به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، دوازدهمین اجلاس چهارمین دوره مجلس خبرگان رهبری صبح امروز برگزار شد که طی آن آیت الله مهدوی کنی رییس مجلس خبرگان با اشاره به اتفاقات دو ماهه اخیر گفت: در این مدت اتفاقات تلخ و شیرینی رخ داد که از اتفاقات تلخ باید عبرت بگیریم و برای رفع تلخی ها اقدام کنیم.
رییس مجلس خبرگان با یادآوری ماه رمضان گذشته و شبهای احیاء اجتماعات مذهبی باشکوه، روز قدس، شمار میلیونی مردم در ایران و کشورهای مسلمان و برگزاری اجلاس غیرمتعهدها، این حوادث را حوادث شیرین مدت اخیر خواند و افزود: در وقایع تلخی که رخ داد مانند زلزله کارهای بسیار خوب از سوی دولت مردم علما و رهبری انجام شد اما رفع مشکلات و نگرانی های باقی ماندگان نیاز به کوشش فراوان دارد که بدون آن نمی توان مشکلات را رفع کرد و امیدواریم مردم، مسئولین، علما و خبرگان همچنان کمک هایشان را به سوی زلزله زدگان سرازیر کنند.
آیت الله مهدوی کنی با اظهار این مطلب که در شب های احیاء و ماه رمضان مردم نشان دادند همچنان به انقلابشان وفادارند تصریح کرد: انقلاب اسلامی سه رکن دارد که رهبری در راس آن است و دولت اجرا می کند و مردم هم کمک می کنند.
رییس مجلس خبرگان با بیان این نکته که دولت مورد خطاب من دولت به معنای حکومت اسلامی خاطرنشان کرد: حتی می توان مجلس را هم عضوی از مجموعه دولت خواند و نیروهای نظامی و انتظامی نیز جزئی از این دولتند و مردم هم ولی نعمت آنند.
وی درخصوص سالهای پس از انقلاب زندگی مردم گفت: انقلاب با سختیها شروع شد و به پایان رسید و بعد از انقلاب هم حوادث طبیعی و غیرطبیعی داشتیم که همین مشکلات انقلاب ما را مستحکم کرد.
آیت الله مهدوی کنی با اشاره به حکومت اسلامی در کشورمان خاطرنشان کرد: دولت به آن معنایی که دولت واقعی اسلام باشد دولتی است که با همراهی مردم و تحت ولایت رهبری بتواند با مشکلات بر سر راه دست و پنجه نرم کرده و عقب نشینی نکنند و حق مردم را به آنها برساند.
ایران فقط بیانیه پایانی اجلاس را تایید می کند
دبیرکل جامعه روحانیت با یادآوری این مطلب که در مورد جریانات یکی دو ماهه اخیر من از طرف مجلس خبرگان رهبری از مقام معظم رهبری و دولت نهایت تشکر را داشتم افزود: حضور آیت الله خامنه ای در اجلاس غیرمتعهدها و بیانات وی برای همه ما مفید بود و امیدواریم از این حوادث ملت ها و دولت ها و همچنین ملت و دولت ما استفاده خوبی ببرند.
وی اضافه کرد: اگر تعبیر می شود که اجلاس نم موفق بوده که بوده و موجب عزت ما شده و ما نشان دادیم که کشوری منزوی در جهان نیستیم و آنطور که دشمنان می گفتند در یک گوشه قرار نداریم و اینطور نبود و حضور 120 کشور که دعوت ایران را پذیرفتند و ریاست اجلاس را به ایران دادند نغزی بر گفتار دشمنان است که اگر این را قبول نکنند بی انصافند.
آیت الله مهدوی کنی با اظهار این مطلب که مصوبات و بیانیه های پایانی همه خوب بود افزود: بیان ما در خبرگان به عنوان علمای خبره ایران اینگونه نیست که هر کس در اجلاس عدم تعهد هر چه گفت مورد تایید ایران است.
وی ادامه داد: اجلاس غیرمتعهدها همایش کشورهایی است که تعهدی به استعمارگران ندارند و البته به این معنا نیست که اگر ما میزبان بوده ایم هر که هر چه در اجلاس گفته را تایید می کنیم زیرا تنها بیانیه اجلاس مورد تایید ماست.
امنیت ایران توانست پذیرای اجلاس نم باشد
رییس مجلس خبرگان رهبری در ادامه سخنانش با یادآوری این نکته که امنیت نعمت بزرگی است که برای رسیدن به اهداف معنوی و مادی مهیا شده تصریح کرد: مردم ایران باید بدانند که در سایه امنیت این کشور می توانند به سعادت برسند.
وی افزود: اجلاس عدم تعهد و برگزاری آن در ایران نشان دهنده این بود که جمهوری اسلامی در امنیت است حتی برخی از این کشورها فکر می کردند وقتی وارد ایران می شوند با درگیری یک کشور خرابه روبرو خواهند شد اما خودشان گفتند که اینطور نبود و این در سایه رهبری مردم و کسانی که در 8 سال دفاع مقدس تلاش کردند فراهم شده است.
بیانات رهبری در اجلاس نم نشان دهنده جرات وی بود
آیت الله مهدوی کنی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در مراسم افتتاحیه شانزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد گفت: بیانات ایشان سه نکته مورد تاکید داشت که من آن را یادداشت کرده ام.
وی خطاب جهانی را اولین نکته مورد تاکید در بیانات مقام معظم رهبری در افتتاحیه اجلاس نم خواند و افزود: مقام معظم رهبری تنها ایرانی ها را مخاطب قرار ندادند و گفتند که جامعه جهانی باید به فکر اهدافی باشند که عبرتعهدها را پوشش دهد به این معنی که اگر اجلاس نم می خواهد به هدفش برسد باید غیرمتعهدبودن را تعهد بخشد.
مخاطب این جمله کشورهای جهانی است اعم از مسلمانان و غیرمسلمانان تشکیل دهنده جنبش عدم تعهد بود و ما امیدواریم که ایران در این سه سال ریاست بر جنبش نم به این اهداف برسد.
دبیر کل جامعه روحانیت علاوه بر این پیشنهاد اندیشیدن درباره نظام عادلانه جهانی و دعوت به همگرایی جهانی برای مقابله با دولت های فاسد را از دیگر نکات مورد تاکید مقام معظم رهبری در سخنان مراسم افتتاحیه اجلاس نم دانست.
وی همچنین افزود: ما به خبرگان رهبری انتظار داریم که اجلاس در این سه سال به جایگاه خودش نزدیک شود.
دولت معیشت مردم را تامین کند
رییس مجلس خبرگان رهبری در ادامه سخنانش با اظهار این مطلب که چند توصیه به دولت مردم و مسئولین برای بهبود اوضاع اقتصادی کشور دارد تصریح کرد: در وضعیتی که دشمنان از تلاشهایشان بر علیه ایران دست بردار نیستند مردم و دولت باید توصیه های خبرگان را مورد توجه قرار دهند و در این زمینه از دولت درخواست می شود که توجهی جدی به ساماندهی وضعیت معیشت مردم داشته باشد زیرا انقلاب برای دنیا و آخرت بود نه اینکه فقط مردم متدین شوند.
وی با تاکید بر این نکته که دولت برای رسیدن به این اهداف یعنی تامین معیشت مردم را نیازمند همراهی است خاطرنشان کرد: مسئولین باید از نخبگان و فرهیختگان و کسانی که می توانند نظر خوبی در اداره کشور داشته باشند استفاده کنند.
مهدوی کنی با یادآوری این نکته که دولت مورد مخاطب من معنای عام دارد و حتی مجلس و همه نهادها و ارکان نظام را دربرمی گیرد ادامه داد: توصیه بعدی این است که فعالان سیاسی و اقتصادی با همصدایی و همزبانی به هم کمک کنند زیرا در غیراینصورت تنها اقدامات یکدیگر را خنثی می کنند و به جایی نمی رسند و مساله مهم هماهنگی این نیروهاست.
رییس مجلس خبرگان رهبری در ادامه خطاب به مردم توصیه کرد همانگونه که اسلام تاکید کرده برای خروج از چنین وضعیتی نیازمند کوشش و قناعت هستیم البته کوشش و قناعت تنها مختص چنین شرایطی نیست بلکه ملتی که کوشش نکند برکت نیز شامل حال او نخواهد شد و همچنین قناعت باید در تمام زمانها پیش گرفته شود.
وی با بیان این نکته که متاسفانه ما ایرانی ها اهل اسرافیم افزود: خداوند متعال به ما نعمتهای فراوان عطا کرده که ما فکر می کنیم باید اسراف کنیم حتی مسئولین و کارکنان دولت که بیت المال در دستشان است فکر می کنند باید همه آن را خرج کنند.
ایت الله مهدوی کنی با تاکید بر این نکته که برای رسیدن به هدفهای بزرگ باید قناعت کرد اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز نیازمند قناعت است زیرا قناعت یکی از ارکان ان چه برای مولدین و چه مصرف کنندگان محسوب می شود.
پرداختن به ابعاد انتخابات آینده زود است
رییس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به انتخابات شوراها یازدهمین دوره ریاست جمهوری که پیش روست گفت: این انتخابات در سال آینده انجام خواهد شد و امیدواریم که مردم بزرگان و مسئولین مقدمات خوبی را فراهم کنند تا کسانی انتخاب شوند که به درد مردم برسند.
وی پرداختن به بقیه مسائل و اظهارنظر درخصوص دیگر ابعاد انتخابات را به زمان نزدیک به آن موکول کرد و افزود: اگر الان به بقیه مسائل انتخابات پرداخته شود زود است.
وظیفه خبرگان رهبری حراست از جایگاه رهبری است
رییس مجلس خبرگان رهبری با اظهار این مطلب که خبرگان مسئولیت جمعی دارند و نباید در حیطه های فردی به وظایفشان عمل کنند خاطرنشان کرد: امیدواریم که این مجلس به وظایفش در حراست از جایگاه رهبری عمل کند و البته این به آن معنا نیست که حراست از جایگاه رهبری فقط به تعریف و تمجید ختم شود که در این زمینه باید دغدغه ها را در هر فرد و هر نقطه از کشوری مدنظر داشته باشیم.
پایان پیام/
نظر شما