهوری اسلامی ایران را تسلیم خواستهها و اهداف استکبار کند و در مقابل جمهوری اسلامی نیز از همان بدو پیروزی برای مقابله به طور جدی و با استفاده از همه ظرفیتهای داخلی سعی کرده است تا تحریم و آثار آن و فشارهای اقتصادی را کاهش دهد.
استاندار زنجان تأکید کرد: یکی از شاخصهای اقتصاد مقاومتی مستقل بودن اقتصاد است و از این رو یکی از نگرانیهای مقام معظم رهبری وابستگی اقتصاد کشور به نفت است که به معنای آن میتواند اقتصاد غیرمقاومتی بودن این اقتصاد باشد و از این رو یکی از آخرین حربههای دشمن که فکر میکرد فشار بیشتری را به جمهوری اسلامی ایران وارد کند تحریم خرید نفت جمهوری اسلامی بود که علت آن وابسته بودن اقتصاد کشور به نفت بوده است.
رئوفی نژاد افزود: امسال برای دومین بار توانستهایم که 20 درصد حاصل از درآمد نفت را ذخیره کنیم که 90 میلیارد دلار فروش نفت بوده که با نگاه اقتصاد مقاومتی و کاهش وابستگی اقتصادی به نفت در سال 90، حدود 47 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در سطح کشور داشتهایم.
وی فروش نفت خام را یکی از مضرات اقتصاد کشور عنوان کرد و گفت: زمانی که نفت خام فروخته میشود تبدیل به بنزین شده و با قیمت چند برابر وارد کشور میشود و به فرموده مقام معظم رهبری با پیشگیری از خام فروشی همه فراوریها و ارزش افزوده را در داخل کشور برنامهریزی کنیم.
استاندار زنجان ادامه داد: یکی از شاخصهای دیگر اقتصاد مقاومتی بحث علمی بودن و دانشبنیان اقتصاد است که در سال 90 و 91 یکی از حمایتهای جدی دولت حمایت از طرحهای دانشبنیان است که میتواند کمک بسیار مؤثری در اقتصاد مقاومتی داشته باشد.
رئوفی نژاد، از دیگر شاخصهای حرکت به سمت اقتصاد مقاومتی را حمایت از تولید داخلی عنوان کرد و افزود: شاخص بعدی این است که کالا و تولیدات ما توان رقابتی در بازار دنیا را داشته باشد که کیفیت و نوع کالا به جمعیت نیاز ذائقه و بضاعت خرید جامعه جهانی باید به گونهای باشد که با کالای مشابه موجود رقابت کند.
وی افزود: یک طرف ساز و کار اقتصاد مقاومتی جامعه است و توجه آنها به کالای تولید شده در داخل، تغییر ذائقه مردم از استفاده کالای خارجی به هر دلیل ایجاد و تقویت فرهنگ استفاده از کالای داخل کشور است که وظیفه سنگینی است که مردم باید در راستای ایجاد آن تلاش کنند.
پایان پیام/
نظر شما