علی مطهرنیا، کارشناس مسایل سیاسی در مورد مانور بزرگ در خاورمیانه با حضور آمریکا به خبرنگار سیاسی شبستان گفت: در چهارچوب تئوری جنگهای نامتعادل آمریکا تلاش دارد با برجستهنمایی قدرت ایران پس از سه دهه پیروزی انقلاب اسلامی و تحرکات ایران در چهارچوب افزایش نقش خود در آسیای جنوب غربی و قدرت بازیگری خود در خاورمیانه، قدرت انباشتهشده ناشی از گفتمان انقلاب اسلامی و تحرک معنادار جمهوری اسلامی در قالب مقاومت در خاورمیانه به بزرگنمایی قدرت ایران به عنوان یک تهدید بزرگ منطقهای و بینالمللی در افکار عمومی جامعه بینالملل تبدیل کند.
وی افزود: آمریکا قصد دارد اجماع منطقهای و فرامنطقهای علیه ایران را افزایش بخشد. آمریکا با شگردهای جنگ نامتعادل در سطح دکترین هوشمند قدرت آمریکایی بر آن شده است که اجماع منطقهای را علیه ایران با بههم پیوستن منافع قدرتهای بزرگ و غربی علیه ایران فراهم کند.
کارشناس مسایل سیاسی اظهار کرد: تحریمها در مرحله اول برای ایران تحریمهای تئوری و نظری و در چهارچوب تحریمها و عملیات روانی در چهارچوب رسانهای مطرح شد اما با توجه به روی کار آمدن اوباما و کاربرد قدرت هوشمند کنشهای رسانهای در برجستهنمایی قدرت ایران تا حدودی توانست اجماع منطقهای را نسبت به جمهوری اسلامی ایران برانگیزد و به حوزه عملیاتی سوق دهد.
وی با بیان اینکه گام نخست در تحریم، اقتصادی بود و گام دوم سیاسی و گام سوم در پی تهذیب نظامی جمهوری اسلامی در مرزها است، افزود: آمریکا بر آن است با موفقیت احتمالی در مسیر تحریم دیپلماتیک و انزوای دیپلماتیک ایران لایههای گوناگون محاصره نظامی بر علیه ایران را فشردهتر کند.
مطهرنیا تصریح کرد: آمریکا تلاش دارد با استقرار پایگاههای نظامی گوناگون زمینههای تحریم امنیتی و تهدید نظامی را فراهم کند.
وی گفت: قبل از کنفرانس عدم تعهد ایالات متحده آمریکا قرار بود با اجرای مانوری در خاورمیانه با حضور 25 کشور این تحرک نظامی را به انجام برساند اما منتظر برگزاری این جنبش شد و پس از آن اقدام خود را عملی کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه اظهار کرد: در تئوری جنگهای نامتعادل بعد از جنگ رسانهای جنگ روانی است. مطرحکردن این مانور به عنوان یک حرکت نظامی در چهارچوب جنگ روانی است و میتواند مطرحکردن این مانور به عنوان یک حرکت نظامی در چهارچوب جنگ نظامی و عملیات نظامی آینده را نیز تحتالشعاع خود قرار دهد.
وی گفت: در این چهارچوب باید مانور آمریکا به همراه 25 کشور دیگر را باید مورد توجه و عنایت قرار داد. در سیاست آنچه مهم است نتیجه عمل است، البته نیت و کنش یک اقدام نیز بسیار مهم است اما آنچه مهم است خروجی یک رفتار سیاسی است. آنچه مورد اهمیت است آن است که این 25 کشور در عملیات نظامی و مانور نظامی طراحیشده در مینروبی خلیجفارس پس از تهدید ایران به بستن تنگه هرمز اقدام به همکاری و هماهنگی با ایالات متحده مبنی بر مینروبی خلیجفارس را باید اقدامی جدی قلمداد کرد.
مطهرنیا در مورد استقرار سامانه موشکی در قطر اظهار کرد: بیتردید استقرار این سامانه در قطر هدفگذاری سیاسی و نظامی و بزرگنمایی ایران در منطقه خلیجفارس است.
وی گفت: من بر این باورم که ایالات متحده آمریکا در تلاش است ایران را در آبهای خلیجفارس تا خلیجعدن در محاق یک اصطکاک آزمایشی قرار داده و از این طریق تحرکات مربوط به مسایل نظامی و امنیتی را جنگ روانی علیه ایران را به مسیر امنیتی سوق دهد.
وی افزود: برگزاری مانور بزرگ به منظور مینروبی و استقرار سامانه موشکی همواره بر این موضوع عنایت دارد که جمهوری اسلامی ایران همواره به عنوان تهدید منطقهای و بینالمللی مطرح است و این همان تئوری جنگهای نامتعادل است.
پایان پیام/
نظر شما