به گزارش خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام محمدیان، رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در سیزدهمین نشست سالانه اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشگاههای سراسر کشور گفت: وقتی در مورد جنبش دانشجویی صحبت میکنیم ویژگی اصلی آن یعنی آرمانگرایی به ذهن میرسد.
وی با بیان اینکه تشکلهای دانشجویی مجموعههایی شاداب، متحرک و فعال محسوب میشوند، گفت: یکی از مهمترین ویژگیهای تشکلهای دانشجویی در کنار شاداب و فعال بودن آن آرمانگرایی است.
حجت الاسلام محمدیان به تاکیدات رهبر انقلاب طی سال گذشته به مسئله آرمانگرایی اشاره و تصریح کرد: رهبر انقلاب بارها و بارها بحث آرمانگرایی و عدم منافات آن را با واقعیت گرایی تاکید داشتند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها ادامه داد: از نظر ایشان آرمان گرایی عین حقیقت است هر چند برخی که از سن جوانی خود عبور کردهاند به دلیل نداشتن حوصله آن را متفاوت با حقیقتگرایی میدانند اما رهبر انقلاب در یکسال گذشته چند بار به این مسئله تاکید کردند و آرمان گرایی را حقیقت قابل دسترسی دانستند.
وی در ادامه به آرمانهای رایج امروزی در جهان اشاره کرد و گفت: به نظر شما اگر ما مسلمان نبودیم نیز میتوانستیم آرمانهایی را داشته باشیم و به طور قطعی فرق آرمانهای ما مسلمانان با اشخاص دیگری که در دنیا زندگی میکنند و مسلمان نیستند اما آرمانگرا هستند، چیست.
حجت الاسلام محمدیان با بیان اینکه هرگاه در جامعهای زمینه انقلاب فراهم شود آرمانها نیز ظهور و بروز پیدا خواهند کرد، گفت: در یک سال اخیر آرمانهای مختلفی در جهان مطرح شده است که به برخی از آنها اشاره میکنیم.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها آزادی را یکی از آرمانهای اصیل مردم جهان دانست و خاطرنشان کرد: انسانها فارغ از دیندار و یا غیردیندار به دلیل اینکه نمیخواهند زیر بار حرف زور بروند در برابر قدرتهای بیرونی و استکبار از خود واکنش نشان میدهند و به دلیل وجود احساس حقارتی که در برابر سلطهگری در نزد آنها پیش میآید به دنبال آزادیخواهی هستند.
وی از استقلالطلبی، عدالت طلبی، صلح، دموکراسی، احترام به رای عموم مردم، رفاه، پزشکان بدون مرز و عدالت اجتماعی به عنوان دیگر آرمانهای مطرح در جهان نام برد و گفت: همه این آرمانها، آرمانهای کسانی است که پایبند به اسلام نیستند اما انسانهای پاک و آزادیخواهی هستند.
حجت الاسلام محمدیان با بیان اینکه بین آرمانهای ما مسلمانان به خصوص شیعیان با انسانهای پاک و آزاداندیش جهان نیز تفاوتهایی وجود دارد، گفت: بخش زیادی از آرمانهای انسانی حاضر در جهان با آرمانهای اسلامی ما یکی است که ما آنها را تحسین میکنیم هر چند در خصوص برخی از آنها حرف داریم.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها با بیان اینکه آرمانها دارای خواستگاه و منشا هستند، گفت: آرمانها در نزد ما مسلمانان از چهار عنصر اصلی و اساسی به نام توحید، معاد، عبودیت و ولایت برخوردار هستند.
وی تاکید کرد: با توجه به بحث ولایت، نگرشها در مسلمانان و به خصوص شیعیان تغییر و تثبیت میشود.
حجت الاسلام محمدیان با تاکید بر اینکه یکی از آرمانهای مسلمانان مبارزه با شرک و شرکگریزی است، گفت: تمام معادلات بشر در توحید خلاصه میشود و همه آن در پرتو مبارزه با شرک شکل میگیرد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها ادامه داد: ایمان به خدا، گام دوم در آرمانهاست و گام اول آن کفر به طاغوت به شمار میرود.
وی با بیان اینکه تمام بدبختیهای جهان به دلیل سلطه طاغوتهاست، گفت: عدالتی که در پرتو دین توحیدی مطرح میشود با عدالتی که برای رسیدن به آسایش و راحتی است، متفاوت می باشد.
حجت الاسلام محمدیان افزود: اگر دین را تنها نسخه سعادت انسان بدانیم بالاترین تلاش برای قراردادن دین در جایگاه اصلی آن محسوب میشود.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها به برخی از آرمانهای مسلمانان اشاره کرد و گفت: علمگرایی معرفت افزایی است و رسیدن به اقتدار ملی جزء آرمانهای مسلمانان محسوب میشود.
سیزدهمین نشست سالیانه اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشگاههای سراسر کشور در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما