به گزارش خبرنگار شبستان، رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در نشست پرسش و پاسخ هفتگی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی که پیش از ظهر امروز سه شنبه 21 شهریور برگزار شد در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه واکنش ایران انفجارهای تروریستی در عراق و اظهارات طارق الهاشمی در مورد اینکه حکم اعدام او با اهداف سیاسی و با دخالت برخی کشورهای همسایه صادر شده چیست گفت: ما انفجارهای تروریستی عراق را محکوم می کنیم و با خانواده های کسانی که در این حوادث از بین رفته اند اعلام همدردی می کنیم.
وی افزود: نه تنها انفجارهای عراق بلکه همه اقدامات تروریستی دیگر در همه نقاط جهان را محکوم کرده ایم که از آن جمله می توانیم به حادثه 11 سپتامبر اشاره کنیم حادثه 11 سپتامبر به دست هر کسی انجام شده باشد محکوم است و ما معتقدیم که نباید برای جوسازی به اهداف سیاسی دست به اقداماتی زد که جان انسانهای بی گناه به خطر انداخته شود.
مهمانپرست گفت: ما به دنبال جهانی هستیم که عاری از اینگونه رفتارهای غیرانسانی باشد ما به دنبال صلح پایدار هستیم که برای تحقق آن باید جلوی یک جانبه گرایی های برخی کشورها گرفته شود.
وی ادامه داد: مدیریت جهان که به دست چند کشوری که ادعا می کنند نماینده جامعه بین الملل هستند مسیر غلطی را طی می کند و این ساختار باید تغییر پیدا کند.
رامین مهمانپرست در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه با توجه به اظهارات نخست وزیر رژیم صهیونیستی که غنی سازی اورانیوم به میزان بیش از بیست درصد را خط قرمز این رژیم در مقابل برنامه هسته ای ایران دانسته است آیا به اعتقاد ایران این به معنی عقب نشینی رژیم صهیونیستی در مقابل غنی سازی اورانیوم تا میزان بیست درصد است یا خیر گفت: اظهارات مقامات صهیونیستی هیچ اهمیتی برای ما ندارد زیرا این رژیم در جایگاهی نیست که بخواهد در رابطه با بحث فعالیت های صلح آمیز هسته ای ما ابراز نظر کند متهم اصلی در زمینه همه جنایت ها و اتفاقات و فتنه هایی که در خاورمیانه رخ می دهد خود رژیم صهیونیستی است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان همچنین در پاسخ به این پرسش که نتیجه جلسه اجلاس 4 جانبه در مورد مساله سوریه که در قاهره برگزار می شود و هیئت ایرانی نیز در آن حضور دارد چیست گفت: پیشنهاد رییس جمهوری مصر برای حل بحران سوریه یکی از چند پیشنهادی است که کشورهای مختلف برای حل بحران سوریه آن را ارایه داده بودند و ما از هر اقدامی که بتواند برای حل مسالمت آمیز بحران سوریه به بهترین شکل برنامه ای داشته باشد استقبال می کنیم.
ایران پیشنهاد کرد در مورد دستور جلسه و ترکیب جلسه اجلاس در قاهره پیشنهاد کرده بنابراین اینطور برنامه ریزی شد تا این اجلاس در سطح کارشناسان ارشد انجام گیرد و بعد از اینکه به نتیجه رسید بحث های کارشناسی در مورد آن انجام شود.
وی ادامه داد: ما به صورت مشخص به کشوری که بتواند در حل بحران سوریه موثر واقع شود اشاره ای نکرده ایم اما عراق می تواند یکی از این کشورها باشد چون در همسایگی سوریه قرار دارد و کشور موثری در مسائل منطقه ای است.
مهمانپرست همچنین در مورد احتمال سفر اخضر ابراهیمی نماینده سازمان ملل در حل بحران سوریه به ایران گفت: سفر ایشان هم مانند سفر آقای کوفی عنان برای این است که نظر کشورهای موثر در حل بحران سوریه را از نزدیک دریافت کند سفر ایشان یک سفر کاملاً طبیعی می باشد به این دلیل که به دنبال مشارکت کشورهای موثر در حل بحران سوریه هستند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان همچنین در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه با توجه به برگزاری نشست بین المللی مجمع تقریب مذاهب برای حل بحران سوریه که قرار است 5 و 6مهر در تهران برگزار شود این نشست را تا چه اندازه ای تاثیرگذار می داند گفت: بحران هایی که در منطقه توسط عوامل خارجی دامن زده می شوند با هدف جلوگیری از رشد بیداری اسلامی صورت می گیرد این بحران ها به شکل های مختلف به دست عوامل خارجی در منطقه ایجاد می شود بنابراین همه کشورهای منطقه باید مراقبت کنند تا فتنه های خارجی امکان اجرایی شدن نداشته باشد.
وی افزود: یکی از منابع موثر برای جلوگیری از فتنه ها علمایی هستند که با فکر روشن می توانند افکار عمومی را در این مورد روشن کنند.
مهمانپرست گفت: گردهمایی علما از کشورهای مختلف در تهران زمینه ای را ایجاد می کند تا از نقش پررنگ روحانیت برای جلوگیری از بروز فتنه ها به نزدیکتر شدن کشورهای جهان اسلام بهره ببریم.
رامین مهمانپرست همچنین در مورد سخنان خانم اشتون مبنی بر اینکه تحریم های سوریه را بالا می برند که بشار اسد خود حکومت را ترک کند گفت: برخی کشورها نقطه ای برای حل یک مساله نیستند بلکه عاملی برای تشدید بحران ها و حتی ایجاد کننده آن هستند کسانی که در داخل سوریه زندگی می کنند به هیچ عنوان نمی خواهند جنگ داخلی در کشورشان آغاز شود در اجلاس جنبش عدم تعهد نیز 120 کشور عضو به اتفاق نقطه نظراتی را در سند هفتصد بندی و بیانیه 11 بندی تهران ارایه داده اند و اعلام کرده اند که با دخالت کشورهای خارجی در مساله سوریه مخالف هستند و این نشان می دهد که جامعه بین الملل یعنی کشورهایی که دو سوم جامعه بین الملل را تشکیل می دهند با اقدامات یک جانبه چند کشور غربی در مورد سوریه مخالف هستند و کشورهای غربی باید بدانند که نتیجه مقابله آنها با خواست مردم ایجاد نفرت بیشتر مردم نسبت به آنها می باشد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان با اشاره به پیشنهاد رییس جمهوری کشورمان به محمود عباس رییس تشکیلات خودگردان فلسطین مبنی بر اینکه ایران میزبان مذاکرات گروههای فلسطینی باشد گفت: ما راه حل مشکل فلسطین را در وحدت گروههای فلسطینی می بینیم و مقام معظم رهبری هم بارها به این نکته اشاره کرده اند که برای مقابله با رژیم صهیونیستی مردم فلسطین باید با هم متحد باشند بحث فلسطین موضوع اصلی ما در سیاست خارجی است و همه تلاش خود را برای تحقق آرمانهای فلسطینی انجام می دهیم که یکی از این تلاش ها میزبانی مذاکرات گروههای فلسطینی برای وحدت آنها است.
مهمانپرست در مورد تحویل اداره زندان بگراند از نیروهای آمریکایی به نیروهای افغان گفت: ما بارها اعلام کرده ایم که بهترین شکل حل مسائل منطقه ای عدم دخالت نیروهای خارجی است اگر قرار باشد کمک ها برای حل مسائل کشور به صورت منطقه ای انجام شود پس حضور نیروهای خارجی و آمریکایی مساله ای است که همه از جمله دولت و مردم افغانستان با آن مخالف هستند و زمانی که مسئولیت ها در امور یک کشور به دولت و مردم آن کشور واگذار شود زمانی است که آن کشور می تواند به سمت جلو حرکت کند.
مهمانپرست همچنین در مورد رزمایش مشترک آمریکا و 25 کشور دیگر در خلیج فارس گفت: هر چقدر این گونه رزمایش ها به سرزمین ما نزدیک تر باشد با دقت بیشتری آنها را زیرنظر می گیریم ما به مسائل منطقه استراتژیک خلیج فارس بسیار حساس هستیم و آن را به دقت زیر نظر داریم.
وی ادامه داد: نیروهای ما نیز با انجام رزمایش توان نظام خود را به جامعه جهانی نشان خواهند داد و با کشورهای غربی و آمریکایی در این مورد مقابله خواهیم کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان همچنین در پاسخ به پرسش یکی دیگر از خبرنگاران مبنی بر اینکه با توجه به تیره شدن روابط ایران و کانادا ایران چه اقدامی را برای بازگرداندن آقای خاوری که از متهمان اصلی پرونده فساد مالی در ایران است انجام خواهد داد گفت: حمایت برخی از کشورها از متخلفین اعتبار این کشورها را زیرسوال می برد ما اسنادی را در اختیار مراجع مربوطه قرار می دهیم تا برای استرداد مجرمین به کشور ما اقدام کنند.
وی افزود: در حال حاضر بیشتر کشورهای اروپایی از گروههای تروریستی و متخلفین حمایت می کنند در حالی که ادعای رعایت حقوق بشر را دارند بنابراین کاری که ما باید انجام دهیم این است که در افکار عمومی تاثیر بگذاریم تا مردم خود این کشورها از دولتهایشان بخواهند تا از تروریست ها و متخلفین حمایت نکنند.
مهمانپرست گفت: عدم همکاری این کشورها برای استرداد متخلفین به دیدگاه اشتباه آنها در مورد حقوق بشر برمی گردد.
پایان پیام/
نظر شما