نخستین ایستگاه اصلاح نژاد گوسفند کشور در استان زنجان افتتاح شد

نخستین ایستگاه اصلاح نژاد گوسفند کشور، صبح امروز(15 شهریور) به دست استاندار زنجان افتتاح شد.

 گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، محمد رئوفی نژاد، استاندار زنجان در این مراسم با اشاره به اینکه این ایستگاه تحقیقاتی برای اولین بار در کشور ایجاد شده است، تثبیت ژن چند قلو زایی نژاد گوسفند افشاری موجب شده است که ایران جزء هشت کشور دنیا قرار گیرد.


وی به تجاری سازی این طرح بزرگ در استان و کشور اشاره کرد و گفت: واگذاری این طرح به بخش خصوصی موجب می شود تا راحت تر پروسه تجاری سازی این طرح انجام شود.


مقام عالی استان به اصل 44 قانون اساسی و واگذاری بخشی از فعالیت های بخش دولتی به بخش خصوصی، گفت: طبق آمار به عمل آمده ثابت شده است که فعالیت هایی که به بخش خصوصی واگذار می شود از لحاظ کیفیت، قیمت و سرعت در امور از اثرگذاری بیشتری برخوردار است.


وی به باور ملی در زمینه فعالیت های اقتصادی اشاره کرد و با عنوان اینکه طرح های دانش بنیان یکی از مقوله های مهم در اقتصاد مقاومتی است، اظهار داشت: یکی از شاخص های اقتصاد مقاومتی و تاکیدات مقام معظم رهبری توجه به طرح های دانش بنیان است.


استاندار زنجان با اشاره به اینکه در طول چهار سال گذشته توجه ویژه ای به بحث نخبگان در کشور شده است، بر هدفمند کردن اعتبارات پژوهشی در استان تاکید کرد.


در ادامه این مراسم رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان نیز با اشاره به اینکه ایستگاه تحقیقاتی قره چریان در زمینی به مساحت 450 هکتار بنا شده است، ادامه داد: بخشی از این مرکز به مطالعه اصلاح نژاد گوسفند افشاری و بخشی دیگر به مطالعات پخش سیلاب می پردازد.


نهاوندی پور با اشاره به اینکه تثبیت ژن دو قلو زایی علمی است که تنها در انحصار چند کشور است و طی هشت سال به نتیجه رسیده است، گفت: این کار در استان زنجان در طی 6 سال جاری شده و 100 درصد بره های آن چند قلو به دنیا آمده است.


رئیس دانشگاه زنجان با اشاره به اینکه تحقق شعار ما می توانیم در دولت نهم و دهم رنگ و بوی تازه ای به خود گرفت، گفت: برای تحقق منویات مقام معظم رهبری مبنی بر درآمدزایی از طریق تولید علم همه باید تلاش کنیم.


افشارچی با بیان اینکه امسال 700 میلیون تومان برای بخش آزمایشگاهی دانشگاه زنجان هزینه شده است، افزود: تعداد دانشجویان و رشته های دکترا در استان افزایش یافته است.
 

وی از عدم وجود پارک فن آوری قوی در استان انتقاد کرد و ادامه داد: نیازمند یک پارک فن آوری دیگر نیز هستیم تا بتوانیم گام های موثری در مقوله های علمی و پژوهشی برداریم.


اسکندر نصب، یکی از دانشمندان این طرح نیز با اشاره به اینکه در حال حاضر به تولید 300 راس بره در این ایستگاه تحقیقاتی نائل آمده ایم، گفت: جوانان این مرز و بوم با پروتکل 6 ساله توانستند به نتایج درخشانی در این علم دست یابند.


وی حمایت از سرمایه فکری ایرانی را لازمه برون رفت از محاصره اقتصادی دشمن اعلام کرد و افزود: برای مقابله با تمام مشکلات باید از سرمایه و فکر ایرانی حمایت کرد.
 

پایان پیام/ 

کد خبر 169546

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha