خبرگزاری شبستان: سال 400 هجری سالی بود که سیدرضی قدس سره یا فکری نورانی و با اهدافی والا به جمع آوری برخی از آثار علمی حضرت علی(ع) همت گماشت و نهج البلاغه را تدوین کرد. این اثر نفیس دریای نور و علم و دانش است و مسائل گوناگون از حوزه های مختلف فردی ،اجتماعی، سیاسی ،اقتصاد جهان شناسی، الهیات، خدا شناسی، انسان شناسی، مبدء و معاد و .... در آن گرد آمده اند. در این اثر گرانمایه برخی از سخنان حضرت علی(ع) پیرامون مهدویت و امام منتظر ذکر شده است. خبرگزاری شبستان بر آن است در حوزه مهدویت به گفتارهای حضرت علی(ع) در چند یادداشت اشاره کوتاه داشته باشد، باشد که پژوهشگران و محققان این حوزه با بهرمندی از سخنان حضرت علی(ع) با کج اندیشی ها و خرافات در حوزه مهدویت مقابله کنند و ایده صحیح را نمایان سازند.
در این یادداشت و یادداشت های بعد سخنان حضرت علی(ع) در نهج البلاغه پیرامون مهدویت ذکر شده و در صورت نیاز به شرح ابن ابی الحدید نیز اشاره کوتاه خواهیم داشت.
از خطبههاى امام علی(ع) خطبه 150:
در یکی از خطبه ها حضرت علی(ع) از حوادث آینده خبر می دهند و گروهى از اهل ضلال را توصیفمىکند. حضرت در این خطبه آورده اند:
1- آینده بشریت و ظهور حضرت مهدی(عج):
"همچنان به چپ و راست متمایل مىشوند و در ضلالت و گمراهى گام مىنهند و جاده هاى مستقیم هدایت را رها مىسازند، دربارهى آنچه باید باشد و مهیا است، عجله مکنید! و آنچه را فردا مىآید، دور مشمرید!
چه اینکه بسیارند افرادى که براى چیزى عجله مىکنند که اگر به دستآورند(پشیمان شده) و دوست دارند هرگز به آن نرسیده بودند: و چه امروز به فردا نزدیک است.
2- ره آورد حکومت حضرت مهدی(عج)
اى جمعیت! اکنون هنگام رسیدن آن فتنههائى است که به شما وعده داده شده و نزدیکى طلوع آن چه بر شما مجهول و مبهم است، بدانید آن کس از ما(مهدى ما)که آن فتنهها را دریابد با چراغى روشنگر در آن گام مىنهد و بر همان سیره و روش صالحان(پیامبر(ص) و ائمه(ع) )رفتار می کند تا گرهها را بگشاید، بردگان و ملت هاى اسیر را آزاد سازد، جمعیت هاى گمراه و ستمگر را پراکنده و حق جویان پراکنده را گردهم آورد. و این رهبر(سال ها)در پنهانى از مردم به سرمی برد. آنچنان که پى جویان اثر قدمش را نبینند، گرچه بسیار در یافتن اثرش جستجو کنند.
سپس گروهى براى درهم کوبیدن فتنهها مهیا مىشوند، همچون مهیا شدن شمشیر به دست تیرگر!.چشم اینان با قرآن روشنى مىگیرد،و معانى آیاتش به گوش آنان افکندهمىشود و شامگاهان و صبحگاهان از جام حکمت و معارف الهى سیراب می شوند. قسمت دیگرى از این خطبهدرباره دشمنان گمراه پیامبر(ص)، و گروهى ضعیف الایمان،و مسلمانان راستین.
"ابن ابى الحدید" که از برادران اهل سنت است، مىگوید: مراد امام(ع) از این جمله"مهدى" آل محمد(ص) است، و صفات بعد از این جمله مربوط به او است.
گرچه نویسنده مزبور در تفسیر جمله "فى سترة عن الناس" از مردم پنهاناست، مىگوید: "این نمىتواند براى شیعه دلیل باشد که او از نظرها پنهان است زیرا ممکن استخداوند"مهدى" را در آخرالزمان خلق کند و مدتى پنهانباشد" اما اگر انصاف مىداد به خوبى درمىیافت که امام(ع) با جملات خود به صفاتى اشاره مىکند که شیعه همه را از خواص فرزند "امام حسن عسکرى(ع)" مىداند زیرا غیبت و جمع کردن مؤمنان پراکنده و پراکنده ساختنگمراهان متحد را ما تنها از صفات مهدى(ع)مىدانیم و همو است که جستجوگران هرچند هم ماهر باشند، وى را پیدا نخواهند کرد و همو است که قرآن بینشخاصى به یارانش مىبخشد که در روایات آمده، عقل هر کدام به اندازه 40 نفر مىشود و هر صبح و شام از چشمه علوم و حکمت او سیراب مىشوند!
پایان پیام/
نظر شما