خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانونهای مساجد به نقل از بنیاد هدایت، امروز در محلهها و مساجد سراسر ایران صدها رسانه کوچک و بزرگ به دست جوانان شکل گرفته است که هر یک از آنها میتوانند سفیر حسین(ع) در مواجهه با یزیدهای زمان باشند. رویداد «سفیر حسین(ع)» دورهمی نانورسانههای محلات سراسر ایران است که در گام اول برای تبیین حماسه اربعین آموزش میبینند.
اکنون با توجه به ظرفیت بزرگ این نانو رسانهها در محلات سراسر ایران، بنیاد جامعه پردازی هدایت، مسجد مقدس جمکران و مرکز فضایی مجازی صداوسیما در اقدامی مشترک به منظور مقابله با جنگ شناختی و رسانهای که انقلاب اسلامی با آن مواجه است، شبکهای از نانورسانههای مساجد و محلههای کشور را گرد هم آوردند تا آنها را برای نبرد در این میدان آماده سازند.
رویداد دوروزه «سفیر حسین» به منظور تشکیل شبکه نانو رسانههای محلههای کشور، با حضور نوجوانان دهه هشتادی توانمند و فعال در عرصه رسانه در حال برگزاری در محل نمایشگاه مسجد جامعه پرداز واقع در مسجد مقدس جمکران است؛ کنشگرانی که هماکنون در مسجد و محله خودشان مشغول فعالیت هستند.
تقویت مبانی نظری سفیران حسین(ع)
در بخش اول نخستین روز برگزاری این رویداد، مبانی نظری و محتوایی ارائه شد؛ هدف از این بخش تبیین اهمیت این دوره و پاسخ به این پرسش است که چرا باید سفیر حسین(ع) باشیم؟
شرکت کنندگان در این دوره طی بازدید از نمایشگاه، با الگوی حکمرانی اسلام آشنا میشوند و اینکه مبتنی بر این الگو باید چه کار رسانهای انجام دهند. به عنوان مثال در بخش الگوی امام جامعه پرداز این موضوع تبیین میشود که یکی از وظایف امام در جامعه تقویت پیوندهای اجتماعی است که روابط همسایگی، اخوت و صله رحم را شامل میشود. در مورد روابط همسایگی 28 حق متخذ از روایات ارائه میشود که نانو رسانههای مسجد میتوانند روی این موضوعات کار کنند.
یکی دیگر از نکاتی که در طول نمایشگاه ارائه میشود این است که از ابتدای تاریخ تا امروز یک نبرد جهانی بین جبهه حق و باطل وجود داشته و دارد. یک روز با سفیانی، روز دیگر با سازمان ملل و عصر روشنگری درگیر بودیم که انقلاب اسلامی پاسخ محکمی به آن جریان بود، امروز هم با الگوی حکمرانی مجازی مواجهه داریم؛ برای تشریح این مسئله مستند «معضل اجتماعی» اکران و تحلیل شد.
برگزاری کارگاههای متنوع آموزشی
در بخش دوم رویداد، کارگاههای آموزشی آغاز شد؛ در مجموع این کارگاهها مخاطب درمییابد که چطور باید سفیر حسین(ع) باشد. شرکت کنندگان به صورت تیمی روی بومهای شکل دهی رسانه محله هم فکری و ایده پردازی کردند و هر چند تیم ذیل یک موتور تخصصی مشغول به کار بود.
در ادامه کارگاه تخصصی آموزش عکاسی و فیلمبرداری با موبایل نیز به صورت عملی توسط استاد سیدرضا سعیدزاده برگزار شد. استاد مجتبی حیدری، مدیر آژانس عکس مستند سو، نیز در مورد قصه پردازی و روایت با عکس در اربعین با مشارکت تیمی شرکت کنندگان، کارگاه را برگزار کرد.
فتوکلیپ و تدوین موبایلی، کارگاه انتقال تجربه، کارگاه روایت خلاق و محتوا، کارگاه ایده پردازی در تولید روایت محله اربعینی عناوین کارگاههایی است که در روز دوم با حضور اساتید مجرب برگزار شد.
پوستر «محله اربعینی» رونمایی شد
بنابر این گزارش، پوستر مفهمومی «محله اربعینی» با حضور حجت الاسلام سیدناصر میرمحمدیان، مدیرعامل بنیاد هدایت در جمع شرکت کنندگان نخستین رویداد «سفیر حسین(ع)» در شبستان بقیع مسجد مقدس جمکران رونمایی شد.
حجت الاسلام میرمحمدیان در این مراسم با تأکید بر اهمیت روایت حماسه بزرگ اربعین، اظهار کرد: شما که میخواهید سفیر حسین(ع) باشید، باید توجه کنید که شخصیتی مانند قیس بن مسهر سفیر امام حسین(ع) بود، که در زیر سختترین شکنجهها تا آخرین نفس ایستادگی کرد؛ شهید صدرزاده سفیر حسین(ع) بود که برای هدایت دوستان اهل محله خود حاضر بود آسیب ببیند، اما آنها به گناه دچار نشوند.
وی با اشاره به هجمه سنگین دشمنان در عرصه رسانه، گفت: ما در یک جنگ تمام عیار هستیم که باطل را حق نشان میدهد و حق را باطل، سفیر حسین(ع) در چنین شرایطی محکم میایستد. بعد از فتنه اخیر اگرچه تنها ۸ درصد جامعه کشف حجاب کردند، اما بوقهای رسانهای دشمن آنقدر بر خبرهایی از این دست میدمند که همه باور میکنند که اکثر جامعه کشف حجاب کرده اند.
مدیرعامل بنیاد هدایت افزود: امروز دشمن دیگر با دوشکا ما را نمیزند بلکه با اینیستاگرام، تلگرام و شبکههای اجتماعی ما را هدف قرار میدهد. آزادی انسان را آنقدر تحقیر کردند که عریانی را آزادی جلوه میدهند اما نمیگذارند زیباترین آموزههای مکتب آزادی بخش امام حسین(ع) به گوش دنیا برسد و با دستگاه سیدالشهدا(ع) سر ستیز دارند.
لشگریان مسجدی و هیئتی امام حسین(ع) بهپا خیزند/ هر کدام شما باید کنشگر رسانهای باشید
حجت الاسلام میرمحمدیان به ظرفیتهای موجود در جبهه انقلاب اسلامی اشاره کرد و بیان داشت: این همه لشگر مسجدی و هیئتی داریم اما متأسفانه نمیتوانیم آنطور که باید زیباییهای کار خودمان را به دیگران نشان دهیم. دستگاه امام حسین(ع) کار خود را با فرشتهها و امور غیبی پیش نمیبرد؛ ما باید به میدان بیاییم در برابر این هجمهها بایستیم.
وی عظمت جایگاه زیارت سیدالشهدا(ع) را مورد توجه قرار داد و گفت: در روایت داریم اگر مردم میدانستند چه ثوابی در زیارت امام حسین(ع) هست، از شوق میمردند؛ بعضی دیگر از روایات میفرمایند برای مردم واجب است که سالی یک بار به زیارت سیدالشهداء(ع) بروند. این معارف را شماها باید روایت کنید.
مدیرعامل بنیاد هدایت واقعه کربلا را نتیجه جنگ رسانهای دشمن علیه امام حسین(ع) دانست و خاطرنشان کرد: در آن زمان نیز آنقدر هجمه رسانهای زیاد بود که ۳۰ هزار نفر از کوفه که از بهترین شهرهای اسلامی بود، قربة الی الله مقابل حضرت ایستادند. امروزه هم هجمه رسانهای بسیار سنگین است. اسلحه دنیای جدید، رسانه و ابزار هنر است. بچههای مسجدی و هیئتی فقط نباید واکنش رسانهای داشته باشند بلکه باید کنشگر باشند.
لذّت سبک زندگی اربعینی را به رخ دنیا بکشید
حجت الاسلام میرمحمدیان اربعین را نماد تفکری دانست که نظام سرمایهداری را برهم میریزید و تصریح کرد: در اربعین فقیر و غنی نداریم، زائر درجه یک و دو نداریم. رزرو هتل معنایی ندارد. زیباییهای تمدنی اربعین را باید ببینیم و متناسب با آن جلوه رسانهای بدهیم. باید تلاش کنیم سفیر درستی برای امام حسین(ع) باشیم؛ با ادبیات تمدن اسلامی، سفیر باشیم نه تمدن غربی. مواجهه آنها با انسانها با زر، زور و تزویر است اما تمّدن اسلام با خیر رسانی، محبت و تبیین دست مردم را میگیرد.
وی با تأکید بر اینکه باید تلاش کنیم لذّت زندگی اربعینی را به رخ دنیا بکشیم، گفت: در سبک زندگی اربعینی اینطور است که فرد پول غذای ۵ هزار نفر را میدهد و منّت میکشد از غذایی که او تهیه کرده تناول کنند اما خروجی تمدّن غربی این است که وقتی خانوادهها به رستوران میروند هرکسی باید سهم خودش را حساب کند.
گفتنی است، رزمایش «محله اربعینی» تلاش میکند فعالان اربعینی را برای ترویج این فرهنگ و سبک زندگی، در محلهها پای کار بیارود تا رفته رفته این نوع نگاه در طول سال و در گستره ایران اسلامی جریان پیدا کند.
نظر شما