به گزارش خبرنگار شبستان، نشست خبری چهارمین جشنواره موسیقی مقاومت پیش از ظهر امروز سه شنبه 14 شهریور با حضور محمد گلریز، سیدمحمد میرزمانی و علی ترابی در تالار وحدت برگزار شد.
در ابتدای این نشست میرزمانی، مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با ابراز همدردی با زلزله زدگان آذربایجان شرقی از علی ترابی رییس انجمن موسیقی به خاطر برگزاری کنسرت هفته آینده حسام الدین سراج و سینا سرلک تقدیر کرد و با اشاره به اهداف برگزاری جشنواره موسیقی مقاومت گفت: جشنواره موسیقی مقاومت چهار سال است برگزار می شود، امسال بخش رقابتی را به جشنواره برگردانده ایم، هدف اصلی جشنواره این است که هنرمندان را در حوزه موسیقی مقاومت فعال نگه دارد و انگیزه لازم را در آنها حفظ کند.
به گفته میرزمانی هدف دیگر جشنواره مقاومت شناسایی هنرمندانی است که در هشت سال دفاع مقدس در حوزه موسیقی فعال بوده است چرا که جشنواره در سال اول برگزاری هنرمندانی که بر صحنه بودند را شناخت و تقدیر کرد و قرار است از سال بعد هنرمندان پشت صحنه موسیقی مقاومت را شناسایی و تجلیل کند.
در ادامه این نشست محمد گلریز، دبیر چهارمین جشنواره موسیقی مقاومت با تقدیر از برگزارکنندگان اجلاس تهران گفت: باید از صداوسیما به خاطر پوشش بسیار خوب اجلاس جنبش غیرمتعهدها و انعکاس جهانی آن تقدیر کرد.
وی سپس با اشاره به سیاست برگزاری جشنواره موسیقی مقاومت اظهار داشت: این جشنواره تلاش می کند ضمن ترغیب هنرمندان برای ارایه کارهای فاخر در عرصه مقاومت حس مقاومت را در ملت بیشتر .
گلریز سپس با اشاره به جنبش بیداری اسلامی در منطقه و تاثیر ملت ایران بر این جنبش گفت: در کشورهای منطقه که بیداری اسلامی صورت گرفته است چشم خیلی از مردمی که مقاومت می کنند به ایران است و بخشی از این تاثیرپذیری به هنر مقاومت ما برمی گردد.
وی سپس با اشاره به برگزاری چهارمین جشنواره موسیقی مقاومت اظهار داشت: این جشنواره از 27 شهریورماه همزمان در تهران و کرمانشاه برگزار می شود و در روز 27 شهریور در افتتاحیه تهران ابتدا با امام راحل تجدید میثاق می شود و سپس روزهای 28، 29 و 30 و 31 شهریور در کرمانشاه برگزار خواهد شد.
دبیر چهارمین جشنواره موسیقی مقاومت همچنین گفت: در این جشنواره بیش از 50 گروه مقاومتی شرکت کردند که از بین این تعداد گروه هیئت داوران 12 گروه را انتخاب کرد روزهای 28 تا 30 شهریور برنامه هایشان را اجرا می کنند و در روز 31 شهریور در مراسم اختتامیه از برگزیدگان تجلیل خواهد شد.
گلریز از تجلیل از ده فعال عرصه موسیقی دفاع مقدس خبر داد و گفت: در چهارمین دوره جشنواره موسیقی مقاومت از 7 هنرمند از جمله استاد مجید انتظامی، کامبیز روشن روان، مهدی نظری، حسین اسرافیلی، مهرداد اوستا، احمد عزیزی و حاج محسن طاهری تجلیل خواهند شد و از هنرمندانی چون شاهرخ شیردوست، رضا ملکوتی، علیرضا خورشیدی فر، تقدیر خواهد شد.
در ادامه این نشست علی ترابی، رییس انجمن موسیقی با اشاره به مراسم افتتاحیه چهارمین جشنواره موسیقی مقاومت بیان داشت: مراسم افتتاحیه چهارمین جشنواره موسیقی مقاومت روز 27 شهریورماه همزمان در تهران، کرمانشاه، افتتاح خواهد شد و در تهران این جشنواره با کنسرت حسام الدین سراج در تالار رودکی آغاز می شود و و بخش رقابتی جشنواره روزهای 28 و 29 و 30 شهریورماه در کرمانشاه برگزار می شود و در روز 30 شهریور نیز حسام الدین سراج کنسرتی را در کرمانشاه برگزار می کند و روز 31 شهریور نیز مراسم اختتامیه با معرفی برگزیدگان برگزار خواهد شد.
علی ترابی سپس با اشاره به کنسرت حسام الدین سراج و سینا سرلک برای کمک به زلزله زدگان آذربایجان شرقی اظهار داشت: در این برنامه این هنرمندان همراه با گروهشان اجرای رایگان را بر عهده گرفته اند و آقای قریب پور نیز طراحی پوستر این کنسرت را بر عهده گرفت.
وی تصریح کرد: کنسرت حسام الدین سراج و سینا سرلک از معدود برنامه هایی است که با همکاری و همدلی خانه موسیقی انجمن موسیقی و دفتر موسیقی برای همدردی با زلزله زدگان آذربایجان شرقی برپا می شود.
در ادامه این نشست میرزمانی، رییس دفتر موسیقی درباره چهارمین جشنواره موسیقی مقاومت اظهار داشت: نگاه و رویکرد جشنواره این بود که امسال بخش رقابتی جشنواره تقویت شود و کمتر به بخش های دیگر پرداخته شود و برای همین تلاش شد که بخش رقابتی با کیفیت خوب برگزار شود و با اعلام فراخوان 50 گروه اعلام آمادگی کردند که هیئت داوران پس از بررسی اثار 6 گروه را در بخش موسیقی نواحی و 6 گروه را در بخش موسیقی سنتی انتخاب کرد.
وی سپس با اشاره به بخش بین الملل چهارمین جشنواره موسیقی مقاومت یادآور شد: متاسفانه یکی از مشکلاتی که در این بخش داریم این است که خود جشنواره محدودیتی را ایجاد می کند که گروههای سرشناس کمتری در این بخش فعالیت می کند، همانطور که می دانید بهترین آثار دنیا در حوزه موسیقی کلاسیک است، اما در حوزه مقاومت کشورهایی که درگیر این موضوع هستند ریشه های موسیقیایی قوی ندارند، کیفیت کار اینطور نیست که دست مسئولان برگزاری جشنواره باز باشد و برای همین با توجه به این مشکلات مسئولان تصمیم گرفتند بخش رقابتی جشنواره پررنگ تر از بخش های دیگر باشد، زیرا در حوزه مقاومت دست ما پر نیست و این بخش ضعف هایی دارد.
در ادامه این نشست محمد گلریز درباره تجلیل از محسن طاهری مداح در میان تجلیل شوندگان موسیقی مقاومت گفت: ما هر سال افرادی که در جبهه ها بودند را شناسایی و بررسی می کنیم، حاج محسن طاهری از جمله افرادی بود که در جنگ شرکت داشت، نقطه شاخص کاری حاج محسن طاهری این است که وی اولین مداح نوجوان در حضور حضرت امام(ره) بودند که برنامه اجرا کردند و در جبهه ها نیز حضور داشتند و مراثی را خواندند.
سیدمحمد میرزمانی نیز درباره محدودیت های بودجه جشنواره های موسیقی نیز اظهار داشت: اگر کمبود و محدودیت بودجه وجود دارد برای تمامی جشنواره ها است و اینطور نیست که بگویید برای موسیقی مقاومت نیست، شاید وظیفه همه ما این است که حوزه ای که بیشترین تلفات را در جنگ داشته و هزینه های گرانقدری را کشور برای آن پرداخت کرده است در اولویت ویژه باشد.
وی درباره برگزار نشدن جشنواره حوسیقی نواحی خاطرنشان کرد: این جشنواره که درویشی از ارکان اصلی آن است مدتی است که برگزار نمی شود، ما با آقای درویشی در حال مذاکره هستیم و به نقطه امیدوارکننده و روشنی رسیده ایم و اینکه تاخیر در اجرای این جشنواره است دلیل در کیفیت و رویکردی است که آقای درویشی برای جشنواره نواحی تعریف کرده است، امیدوارم این نقطه نظر وی در جشنواره آتی لحاظ شود و براساس طرح 5 ساله وی که امسال مرحله اولش را برگزار می کنیم به آن کیفیت موردنظر برسیم.
وی از حمایت از آثار موسیقی پاپ در جشنواره موسیقی فجر خبر داد و گفت: در جشنواره موسیقی فجر امسال آثار جدیدی از موسیقی پاپ را مورد حمایت قرار می دهیم.
پایان پیام/
نظر شما