خبرگزاری شبستان: پنجم تا دهم شهریور ماه فرصت مناسبی بود تا اجلاسی با شاخص ها و استاندارد های بین المللی در پایتخت جمهوری اسلامی ایران برگزار شود و بالغ بر دو سوم کشور های عضو سازمان ملل به همراه بسیاری از سازمان های منطقه ای و بین المللی در آن حضور بهم رسانند. در همین راستا دستاورد های این اجلاس فقط در حوزه های سیاسی- بین المللی و نمایش پیروزمندانه ایران به عنوان یک قدرت متنفذ منطقه ای و بین المللی محدود نشد و علاوه بر این ها شاهد افزایش شاخص های بورس داخلی و در پی آن افزایش سرمایه گذاری و بهبود حجم و ارزش معاملات نیز بودیم.
بسیاری از کارشناسان علل این امر را برگزاری موفقیت آمیز و بدون مخاطره اجلاس جنبش عدم تعهد دانسته و در ادامه خاطر نشان کردند برگزاری این اجلاس اعتماد در حوزه سرمایه گذاری در بورس را افزایش داده است و رشد تقاضا در سرمایه گذاری کالاهایی از قبیل فولاد، خودرو، سنگ آهن و سیمان افزایش یافته است. در مجموع این امر موجب ترسیم چشم انداز ودورنمایی مثبت و موفق در آینده ای نه چندان دور می شود.
هم اکنون افزیش واحد ها و شاخص های اصلی نشانگر افزایش تصاعدی حجم معاملات و سرمایه گذاری طبق نماگر کلان بورس است و همینطور نشان دهنده اعتماد و اطمینان سرمایه گذاران در بازدهی سود در این بازار است. البته اگر بازارهای رقابتی از قبیل سکه و ارز تعدیل شوند و از نوسانات شدید آنها جلوگیری شود، شاهد فرآیند روز افزون مثبت بورس خواهیم بود و همچنین میتوان از التهابات ناشی از افزایش حجم نقدینگی جلوگیری و از این فرصت پویا در تحقق کنترل و هدایت بازار استفاده ای بهینه کرد.
اما اگر از زاویه دیگر به تاثیر وتاثر اجلاس تهران و افزایش شاخص ها و حجم معاملات در بورس نظر اندازیم، می توان همبستگی مثبت این دو را به عنوان متغیر های مستقل و وابسته ارزیابی کرد؛ به شکلی که در طراحی این سیستم تحلیلی افزایش شاخص بورس بدون احتساب و اندازه گیری متغیر های دیگر دال بر کاهش سرمایه گذاری در بازار های همتا و رقیب از قبیل سکه و ارز است و این پدیده نیز دال بر افزایش ثبات بازار عرضه و تقاضا ناشی از یک دستاورد در سطح بین المللی می باشد.
در توضیح این فرآیند باید اشاره ای به الگوی رفتار سرمایه گذاران کلان داخلی کرد، در این الگو سرمایه گذار در سطح کلان و یا حتی خرد حساسیت بالایی به وضعیت سیاسی و بین المللی دارد و دائم درپی رصد اخبار و وقایع مثبت و منفی در این حوزه هاست تا بتواند ضریب ریسک سرمایه گذاری خود را به صفر رساند و یا پیش بینی دقیقی از تحصیل سود خود در سرمایه گذاری داشته باشد. این نگرش روح حاکم در اصول سرمایه گذاری در دنیاست.
حال اگربخواهیم نتیجه ای منطبق با این اصول در تحلیل خود ارایه کنیم، باید رفتار سرمایه گذاران را مشاهده و اندازه گیری کنیم. طبق آمار و شواهد دلیل اصلی افزایش شاخص بورس، افزایش تقاضا و اقبال به سرمایه گذاری بوده است، و بعد از آن شاهد آزاد شدن بسیاری از قیمت ها در این بازار بودیم. این امر نشانگر رجوع خود انگیخته سرمایه گذاران در بازار بورس میباشد و عواملی از قبیل سیاست های جذب سرمایه از طرف نهاد های دولتی در آن به چشم نمیخورد و این خود اثبات کننده فرضیه بالاست که رشد سرمایه گذاری را منوط به تحلیل و تبیین وضعیت سیاسی – بین المللی وهمچنین امنیتی از سوی سرمایه گذاران می داند .
در مجموع باید خاطر نشان کرد نوسانات، التهابات و در کل تمامی تغییرات در حوزه های اقتصادی و سرمایه ای متاثر از اوضاع و احوال سیاسی و بین المللی است و بالعکس. در همین راستا افزایش ضریب سود و شاخص های سرمایه در بورس را میتوان ناشی از اقدامات و عملکرد موفقیت آمیز کشورمان در اجلاس بین المللی نم دانست و این روند را در سیاست های اعلامی این جنبش با نقش آفرینی ایران به عنوان ریاست دوره ای آن تثبیت کرد.
پایان پیام/
گزارش ها و تحلیل ها حاکی از آن است که برگزاری موفقیت آمیز اجلاس جنبش عدم تعهد موجب دستاوردی دیگر شده است. این بار نوبت بازار بورس است که به تبع این اجلاس فرایندی مثبت و رو به افزایش را تجربه می کند.
کد خبر 170614
نظر شما