منصور حقیقتپور، نایبرییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به برگزاری شانزدهمین اجلاس جنبش عدم تعهد در جمهوری اسلامی ایران و همچنین ریاست سه ساله جمهوری اسلامی ایران در این جنبش به خبرنگار پارلمانی شبستان گفت: شانزدهمین اجلاس سران غیرمتعهد در یک موقعیت خاص، حساس و تاریخی در جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
وی اظهار کرد: این اجلاس در شرایطی در تهران برگزار شد که دنیای غرب به سرکردگی اسراییل و انگلیس و آمریکا به دنبال این بود که جمهوری اسلامی ایران را در دنیا منزوی معرفی کند اما حضور 120 کشور و سران کشورهای عضو این جنبش نشان داد تبلیغات آمریکاییها راه به جایی نبرده است و فقط یک فضاسازی بوده است.
حقیقتپور تصریح کرد: حضور کشورها در این اجلاس نشان داد که آنها در حال بروز نوعی از مقاومت در برابر سیاستهای آمریکا هستند و آمریکاییان که طی چند ماه گذشته تلاش گستردهای را برای ترغیب شخصیتها جهت شرکتنکردن در اجلاس کرده بودند قطعا با حضور این شخصیتها در اجلاس شانزدهم دچار نوعی سرخوردگی شدهاند.
وی با اشاره به حضور بانکیمون و مرسی در اجلاس شانزدهم یادآور شد: در شرایطی رهبری جنبش عدم تعهد را جمهوری اسلامی ایران به عهده گرفته است که باید جنبش به سمتی برود که در ساختار سازمان ملل و نظام بینالملل تغییراتی را به نفع توده کشورها و در راستای اهدافی چون عدالت و انصاف پیش ببرد.
وی تأکید کرد: از جمله تغییراتی که این جنبش میتواند در ساختار سازمان ملل و شورای امنیت ایجاد کند لغو امتیاز وتو است و اگر سازمان ملل به این سمت حرکت نکند قطعا باید برای نظام بینالملل فکر دیگری کرد.
نایبرییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یادآور شد: کشورهای عضو جنبش عدم تعهد باید به سمتی بروند که بسیاری از نیازهای اقتصادی، سیاسی و حتی امنیتی کشورهای خود را تأمین کند.
وی با بیان اینکه خلأهای موجود در سازمان ملل را باید جنبش عدم تعهد جبران کند، گفت: ما در حال حاضر به انسجام در میان اعضای این جنبش بسیار نیازمندیم زیرا در دنیایی که به سمت چند قطبی بودن حرکت میکند وجود 120 کشور در یک سازمان سیاسی میتواند یکی از قطبهای جهان معنا شود.
حقیقتپور خاطرنشان کرد: در بهترین موقعیت ریاست جنبش عدم تعهد به جمهوری اسلامی ایران سپرده شده است که امیدواریم با ارایه رفتارهای مناسب سیاسی و بر پایه عدالت ظلمستیزی و دفاع از مظلوم بتوانیم جنبش را به سمت ایجاد یک ساختار منطقی، چابک و فراگیر رهبری کنیم.
پایان پیام/
نظر شما