«علیرضا مختارپور»، رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در پاسخ به این سوال که آیا اجتماع اربعین می تواند فرهنگ شیعی را به جهانیان معرفی کند، به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان گفت: اجتماع بزرگ اربعین یک هویت فرهنگی است ، نه هویت کشور خاصی و نه هویت حتی مربوط به مسلمانان، بلکه یک هویتی گروهی متعلق به تمام آزادی خواهان، عدالت جویان جهان و همه کسانی که خواستار احیای ارزش های انسانی که مبتنی بر اصول و مبانی دینی است که می خواهند این ارزش ها را دوباره در دنیا برقرار و حاکم کنند.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی اظهار کرد: شرکت کنندگان در مراسم راهپیمایی اربعین از هر ظلم و جور و ستم و تبعیضی که امروز در کشورهای گوناگون از سوی استکبار و جریان های صهیونیستی علیه محرومان و مظلومان عالم صورت می گیرد دفاع کنند.
علیرضا مختارپور با اشاره به حضور مردم از ملیت ها و ادیان مختلف در راهپیمایی اربعین گفت: اجتماع اربعین حسینی نمادی از مراسمی است که در آن میزبان و میهمان با یکدیگر پیوند پیدا می کنند؛ گروهی با ملیت ها و مذاهب مختلف که بر سر سفره امام حسین (ع) که رهبر آزادی خواهان و عدالت جویان جهان است گرد هم می آیند تا از ارزش های انسانی و اخلاقی حمایت کنند و با این رفتار نمادین خود خواهان بازگشت جامعه بشری به ارزش های انسانی و عدالت جویانه هستند؛ آنها می خواهند روابط انسانی مبتنی بر عدالت و برگزرفته از ارزش های دینی باشد.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در پاسخ به این سئوال که آیا بزرگترین اجتماع مسالمت آمیز دنیا در اربعین می تواند مروج فرهنگ صلح در جهان باشد؟ توضیح داد: به طور قطع این اجتماع عظیم می تواند بر اشاعه و ترویج فرهنگ صلح اثرگذار باشد؛ زیرا این اجتماع می تواند بر فرهنگ، مسایل انسانی و ارزش های انسانی تاثیر بگذارد و منجر به گسترش صلح، عدالت، حاکمیت اخلاق و ارزش های جهانی به طور فزاینده بر جوامع بشری باشد. اما اینچنین اجتماعی در صورتی اثر گذاری بیشتری خواهد داشت که روشنفکران جهان و طبقه رسانه ای جهان در انعکاس این حادثه عظیم بتوانند نقش آفرینی کنند.
نظر شما