وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستار احیا و ترویج آیین فتوت شد

دکتر سیدمحمد حسینی گفت:وقتی فتوت، عیاری و جوانمردی در کنار ورزش باستانی قرار می‌گیرند از آن پدیده‌ای می‌سازند که هم ورزش است، هم معنویت.هم قدرت جسم را دربر دارد و هم مصونیت اخلاق و صفا و اخلاص را.

به گزارش خبرگزاری شبستان، دکتر سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که شامگاه سه‌شنبه در تالار وحدت میزبان اهالی ورزش پهلوانی بود ضمن تجلیل از جایگاه ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای گفت: وقتی فتوت، عیاری و جوانمردی در کنار ورزش باستانی قرار می‌گیرند از آن پدیده‌ای می‌سازند که هم ورزش است، هم معنویت.هم قدرت جسم را دربر دارد و هم مصونیت اخلاق و صفا و اخلاص را.


وی ضمن تقدیر از دستگاه‌های مختلفی که دومین نکوداشت «روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای» را میسر کردند درباره مناسبت این روز توضیح داد: 17 شوال روز رویارویی حق و باطل است، روزی که یک قهرمان و یل عرب هل من مبارز می‌کند و کسی را یارای جواب‌دادن به او نیست الا یک جوان مخلص .آنجاست که تمامی ایمان در مقابل تمام شرک قد علم می‌کند. علی (ع) در مقابل عمر بن عبدود می‌ایستد و با یک ضربه تأثیری شگرف در مسیر اسلام می‌گذارد، ضربه‌ای که از سر اخلاص مولاست نه کینه او و تمام هدف‌اش اهتزاز پرچم اسلام است.ضربه‌ای که باعث می شود این ندا از آسمان بلند شود که لافتی الا علی، لا سیف الا ذوالفقار.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از آنکه در کنار دکتر محمد عباسی، وزیر ورزش و جوانان در آیین تجلیل از پهلوانان، جانبازان و آزادگان، شاعران، مداحان و خیرین زورخانه شرکت کرد خطاب به حاضران در مراسم گفت: انشاءالله ورزش پهلوانی در همه استان‌ها و شهرستان‌های کشور توسعه یابد، همان‌طور که شاهد رشد روزافزون این ورزش در خارج از کشور هستیم. در هفته‌های فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در سراسر جهان هم بخش مهمی از مراسم به ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای اختصاص دارد.

 

وی ادامه داد: متأسفانه این روزها می‌بینیم در دیگر کشورها بر اساس ارزش‌های والای انسانی مولای متقیان به نام خودشان فیلم می‌سازند و قهرمانان خیالی خودشان را تصویر می‌کشند در حالی که اینها‌ هیچ سندیت تاریخی هم ندارند.

 

دکتر حسینی با یادآوری آیین‌نامه پیشنهادی شورای فرهنگ کشور از دست‌اندرکاران وزارت ورزش، فدراسیون ورزش‌های زورخانه‌ای و اهالی ورزش پهلوانی خواست تا برای احیا و ترویج آیین فتوت تلاش کنند.

 

وی گفت: ما یک فصل مفصل داریم از دستورالعمل‌ها و پندهای اخلاقی تحت عنوان فتوت‌نامه‌ها که بسیاری از عرفای ما به آن پرداخته‌اند.

 

وزیر فرهنگ در ادامه تعدادی از معتبرترین فتوت‌نامه‌ها از جمله فتوت‌نامه شیخ اشراق سهروردی، فتوت‌نامه عطار، فتوت‌نامه خواجه عبدالله انصاری و فتوت‌نامه امام فخر رازی را نام برد و ابراز امیدواری کرد که این آثار در دسترس عموم مردم قرار بگیرند.

 

وی همچنین اشعاری از قواعد الفتوه و فتوت‌نامه سلطانی قرائت کرد، از جمله یک رباعی درباره احترام به مادر.

 

او آیین‌ فتوت را معادل منشور اخلاقی که امروز در ورزش ما باب شده است که در گذشته وجود داشته است و پیشینیان ما از دیرباز به آن عمل می‌کرده‌اند.

 

دکتر سیدمحمد حسینی به ذکر مواردی از اخلاق ورزش پهلوانی از جمله رخصت‌خواستن و تواضع در زورخانه پرداخت و آنها را برگرفته از همین آیین فتوت دانست که در بطن ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای ما قرار داشته‌اند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان پیروزی‌های ورزشی اخیر کاروان‌های المپیک و پاراالمپیک را به رهبری رییس‌جمهور و مردم ایران تبریک گفت.

 

پایان پیام/

کد خبر 169420

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha