رشد 35 درصدی ارزش صادرات کالاهای صنعتی/ تابستان پر رونق برای تولید ملی

سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: صادرات کالاهای صنعتی کشور در 4ماهه نخست امسال حدود 7.1 میلیون تن، به ارزش 4 میلیارد و 400 میلیون دلار بوده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سید علیرضا شجاعی گفت: میزان صادرات کالاهای صنعتی کشور در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، 24 درصد از نظر وزن و 35 و 5 دهم درصد از نظر ارزش رشد داشته است همچنین این صادرات در مدت مشابه سال پیش، 5 و 7 دهم میلیون تن، به ارزش 3 میلیارد و 200 میلیون دلار بوده است.


وی رشد صادرات کالاهای صنعتی کشور را نشان دهنده کیفی و رقابت‌پذیر شدن تولید ملی و حرکت ایران به سمت ایجاد ارزش افزوده بیشتر دانست و گفت: سهم صادرات صنعتی از کل صادرات یکی از مهم‌ترین شاخص‌های توسعه صنعتی است، به‌گونه‌ای که می‌توان از آن به عنوان شاخصی برای رقابت‌پذیری و نیز صادراتی بودن یک کشور استفاده کرد. از این رو، رشد صادرات کالاهای صنعتی گواهی بر افزایش توان رقابتی بنگاه های تولیدی در بازارهای بین المللی است.


شجاعی ادامه داد: طی یکسال پس از ادغام، با تاکید وزیر صنعت، معدن و تجارت، نگاه تولید صادراتگرا در بدنه صنعت و معدن بیش از پیش تقویت شده و توسعه یافته و همین امر باعث گردیده ما در کالاهای صنعتی نیز شاهد رقابت در آن سوی مرزها باشیم.


وی گفت: به فرموده رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با هیات دولت چنانچه متولیان اقتصاد کلان برنامه‌ریزی نمایند تا جهت‌گیری افزایش نقدینگی‌ها به سمت تولید برود، قطعا شاهد رشد بیشتر و سهم بالاتر محصولات صنعتی در سبد صادرات غیرنفتی کشور خواهیم بود.


سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه ایران از نظر صادرات در رتبه بیست و سوم جهان قرار دارد، افزود: تولید می تواند منجر به ارزش افزوده و اشتغال شود و در کنار آن سرمایه و کار ایرانی باید برای رشد تولید در استخدام قرار گیرد. از این پس تلاش بر این است تا با حمایت از تولید، علاوه بر ایجاد اشتغال و ارزش افزوده، سهم این کالاها در صادرات کشور نیز افرایش یابد تا به تراز تجاری مثبت دست یابیم.


شجاعی افزود: برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت در حوزه صادرات غیرنفتی، صدور محصولات با ارزش افزوده بالا، دانش‌بنیان و با فناوری بالا است که در این زمینه به کالاهای صنعتی توجه ویژه‌ای دارد.


به گفته وی، براساس اهداف کلان پیش‌بینی شده، صادرات بخش صنعت در طول برنامه پنجم توسعه با میانگین رشد 14 درصد از 12 میلیارد و 900 میلیون دلار در سال 1390 به رقم 22 میلیارد و 800 میلیون دلار در سال 1394 یعنی سال پایانی برنامه پنجم خواهد رسید.


مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: در اقتصاد مقاومتی تلاش‌ها باید معطوف به ایجاد جهش صادراتی شود.


پایان پیام/

 

کد خبر 168178

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha