به گزارش خبرنگار شبستان، نشست خبری نخستین نمایشگاه پاییزه مد و لباس پیش از ظهر امروز یکشنبه 19 شهریور با حضور حمید شاهآبادی، معاون امور هنری و حمید قبادی، عضو شورای سیاستگذاری این نمایشگاه در تالار وحدت برگزار شد.
حمید شاهآبادی در ابتدای این نشست با بیان اینکه عرضه مد و لباس پشتوانه جامعه طراحان و تولیدکنندگان و پشتوانهای برای خلاقیت و نوآوری آنها است، خاطرنشان کرد: بنیاد مد و لباس بر اساس اقدامات بنیادین و مخاطبشناسانهای که سالهای گذشته صورت گرفته است خود را برای برگزاری نمایشگاه ملی در بهار آینده آماده میکند و برای همین ابتدا در مأموریتی ملی نمایشگاه مد و لباس را آبانماه برای تحقق این امر برپا میکند.
وی سپس افزود: ما به دنبال تحقق یک مأموریت ملی بزرگ در عرصه پوشش بانوان هستیم که تمامی سلایق بانوان را بتواند پوشش دهد و برای همین وارد مرحله جدیدی از اجرای طرح خود شدیم.
شاهآبادی خاطرنشان کرد: تمرکز بر روی پوشش مانتو بدین شکل است که در کارگروههای مد و لباس موضوع مانتو از اهمیت بالایی برخوردار است و استفاده از تجارب باعث میشود که کار بر روی این موضوع متمرکز شود و برای همین در یک و نیم سال گذشته با برنامهریزیهای لازم و مطالعه نقشه راه توانستهایم حوزه مد و لباس را ترسیم و تثبیت کنیم.
وی افزود: اساسنامه مد و لباس را برای تحقق اهداف کارگروه ساماندهی مد و لباس نوشته ایم و در همین راستا نمایشگاههای متعددی را برگزار کردهایم و قرار است با یک نگاه جامع و عملیاتی نمایشگاه پاییزه را برای برگزاری نمایشگاه بهاره برگزار کنیم.
معاون امور هنری همچنین یادآور شد: جامعه طراحان با توجه به تجاربی که در حوزه مانتو و چادر دارد میتواند سلیقه تمامی مخاطبان را پوشش دهد و برای همین در نمایشگاه آبانماه دو سبک کار با عنوان مانتوی اجتماع و مانتوی مجلسی را به جامعه طراحان اعلام کرده است.
وی از تمامی رسانهها خواست که بنیاد مد و لباس را در تحقق اهدافاش در راهاندازی نمایشگاه مد و لباس پاییزه یاری کنند.
شاهآبادی از ایجاد تشکل جدیدی به نام کمیسیون فنی اصناف در بنیاد مد و لباس خبر داد و گفت: در کمیسیون ماده 4، هفت کارشناس دینی مدلهای ارایهشده را بررسی میکنند تا مدل ها بتوانند بر اساس معیارهای زیباشناختی و اسلامی از کارگروه مجوز تولید بگیرد.
رییس کارگروه ساماندهی مد و لباس با تأکید بر باکیفیت برگزارشدن نمایشگاه پاییزه مد و لباس اظهار داشت: آثار ارایهشده در نمایشگاه پاییزه در یک اقدام ملی اسفندماه به نمایش درمیآیند و نمایشگاه اسفند فرصتی برای فروش مدلهای ارایهشده در نمایشگاه آبان است. در صورتی که طراحان تمایل داشته باشند آثار خود را بفروشند بنیاد مد و لباس هزینههای خرید همه مدلها و طرحهایی که به نمایشگاه راه پیدا میکند را پرداخت خواهد کرد.
معاون امور هنری از طراحان لباس و سازندگان فیلم و سریال تئاتر خواست که از نمایشگاه پاییزه مد و لباس به عنوان پایگاهی برای تصمیمگیری خود استفاده کنند.
