اجلاس شانزدهم نقطه عطفی در تاریخ جنبش عدم تعهد است

وزیر ارشاد که به مناسبت هفته دولت به عنوان سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه شهر ری دعوت شده بود، گفت: شانزدهمین اجلاس کشورهای عضو جنبش «نم» نقطه عطفی در تاریخ این جنبش وفصل جدیدی برای استکبار ستیزی خواهد بود.


به گزارش خبرگزاری شبستان، سید محمد حسینی در سخنان پیش از خطبه نماز جمعه این هفته شهرستان ری افزود: با ریاست سه ساله ایران بر جنبش عدم تعهد و همگرایی سران کشورهای این جنبش که بیش از دو سوم کشورهای دنیا هستند می توانیم در سازمان ملل هم تاثیر گذار باشیم.


وی به سیاست دوگانه آمریکا و رژیم صهیونیستی در برگزاری اجلاس سران کشورهای غیرمتعهد در ایران اشاره کرد و گفت: آنها از طرفی می گفتند که برگزاری این اجلاس در ایران اهمیت ندارد و تاثیر نخواهد داشت و از طرفی از سران کشورهای این جنبش با تهدید و تطمیع می خواستند که در این اجلاس شرکت نکنند.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: آمریکا با وجود ادعای عقل گرایی و حمایت ازگفت وگو در جهان از این که افراد و سران کشورهای غیرمتعهد با دیدگاهها و مواضع جمهوری اسلامی آشنا شوند، هراس دارد.


وی جمهوری اسلامی ایران را یکی از کشورهای فعال در جنبش عدم تعهد دانست و افزود: سیاست و موضع نظام را امام راحل در ابتدای راه انقلاب اسلامی با شعار 'نه شرقی نه غربی' تعیین کردند و مقام معظم رهبری هم در زمان ریاست جمهوری در یکی از همین اجلاس غیر متعهدها که در کشور زیمبابوه برگزار شد همان گونه که جنایات و زیاده طلبی های آمریکا را محکوم کردند در برابر تجاوز آن روز اتحاد جماهیر شوروی به افغانستان نیز موضع گرفتند و آن را محکوم کردند.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به انعکاس اخبار اجلاس شانزدهم غیر متعهدها اشاره کرد و اظهار داشت: تمام دنیا به خاطر این که مواضع جمهوری اسلامی ایران در مقابل استکبار با مواضع دیگر کشورها متفاوت است و با توجه به اهمیت مکان این اجلاس اخبار را به طور وسیعی پیگیری می کردند و بنابراین مواضع مطرح شده در این اجلاس بازتاب وسیعی در جهان داشت.


حسینی در مورد حق جمهوری اسلامی ایران برای داشتن انرژی صلح آمیز هسته ای و تاکید مقام معظم رهبری بر این امر در اجلاس شانزدهم غیرمتعهدها اشاره کرد و افزود: شعار'انرژی هسته ای برای همه و سلاح هسته ای برای هیچکس' سیاست تغییر ناپذیر نظام اسلامی و موضع منطقی و دائمی جمهوری اسلامی است.

 

وی به برخی از تحلیل های خبرگزاری های خارجی و تحلیلگران غربی در باره برگزاری اجلاس شانزدهم غیر متعهدها در تهران اشاره کرد و افزود: به تعبیر آنها این اجلاس پایان اندیشه انزوای جمهوری اسلامی در جهان خواهد بود همان گونه که نوام چامسکی تحلیل گر سیاست خارجی آمریکا نیر اذعان کرد برگزاری این اجلاس در تهران نشان داد که آمریکا و غرب در تقابل با جمهوری اسلامی ایران تنها هستند.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصاویر شهدای هسته ای در اجلاس شانزدهم را یکی از تاثیرگذارترین برنامه های جانبی این اجلاس دانست و افزود: در شهادت دانشمندان هسته ای کشورمان اثبات شد که اطلاعات مربوط به این دانشمندان با همکاری شورای امنیت و سازمان ملل و توسط آژانس بین المللی انرژی هسته ای و دیگر مجامع جهانی در اختیار سرویس های اطلاعاتی آمریکا، رژیم صهیونیستی و انگلیس قرار داده شده بود.


وی به حضور رییس جمهوری مصر برای اولین بار در کشورمان بعد از انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: این حضور نشان داد که مشکل ما با مصر به خاطر افرادی مانند سادات و حسنی مبارک بوده و خود من در سفری که در سال 1374 به این کشور داشتم از نزدیک شاهد بودم که مردم این کشور ارادت خاصی به امام راحل و مردم ایران داشتند.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در مورد هفته دولت و خدمات دولت نهم و دهم در عرصه های مختلف، گفت: برگزاری اجلاس شانزدهم غیر متعهدها نشان داد که اگر می خواهیم در جهان تاثیر گذار باشیم باید در داخل کشور وحدت و یکپارچگی باشد و خدمت به مردم و پیشرفت در علم و فناوری پشتوانه مهمی برای این امر است.


حسینی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در دبدار رییس جمهوری و هیات دولت گفت: ایشان بر بعضی از ویژگی های دولت مانند پرکاری، ساده زیستی و پایبندی به ارزشهای انقلابی تاکید کردند.


وی با انتقاد از این مساله که برخی به خاطر اختلاف نظرها، مصالح نظام را هم نادیده می گیرند، گفت: خیلی از روزنامه ها از کنار تعاریف رهبری از دولت گذشتند و مباحث اقتصادی را برجسته کردند در صورتی که تکیه بر همین ویژگی های بارز دولت است که باعث شده مردم و مسئولان دوشادوش یکدیگر، بتوانند در برابر تحریمهای سنگین ایستادگی کنند و بر مشکلات یکی پس از دیگری فائق آیند و روند رو به رشد کشور دچار وقفه نشود.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به ویژگی های دولت نهم و دهم در مساله فرهنگ و هنر اشاره کرد و گفت: جدا از مسایل اقتصادی ما هم اکنون در دوران جنگ نرم به سر می بریم و قدرت نرم ما که همین اعتقادات و باورهای مردم است، باعث شده که در این عرصه هم در مقابل دشمن با تمام قوا ایستادگی کنیم.


حسینی با بیان این که دشمن می خواهد با برخی ویژگی های در ظاهر پرجاذبه غربی، جوانان ما را جذب کند، افزود: دشمن با ایجاد شبهه در دین، ترویج مکاتب باطل از وهابیت تا بهائیت و حتی تبلیغ فرقه های به ظاهر عرفانی ولی کاذب و وارداتی در یک حجم گسترده، فکر و اندیشه جوانان ما را هدف قرار داده است.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد عملکرد دولت نهم و دهم در عرصه فرهنگی هنری گفت: با اهتمام و نصویب دولت مرکز فعالیت های قرآنی در وزارت ارشاد به معاونت قرآن و عترت ارتقاء پیدا کرد که این موضوع می تواند جهش عمده ای در توسعه فعالیت های قرآنی در کشور ایجاد کند.


وی همچنین به بخشی از فعالیت های دولت های نهم و دهم در حوزه فرهنگ اشاره کرد و افزود به عنوان مثال تنها در این دوران تعداد کانونهای فرهنگی هنری مساجد از 2400 به چهارده هزار، تعدادکتابخانه ها از 1600 به دو هزار و هشتصد باب افزایش یافته است و بیش از سیصد خانه فرهنگ دیجیتال در شهرهای مختلف کشور راه اندازی شده است که این اقدامات تنها گوشه ای از فعالیت های اساسی دولت در عرصه فرهنگ است. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین به فعالیت های گسترده برای معرفی انقلاب اسلامی در خارج از کشور اشاره کرد و افزود: بحمد الله بیداری اسلامی در منطقه نشان داد که ملت های مسلمان پیام انقلاب اسلامی را دریافت کرده اند و به دنبال الگوی انقلاب اسلامی هستند.
 

پایان پیام/

کد خبر 167670

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha