ساختمان های خراسان شمالی، شناسنامه فنی و ملکی دریافت می کند

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان شمالی، از صدور شناسنامه فنی و ملکی برای ساختمان ها و بناهای این استان خبر داد و گفت: نخستین شناسنامه فنی و ملکی طی هفته جاری رونمایی می شود.

علی اکبر رمضانی، رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان شمالی با اعلام این خبر به خبرنگار شبستان در بجنورد گفت: شناسنامه فنی و ملکی در دو جلد تکمیل می شود که جلد اول اطلاعات فنی و ملکی است و جلد دیگر آن مربوط به تأسیسات زیربنایی و خدمات است که علاوه بر مهندسان ناظر و مجریان صلاحیت دار که در تنظیم این دفترچه نقش کلیدی دارند، از کارشناسان ماده 27 نظام مهندسی ساختمان برای تأیید صحت مندرجات این شناسنامه دو جلدی نیز استفاده خواهد شد.


رمضانی با عنوان اینکه مهندسان ناظر نقش اصلی را در این رابطه ایفا می کنند، تأکید کرد: اما کسی که واقعیت ها را در شناسنامه نشان می دهد مجری صلاحیت داری است که پروژه های ساختمانی با بیش از 800 متر مساحت و یا ساختمان هایی با بیش از 5 سقف را اجرا می کند.


وی همچنین در توضیح بیشتر در این رابطه افزود: صدور این دفترچه با استناد به مستندات ارائه شده توسط این ناظر و مجری و آن چه که توسط آزمایشگاه های فنی و مکانیک خاک، تأیید شده است، ارائه می شود و به دلیل حساسیت کار سعی می کنیم با احتیاط گام برداریم و در صدور دفترچه همه جوانب امر حتی استاندارد بودن مصالح ساختمانی رعایت شود تا بهره بردار از دفترچه با اطمینان خاطر در ساختمانی که خریداری می کند، سکونت کند.

 
مهندس رمضانی با بیان این مطلب که کمبود شرکت های آزمایشگاهی و بازرسی در ساخت و سازها در استان به طور کامل محسوس است، این مهم را یکی از مواردی که کار صدور دفترچه فنی و ملکی را به شدت با چالش مواجه می کرد و می کند اعلام و تصریح کرد: این شرکت ها باید عضو حقوقی نظام مهندسی ساختمان استان باشند تا بتوانیم از آن ها استفاده کنیم چرا که مستند سازی بدون تأییدات آزمایشگاهی مشکل است.


وی با استناد به آمار ارائه شده از سوی اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان مبنی بر این که 65 درصد از مصالح ساختمانی استان استاندارد نیست، گفت: این یک نقطه ضعف است، زیرا بخشی از شناسنامه فنی و ملکی به استاندارد بودن مصالح ساختمانی اختصاص دارد.

 

وی با صراحت متذکر شد: در بازاری که 65 درصد از مصالح آن استاندارد نیست، نظارت ها نیز نمی تواند راهگشا باشد.

 

رمضانی در ادامه مطلب فوق در خصوص چرایی عدم اقدام اصولی برای رفع این مهم پاسخ داد: نظارت یک بعد از اجرای پروژه است و اگر بخواهیم وارد این مبحث شویم باید بسیاری از پروژه های ساختمانی در استان تعطیل شود.

 

وی با اظهار اینکه عوامل بسیاری باید دست در دست هم دهند تا کار خوب انجام شود، یکی از این عوامل را نظارت نام برد و گفت: کنترل، بازرسی، آزمایشگاه، مصالح، اجرا، مهندسان ناظر و کارگران ماهر، همه بخش هایی هستند که اگر خوب کار کنند پروژه ای خوب اجرا خواهد شد و مجموعه عمرانی تکمیل می شود.

 

وی در تکمیل این مطلب به کمبود کارگران ماهر در استان اشاره کرد و گفت: کمبود کارگر ماهر و بعضا نبود آن نیز بسیاری از پروژه های عمرانی را با چالش مواجه می کند.
 

 پایان پیام/

کد خبر 165354

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha