به گزارش خبرگزاری شبستان یکی از مشکلات دیابت در افراد مسن آن است که شخص ممکن است مبتلا به بیماری دیگری نیز باشد که کنترل قند خون را مشکل تر می سازد.به علاوه ممکن است بیمار به علت بالا بودن قند خون درطی چند سال قبل ازتشخیص دچار عوارض دیابت شود و این عوارض در سنین کهنسالی بروز کند.
بر اساس اعلام این مرکز، نشانه های بیماری دیابت در سالمندان کمتراز افراد کم سال مشهود است. سالمندان معمولا دچار تشنگی شدید یا افزایش و تکرر ادرار نمی شوند، اما ممکن است بی حال و مریض احوال باشند و یا با وجود اشتهای طبیعی وزنشان به تدریج کم می شود ازاین رو انجام آزمایش خون برای بررسی وجود قند خون بالا در افراد کهنسال ضروری است.
افت قند خون از جمله علائم بیماری دیابت به شمار می رود بدنبال افت قندخون تغییراتی در جریان خون مغز رخ می دهد که ممکن است سرخرگ های سفت شده سالمندان نتوانند این تغییرات را به راحتی بپذیرند. سالمندان دیابتی که تنها زندگی می کنند ممکن است براثر افت قند خون زمین بخورند یا بی هوش شوند.
اغتشاش شعور یافراموشی، رنگ پریدگی، تعریق، تحریک پذیری و کندی چشمگیر در ارایه واکنش، از جمله علائم افت قند خون به شمار می رود که در این موارد باید سریعا" قندخون اندازه گیری شود.
انجام حرکات وفعالیت هایی که فرد به آنها عادت ندارد از جمله فعالیت در هوای گرم و یا هوای سرد میتواند موجب افت قند خون شود.
افزایش قند خون نیز از دیگر علائم بیماری دیابت به شمار می رود. بالا بودن غلظت قند خون سبب بیماری و بروز مشکلات ذهنی می شود ولی عده ای از سالمندان سطوح فوق العاده بالای قند خون را بدون داشتن شکایت چندانی تحمل می کنند.
علامت های بالا رفتن قند خون شامل تکرر ادرار یا بی اختیاری ادرار و تشنگی است. سالمندان به سهولت دچار کم آبی می شوند زیرا ممکن است نتوانند مایعات کافی بنوشند تا ادرار زیاد دفع شده را جبران کنند و به همین دلیل بدنبال بالا رفتن قند خون، خستگی، خواب آلودگی گیجی وآشفتگی در آنها پدید می آید.
یک عفونت ویروسی جزیی ممکن است سبب افزایش بیشتر در قند خون شود، لذا اندازه گیری مرتب قند خون واقدام لازم در صورت بالا بودن آن بسیار حائز اهمییت است.فرد سالمندی که تحت درمان با قرصهای خوراکی پایین آورنده قند خون یا انسولین قرار دارد، در صورت بروز مکرر هر یک از علامتهای افت، ازدیاد ویا نوسان بیش از اندازه قند خون باید به پزشک مراجعه کند.
بر اساس تاکید مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم :هر فرد سالمند باید نوشته ای حاوی اطلاعات مربوط به بیماری فعلی، قبلی و اعمال جراحی انجام شده، داروهایی که مصرف می کند یا نسبت به آنها حساسیت دارد را همیشه همراه داشته وبه تمام پزشکانی که به ویژه در هنگام فوریت های پزشکی مراجعه می کند(افراد مسن معمولا به پزشکان متعدد مراجعه می کنند) ارائه دهد.توجه داشته باشید که لازم است فرد دیابتی بیماری خود را به تمام کسانی که نزد آنها می رود اطلاع دهد.توجه کنید که سکته های قلبی در مبتلایان به دیابت ممکن است با درد زیادی همراه نباشد وحتی گاهی بدون علامت باشد،ازاینرو سالمندان نباید بدون نظر پزشکان متخصص قلب وعروق،ورزشها و فعالیتهای بدنی سنگین انجام دهند.
مراقبت از چشمها از نکات حائز اهمیت در بیماران دیابتی سالمند به شمار می رود و حداقل سالی یکبار برای معاینه دقیق حتی اگر هیچ شکایت وناراحتی چشمی وجود ندارد به چشم پزشک مراجعه شود.
پایان پیام/
نظر شما