به گفته شاهآبادی، بر اساس سیاست کارگروه ساماندهی مد و لباس و مصوبات اجرایی آن به کلیه آثاری که به نمایشگاه راه پیدا میکنند، پروانه مالکیت داده میشود.
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از برگزاری نمایشگاه مد و لباس در استانبول ترکیه خبر داد و گفت: این نمایشگاه اولین تجربه حضور ما در عرصه بینالمللی است که بنا است روزهای 23 تا 26 شهریور در استانبول برگزار شود.
وی افزود: ما محصول نمایشگاه و جشنواره فجر را به عنوان نماد کار به نمایشگاه استانبول میبریم و تعدادی اثر صرفا برای حضور و ارزیابی بینالمللی به آنجا برده میشود، البته ما باید معرف فرهنگ کشورمان باشیم و آثاری که به این نمایشگاه برده میشود باید المانهای ایرانی و اسلامی را دارا باشد.
شاهآبادی همچنین تصریح کرد: در نمایشگاه پاییزه امسال سه گروه هدف ما را پاسخگو هستند، اول تولیدکنندگان اولین گروهی هستند که سلیقههای مردم را برای ما گزارش میکنند و گروه دوم خود طراحان هستند که از نظر هنری و زیباشناختی سلیقه مردم را میشناسند و مدلهایی طراحی میکنند که معیارهای ایرانی- اسلامی داشته باشد و سوم گزارشهایی است که مردم از نمایشگاههای برگزار شده میدهند و امتیازاتی که مردم به آثار ارایهشده داده بودند.
شاهآبادی در ادامه خاطرنشان کرد: در پاییز امسال 16 نشست دانشجویی با حضور اساتید دانشگاه با موضوع مد و لباس در هشت دانشگاه کشور برگزار میشود و اقدامات پژوهشی و تحقیقی در این حوزه انجام میشود که نتایج این تحقیقات در جشنواره مد و لباس فجر ارایه خواهد شد.
شاهآبادی در خصوص هماهنگی بنیاد مد و لباس با اقدامات نیروی انتظامی در استفاده از رنگهای شاد گفت: برای بنیاد ملی مد و لباس رنگ شاد هیچ مانع و محدودیتی ندارد و برای همین بسیاری از آثار ارایهشده در نمایشگاه فجر در این نمایشگاه به فروش خواهد رسید، برای رنگ ما با نیروی انتظامی نیز به توافق رسیدهایم.
در ادامه این نشست، حمید قبادی، رییس شورای سیاستگذاری نمایشگاه پاییزه مد و لباس گفت: در طرح لیبلگزاری متمرکز آثاری که مطابق قانون مد و لباس تولید میشوند از یک کد استاندارد بهرهمند میشوند، زیرا مردم با دیدن این کدها به یک اطمینان قلبی میرسند که این اثر شرایط تولید مناسبی داشته است.
به گفته قبادی طرح کدگزاری مد و لباس در دو بخش انجام میشود، بخش اول رمزگزاری و کد است و بخش دوم مشخصات کامل اثر است.
وی تصریح کرد: انجام تمامی فرآیند لیبلگزاری اطمینان خاطری برای مصرفکننده است که در چرخه کانون ساماندهی مد و لباس قرار گرفته است، بعد از اینکه این طرح نهایی شد مختصات این طرح تعریف خواهد شد.
قبادی با بیان اینکه کدگذاری آثار ارایه شده سیستم نظارتی سایر دستگاهها را نیز فراهم میکند، گفت: کدگذاری مانتو و چادر در این طرح جلوی سوءاستفاده از طرح آثار را نیز میگیرد، البته مقدمات کار فراهم شده است و هماهنگی با دستگاههای نظارتی نیز انجام شده است و در نمایشگاه آبان این طرح به بهرهبرداری میرسد. طرح کد مانتو همانند شابک کتاب است که اطلاعاتی را از اثر به مخاطب میدهد.
گفتنی است، نمایشگاه مد و لباس پاییزه روزهای 9 تا 22 آبان در تالار وحدت و مجموعه رودکی برپا خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما