سیدنادر حسینی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کهگیلویه وبویراحمد با بیان اینکه برای ساخت این تعداد کتابخانه یک میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته است، به شبستان گفت: با بهره برداری از این کتابخانه ها، تعداد این اماکن علمی به رقم 38 باب افزایش می یابد.
حسینی، میانگین سرانه فضای کتابخانه های استان را 4 مترمربع به ازای هر یکصد نفر اعلام کرد و افزود: هم اکنون 56باب کتابخانه در شهرها و روستاهای استان به روی علاقه مندان به امر مطالعه و تحقیق باز است.
وی بر ضرورت هماهنگی دستگاه های اجرایی برای سیاست گذاری بهتر و بیشتر در خصوص ترویج کتاب خوانی تاکید و تصریح کرد: اگر تمام نهادهای فرهنگی انرژی خود را در راه عملیاتی کردن منویات رهبر معظم انقلاب در امر کتاب کتاب خوانی صرف کنند، شاهد موفقیت های زیادی در پیشرفت استان و کشور خواهیم بود.
این مسئول فرهنگی، با مقایسه سرانه مطالعه ایران با کشورهای دیگر، افزود: سرانه مطالعه در ایران 18 دقیقه است که این آمار در جهان 45 دقیقه، در ژاپن 90 دقیقه و در ترکیه و مالزی در حدود 50 دقیقه است که می طلبد با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری، کاری کنیم که کسانی که کتاب خوان نیستند به حداقل برسند.
حسینی، توسعه کتاب و کتاب خوانی را باعث بالا رفتن شاخص های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جامعه دانست و بیان داشت: نخستین اتاق فکر رسانه و کتاب را در صدا ورسیما با حضور کارشناسان مجرب راه اندازی کردیم که منجر به تشکیل دبیرخانه توسعه کتاب و کتابخوانی در این اداره کل شد.
وی با اشاره به درآمدهای نهاد کتابخانه های عمومی، عنوان کرد: با توجه به اینکه این نهاد یک نهاد غیر دولتی است، تنها هزینه کارکنان از مرکز تامین می شود و مابقی هزینه ها از طریق نیم درصد فرهنگی شهرداری ها، حق عضویت و خیرین تامین می شود.
مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کهگیلویه و بویراحمد به بدهکاری شهرداری های استان به نهاد کتابخانه ها اشاره کرد و بیان داشت: از سال 83 تا کنون فقط شهرداری یاسوج، در حدود پنج میلیارد ریال به این نهاد بدهکار است.
حسینی، جمع بدهی شهرداری های استان به این نهاد را حدود 10 میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: بودجه نیم درصد شهرداری ها بازویی قوی برای پیش برد اهداف و فعالیت های کتابخانه های استان است که متاسفانه از دادن بدهی خودداری می کنند.
پایان پیام/
نظر شما