به گزارش خبرگزای شبستان، موسسات بین المللی مختلفی تولید علم کشورها را رصد و تحلیل می کنند که در این بین دو موسسه ازهمه مهمتر اند یکی نظام استنادی ISI در امریکا و دیگری اسکوپوس در آمستردام هلند.
در هفت ماه اول سال 2012 ایران برای نخستین بار درتاریخ آموزش عالی کشور به رتبه شانزدهم در تولید علم دنیا صعود کرد. سیاست های دولت از نظر توسعه کمی آموزش عالی، توجه ویژه به تحقیقات علمی، افزایش جذب دانشجویان و مهمتر ازهمه جذب دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی بهویژه دوره دکتری از مهمترین عوامل ارتقای رتبه علمی ایران است. درمدت یاد شده دانشمندان ایرانی بیش از 21 هزار مقاله در مجلات معتبر بین المللی چاپ کرده اند.
ایران درسال 2000 در میان 148 کشور تولیدکننده علم در رتبه چهل و هشتم قرار داشت و این رتبه درسال 2005 به رتبه سی وهفتم صعود پیدا کرد. با این حساب از هم اکنون اسناد بالادستی مانند سند چشم انداز ایران 1404 در خصوص توسعه علمی کشور محقق شده و بخشی از نقشه جامع علمی کشور صورت واقعی به خود گرفته است.
در مدت یاد شده مالزی فقط 10 هزار و کشورهای عربستان سعودی و مصر نیز هرکدام 6 هزار مقاله تولید کرده اند.
بیشترین مقالات تولید شده ایران در رشته های شیمی، پزشکی، فیزیک، نانو و نفت بوده است و در میان کشورهای عضو اوپک، هیچ کشوری به لحاظ تولید علم به پای ایران نمی رسد و میزان مقالات علمی ما بیشتر از کشورهای پیشرفته در صنعت نفت است.
پایان پیام/
نظر شما