به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، مهندس تراب محمدی، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، امروز (5شهریور) در بازدید از کاروان شرای پیام مرند، گفت: قدمت کاروانسرای پیام مرند به دوره مغول و صفویه میرسد که به عنوان یکی از 999 کاروانسرای موسوم به شاه عباسی است.
محمدی افزود: کاروانسرای پیام مرند در گذشته یکی از مهمترین تاسیسات بین راهی جاده ابریشم به شمار میرفته که به عنوان بزرگترین کاروانسرای شمالغرب کشور از مهمترین ابنیه تاریخی و گردشگری کشور نیز محسوب میشود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی ادامه داد: این کاروانسرا به علت اهمیت مکانی و مبادلات وسیع کالا در قرون گذشته بر خلاف کاروانسراهای کوهستانی، دارای حیاط مرکزی وسیع و از نوع کاروانسراهای چهار ایوانی است که از سردر رفیع، گنبدخانه حیاط مرکزی به شکل هشتی، اتاقها و ایوان های مشرف به حیاط برای اقامت کاروانیان تشکیل می شود.
وی خاطرنشان کرد: بنای قدیمی این کاروانسرا که در فاصله 54 کیلومتری جاده تبریز به مرند قرار گرفته به علت شرایط اقلیمی دچار آسیبدیدگیهایی شده بود که از هشت سال پیش تا کنون توسط این سازمان به صورت 100درصد بازسازی و احیا شده است.
وی با بیان این که همه تجهیزات لازم به جز تجهیزات سوئیت ها خریداری شده، خاطرنشان کرد: هم اکنون کاروانسرای عباسی پیام مرند دارای 23 سوئیت، 2 رستوران مجزا، یک سالن اجتماعات، سفره خانه سنتی در وسط کاروانسرا و باغ یک هکتاری است.
محمدی با اشاره به این که این کاروانسرا در تملک میراث فرهنگی است، افزود: با توجه به موقعیت مکانی این کاروانسرا، برای تغییر کاربری آن به عنوان هتل و غذاخوری بین راهی اقدام شده است که در حال حاضر با به اتمام رسیدن کامل مرمت و احیای کاروانسرا، تجهیزات مورد نیاز خریداری می شود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه بر اساس فراخوانی که بر روی سایت صندوق حفظ و احیا ی میراث فرهنگی درج شده است، این کاروانسرا برای بهره برداری به بخش خصوصی واگذار می شود.
پایان پیام/
نظر شما