سرمربی علم گرای فوتبال کشورمان خواستار همفکری و جهاد وافعی برای جلوگیری از یک فاجعه در فوتبال ملی شد.
مجید جلالی که این فصل به رغم چند پیشنهاد لیگ برتری خانه نشینی اختیارکرده است به خبرنگار شبستان گفت:اگر تیم ملی در شرایط فعلی به حال خود رها شود نه تنها به جام جهانی نمی رویم بلکه وارد یک بحران ملی در فوتبالمان می شویم که ممکن است فوتبال ما را از یک عامل برای وحدت مردم به عاملی برای تفرقه بدل کند.
موسس کانون مربیان فوتبال ایران معتقد است تیمی که کارلوس کی روش سرمربی گری آن را بر عهده دارد تیمی بسیار ضعیف و بی برنامه است.وی در این باره می گوید: هم اکنون کشور ما دوران سختی را بواسطه تحریم و محاصره اقتصادی بیگانگان می گذراند.فوتبال به ویژه فوتبال ملی می تواند همانند آن چه از ورزش های المپیکی و پاراالمپیکی دیدیم در چنین شرایطی یک نقش وحدت بخش را در جامعه ایفا کند اما متاسفانه نه تنها چنین نمی کند بلکه می رود و در بیروت از یکی از تیم های درجه 3 آسیا می بازد و بدتر از آن بازی خوبی را هم به نمایش نمی گذارد طوریکه مسئولان صدا و سیما از بیم ضربه وارد شدن به غیرت ملی مردم پخش مسابقه را نیمه کاره می گذارند.
وی ادامه می دهد:باید از خودمان بپرسیم که در چه دوره دیگری فوتبال ملی تا این سطح افول کرده است.اگر از بزرگان فوتبالمان بپرسید به شما خواهند گفت که هیچ گاه حتی در روزهای شلوغ انقلاب اسلامی یا در سخت ترین دوران جنگ تحمیلی چنین تیم ملی ضعیفی نداشتیم.
سرمربی اسبق تیم ملی جوانان کی روش را مقصر اصلی این وضع نمی داند اما معتقد است بی تفاوتی به بسیاری از مسائل در ضعف بی سابقه تیم ملی بی تاثیر نبوده است.جلالی می افزاید:مسلما بحران تیم ملی از بحران کلی تر فوتبال ما در باشگاه ها نشات گرفته است اما سوالی که دارم این است که چرا دست کم از سرایت عوامل بحران زا به تیم ملی جلوگیری نشده است؟چرا با وجود افت کیفیت تیم های بزرگ پایتخت آن ها ترکیب مطلق تیم ملی را تشکیل می دهند در حالیکه این همه ستاره در دیگر تیم های لیگ برتر در انتظار یک نیم نگاه هستند؟آیا این همان روش محافظه کارانه و سنتی مربیان تیم ملی در دهه های شصت و هفتاد نیست؟
سوال دیگری که من دارم این است که می گویند کی روش کاشف استعدادهای موسوم به نسل طلایی فوتبال پرتغال بوده است،ستاره هایی مثل فیگو و ژائو پینتو.اما آیا می توان امروز در ایران هم با شیوه مربیگری پروازی استعدادهای جوان را از گوشه و کنار این مرز وبوم کشف کرد؟قطعا نه! در غیر اینصورت چرا حداقل تلاشی برای اصلاح ساختار و روش بازی تیم ملی انجام نشده است؟ گویا کی روش فقط مربیگری در شرایط پاستوریزه و استاندارد اروپا را می داند،تازه نه سرمربیگری را.او متوجه حساسیت شرایط کشور و فوتبال ما نیست.
این معلم بازنشسته آموزش و پرورش در توضیح شرایط حاضر می گوید: اقتصاد مقاومتی شامل همه عرصه ها می شود،مثل صنعت،تجارت، فرهنگ و ورزش مقاومتی.پس در فوتبال هم ما به کسانی احتیاج داریم که بتوانند با فوتبال مقاومتی ما را از این بحرانی که فوتبالمان به آن گرفتار شده نجات دهند و امید را در شرایط سخت در دل مردم زنده کنند.اما این افراد باید بتوانند این شرایط سخت را درک و برای بازیکنان توضیح دهند .بدتر از همه این که در این وضع رسانه ها که دیروز منتقدان کی روش را به صلیب می کشیدند امروز ناگهان به جای انتقاد از انتخاب ها و روش های او به بازیکنان ملی پوش انگ می زنند،تحریمشان می کنند و موفقیت های ورزش های دیگر را بر سرشان می کوبند یعنی درست در جهت عکس انگیزه و تعصب بخشیدن به آن ها عملل می کنند.
مجید جلالی که چند سال پیش مدعی شده بود انقلاب اسلامی هنوز وارد فوتبال نشده درباره فوتبال مقاومتی از نگاه خودش می گوید:من واقعا حسرت می خورم که چرا امروز کسانی مثل فرماندهان دفاع مقدس در فوتبالمان نداریم. در این فوتبال که مناسبات نا سالم و مادی و ضد فوتبالی بیداد می کند جای چنان فرماندهان فداکار و با لیاقتی خالی است.من از اهالی با شرف فوتبال می خواهم به صورت خودجوش برای همفکری و در واقع یک جور جهاد در فوتبال ملی پا پیش بگذارند.همچنین از همین جا از قهرمانان دفاع مقدس و همین طور از نهاد های نظارتی و دستگاه های اطلاعاتی می خواهم برای جلوگیری از فاجعه وارد فوتبال شوند.
همیشه اعتقاد داشته و دارم که داشتن یک فوتبال سالم و خودکفا از رفتن به جام جهانی هم مهمتر است ولی حالا می گویم اگر هم قرار باشد در همین فاصله کوتاه به جام جهانی برویم باز هم تزکیه و تصفیه فوتبال از ناپاکی ها شرط اول است چون بعضی ها دارند شرف وغیرت ملی ما را به بیگانگان می فروشند و فدراسیون تنها نظاره گر این فاجعه است.
پایان پیام/
نظر شما