جاذبه اسلام راستین در دوران حکومت مصلح بزرگ

باتوجّه به اینکه در دوران حکومت آن مصلح بزرگ، همه وسایل پیشرفته ارتباط جمعى، در اختیار او و پیروان رشید اوست و باتوجّه به اینکه اسلام راستین با حذف پیرایه‏ها کشش و جاذبه‏اى فوق‏العاده‏اى دارد . . .

خبرگزاری شبستان: یکی از مسائلی که در حوزه مهدویت مطرح است "وحدت دین" است. آیا در دوران حضرت مهدی ادیان آسمانی وحدت را به دست می آورند و همه مسلمان می شوند؟ آیا اسلام به اجبار به جهانیان عرضه می شود؟ آیا اقلیت دینی وجود خواهد داشت؟ اقلیت دینی چه جایگاهی دارد؟ سوالات فراوانی از این قبیل پیرامون مسئله "وحدت دین" در دوران ظهور حضرت قابل طرح است. در ادامه سعی داریم براساس سیره نبی اکرم به این سوالات پاسخ دهیم. چراکه سیره و روش منجی عالم و امام منتظر قائبم براساس احادیث همان سیره و روش نبی اکرم است. چنانچه در حدیث آمده است:
یکى از دوستان امام صادق(ع) به نام "عبدالله بن عطا" مى‏گوید:
از امام پرسیدم روش و سیره مهدى(ع) چگونه است؟
امام در پاسخ فرمود: "یصنع ما صنع رسول اللّه(ص) یهدم ماکان قبله کما هدم رسول اللّه(ص) امر الجاهلیّة و یستأنف الاسلام جدیدا؛ همان کارى را که رسول خدا انجام داد، انجام مى‏دهد؛ برنامه‏هاى (نادرست) پیشین را ویران مى‏سازد، همانگونه که رسول خدا(ص) اعمال جاهلیّت را ویران ساخت و اسلام را نوسازى مى‏کند." "کتاب اثبات الهداة".
شکی نیست که اختلافات مذهبى با یک نظام توحیدى در تمام زمینه‏ها، سازگار نیست؛ زیرا همین اختلاف براى برهم زدن هر نوع وحدت کافى است.
بالعکس، یکى از عوامل مهم وحدت، وحدت دین و مذهب است که مى‏تواند مافوق همه اختلاف‏ها باشد و نژادها و زبان‏ها و ملّیّت ها و فرهنگ‏هاى گوناگون را در خود گردآورى و از آنها جامعه واحدى‏ بسازد که همگان در آن همچون برادران و خواهران باشند که: "انّما المؤمنون اخوه"
به همین دلیل، یکى از برنامه‏هاى اساسى آن مصلح و انقلابى بزرگ، توحید صفوف در سایه توحید مذهب است.
ولى نباید تردید به خود راه داد که این توحید ممکن است اجبارى باشد؛ و اگر امکان اجبار در آن بود، منطقى بود اجبارى شود.
مذهب با قلب و روح آدمى سر و کار دارد و مى‏دانیم قلب و روح از قلمرو زور و اجبار بیرون است؛ و دست کسى به حریم آن دراز نمى‏شود.
به علاوه، روش و سنّت پیامبر(ص) چنانکه قرآن هم گواهى مى‏دهد- بر اجبار نبوده که: "لااکراه فى الدّین"
لذا، همواره اسلام، اهل کتاب را به عنوان یک اقلّیّت سالم پذیرفته و از آن‏ها مادام که دست به تحریکاتى نزنند حمایت کرده است.
با توجّه به اینکه در دوران حکومت آن مصلح بزرگ، همه وسایل پیشرفته ارتباط جمعى، در اختیار او و پیروان رشید او است، و با توجّه به اینکه اسلام راستین با حذف پیرایه‏ها کشش و جاذبه‏اى فوق‏العاده‏اى دارد، به خوبى مى‏توان پیش‏بینى کرد که اسلام با تبلیغ منطقى و پیگیر، از طرف اکثریّت قاطع مردم جهان پذیرفته خواهد شد و وحدت ادیان از طریق اسلام پیشرو، عملى مى‏شود.
این حقیقت را که از راه دلیل عقلى بالا دریافتیم، در روایات اسلامى نیز به روشنى دیده مى‏شود.


"مفضّل" در ضمن حدیثى طولانى از امام صادق(ع) چنین نقل مى‏کند: "... فو اللّه یا مفضّل لیرفع عن الملل و الادیان الاختلاف و یکون الدّین کلّه واحداً کما قال اللّه عزّ و جلّ انَّ الدّین عند الله الاسلام ... "بحار الانوار، ج 53، ص 4."؛ ... به خدا سوگند اى مفضّل اختلاف از میان ادیان برداشته مى‏شود و همه به صورت یک آئین در مى‏آید؛ همان گونه که خداوند عزّ و جلّ مى‏گوید: دین در نزد خدا تنها اسلام است ..."
و به این ترتیب، آئین توحید و اسلام در همه خانه‏ها، در درون زندگى همه انسانها، و در تمام دلها وارد مى‏شود.
ولى با این همه نمى‏توان گفت که اقلّیّت هاى کوچکى از پیروان ادیان آسمانى دیگر مطلقاً وجود نخواهد داشت. چرا که انسان داراى آزادى اراده است و اجبارى در چنین نظام حکومتى در کار نیست و امکان دارد افرادى بر اثر اشتباه یا تعصّب بر عقیده پیشین باقى بمانند، هرچند اکثریّت گرایش به نظام توحیدى اسلام خواهند کرد، و این یک امر طبیعى است.
ولى به هرحال، اگر چنین اقلّیّتى هم وجود داشته باشد، به صورت یک اقلّیّت سالم و با حفظ شرایط "اهل ذمّه" مورد حمایت آن حکومت اسلامى خواهند بود.
 

پایان پیام/

کد خبر 168844

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha