نداهای وحدت آمیز را خوشامد بگوییم

رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تمرکز بر ایجاد وحدت اسلامی، گفت: به نداهای وحدت آمیز با هر انگیزه خوشامد بگوییم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام احمد مبلغی، رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی در دیدار با جمعی از محققان، اساتید و نخبگان حوزوی از کشورهای مختلف جهان تاکید کرد: امروز باید میزهای گفتگوی متمرکز بر وحدت اسلامی بین حوزه علمیه قم، نجف و همه مراکز علمی جهان اسلام برپا شود.


وی ادامه داد: لازم است حوزه علمیه بر اساس و به اقتضای اصول اسلامی و به دور از هر گونه وضعیت حساسیت زا و کاملا شفاف وارد گفت و گوهایی با جهان اسلام شود، که به شناخت راهکارهای منتهی به وحدت و ازبین بردن بسترهای تقرفه ساز منجر شود.


حجت الاسلام مبلغی افزود: متاسفانه ما گاه به فراخور حساسیت اوضاع و شکنندگی شرایط، مهیا و فعال نمی شویم و در نتیجه حتی آنچه فرصت است را هم به چالش تبدیل می کنیم.


وی گفت: عدم حضور حوزه علمیه در گفتگوهای وحدت ساز اسلامی – به ویژه با توجه به ظرفیت بالای فکری و علمی آن- به رشد ویروس های تفرقه منجر می شود؛ ویروس هایی که با رها شدن به حال خود، بیماری های بزرگ و غیرقابل علاجی را در فضای تعاملی بین جهان اسلام ایجاد می کنند.


حجت الاسلام مبلغی ادامه داد: اگر آیت الله بروجردی هم اکنون در حوزه علمیه بودند، بدون کم ترین فوت فرصت، ظرفیت عظیم حوزه را به سمت ایجاد یک تعامل کلان با بخش دیگر جهان اسلام یعنی اهل سنت به پیش می بردند.


رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی گفت: با اشاره به اینکه باید به هر ندای خواهان گفتگوی بین شیعه و سنی جواب مثبت داد، گفت: در این چارچوب، باید ندای اخیر عربستان سعودی مبنی بر تاسیس یک مرکز گفت و گوی مذاهب اسلامی را فرصتی به نفع ایجاد وحدت اسلامی در جهان اسلام تلقی کرد.


رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی با اشاره به دو خصلت "گفتگو گریزی" و "غیر خودستیزی" مجموعه های افراطی تر وهابیت، گفت: برخاستن ندایی در شرایطی اینچنین که از یک طرف متضمن اعتراف به وجود مذاهب اسلامی است و از طرف دیگر بر ضرورت گفتگوی بین مذاهب اسلامی تاکید می ورزد، یک تحول مثبت است.


وی همچنین گفت: برخاستن همزمان ندای قوی و پرمایه "دیپلماسی وحدت اسلامی" از ایران و ندای خوشامدگویانه به گفتگوی مذاهب اسلامی در عربستان، یک تحول مثبت و فرصت ساز برای جهان اسلام است.


رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی ادامه داد: یادمان نرود که روزگاری علامه کاشف الغطاء با نوشتن یک نامه، رأس وهابیت را به گفتگو برای ایجاد وحدت اسلامی و تعامل درست مذاهب اسلامی با یکدیگر دعوت کردند و جوابی نشنیدند، ولی امروزه شعاری با همان ادبیات از سوی عربستان بر می خیزد، آیا این یک تحول نیست؟

حجت الاسلام مبلغی خاطرنشان کرد: شرایط کنونی به قدری حساس است که در صورت مدیریت نشدن، آبستن تنش های کم سابقه و شاید بی سابقه میان طائفه های اسلامی است.


وی گفت: شیعه به عنوان یک قطب مهم و قدرتمند، باید در چرخه فعالیت دیپلماسی وحدت اسلامی حضور، و در روند عملیات گفتگوی بین مذاهبی شرکت جویند تا به کمک برادران اهل سنت بتوانند اوضاع را به نفع امت اسلامی کنترل و مهار کنند.


پایان پیام/
 

کد خبر 170322

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha