یازدهمین سالگرد ارتحال آیت الله صالحی مازندرانی برگزار می‌شود

امام جمعه شیرگاه، از برگزاری یازدهمین سالگرد آیت الله صالحی مازندرانی در سوادکوه خبر داد.

حجت الاسلام محمد مهدوی، امام جمعه شیرگاه، امروز (8 شهریور) به خبرنگار شبستان از مازندران گفت: آیت الله صالحی مازندرانی با توجه به درجات علمی، فقهی و سوابق مبارزاتی اش تابع محض ولایت فقیه و نماد التزام عملی به ولی فقیه بود.

 

وی اعتقاد به ولایت فقیه و حرکت در مسیر ولایت را یکی از ویژگی‌های بارز این عالم ربانی عنوان کرد و اظهار کرد: آیت الله صالحی مازندرانی(ره) همواره در سخنرانی های خود تأکید ویژه ای بر تبعیت از ولایت فقیه داشت.


حجت الاسلام مهدوی با اشاره به اینکه آیت الله صالحی مازندرانی(ره) خالصانه در مسیر ولایت حرکت می کرد، افزود: این مسأله همواره مورد تأکید بسیاری از علما بود.


امام جمعه شیرگاه اذعان کرد: مقام معظم رهبری از آیت الله صالحی مازندرانی به عنوان ذخائر حوزه علمیه یاد کرد، زیرا معظم له قبل از انقلاب در زندان های رژیم دژخیمان پهلوی بود و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی یار صمیمی امام(ره) بود و تا آخرین نفس در دفاع از ولایت و امامت و رهبری جهان اسلام سخن گفت.


حجت الاسلام مهدوی اظهار کرد: این عالم نستوه در فقه اکبر و اصغر به نام بوده و هنوز بسیاری از عالمان و اندیشمندان جهان اسلام از فقه ایشان استفاده عملی می کنند.

وی خاطر نشان کرد: یازدهمین سالگرد آیت الله صالحی مازندرانی، پنج شنبه نهم شهریور با سخنرانی حجت‌الاسلام محمدحسن ابوترابی فرد، نائب رئیس اول هیئت رئیس مجلس شورای اسلامی در مسجد جامع شیرگاه برگزار می شود.


گفتنی است، آیت الله حاج شیخ اسماعیل صالحی مازندرانی، در سال 1312 هجری قمری در روستای نفت چال دهستان لفور از توابع شهرستان سوادکوه در خانواده ای روحانی چشم به جهان گشود.


وی سطوح عالی و بخشی از دروس خارج فقه و اصول را در محضر اساتید و بزرگان حوزه علمیه مشهد فرا گرفت و پس از شش سال اقامت در جوار بارگاه ملکوتی حضرت ثامن الحجج در سال 1339 برای ادامه تحصیل عازم شهر قم شد. از جمله اساتید ایشان حضرت آیت الله بروجردی، آیت الله حاج میرزا هاشم آملی، آیت الله سید محمدرضا گلپایگانی، علامه سید محمدحسین طباطبایی و آیت الله میرزا جواد تهرانی را می توان اشاره کرد.


آیت الله صالحی مازندرانی در کنار تحصیل و تدریس و تألیف، در فعالیت های سیاسی حضوری فعال داشت و با رفت وآمد به منزل مرحوم آیت الله سیدابوالقاسم کاشانی بامسایل سیاسی کشور آشنا شد و در متن مبارزات مردمی علیه رژیم ستم شاهی پهلوی قرار گرفت.


با شروع نهضت امام خمینی(ره) در سال 1342 به کانون گرم مبارزات پیوست و در سال 1353 همزمان با دستگیری و تبعید عده ای از مدرسان عالیقدر حوزه علمیه قم، دستگیر و مدتی در زندان های رژیم از جمله زندان ساواک و شهربانی قم، قزل قلعه، اوین و قصر تهران زندانی شد.


وی پس از عمری تلاش و مجاهدت، روز جمعه نهم شهریور 1380 هجری شمسی به ملکوت اعلی پیوست و در صحن مطهر کریمه اهل بیت حضرت معصومه (ع ) در قم به خاک سپرده شد.


پایان پیام/ 

کد خبر 165533

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha