دولت زمینه اشتغال مولد را در استان کردستان فراهم می‌کند

منظور گفت: دولت سیزدهم درصدد است زمینه اشتغال مولد را در استان کردستان فراهم کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کردستان، داود منظور معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در جلسه بررسی مسائل و الزامات توسعه استان کردستان گفت: هدف از برگزاری نشست‌های بررسی مسائل توسعه استان‌ها، بحث و تبادل نظر به منظور تصمیم‌گیری درباره تعیین اولویت‌های توسعه استان‌هاست تا با همفکری و رایزنی، تصمیم‌های مؤثری برای رشد تولید و اشتغال و توزیع متوازن امکانات در سطح استان‌ها گرفته شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: ویژگی ممتازی که استان کردستان دارد این است که ظرفیت‌های بکری در بخش‌های کشاورزی، گردشگری، قطب‌های تجاری و بازارچه‌های مرزی و صنایع متوسط و کوچک دارد که می‌بایست مورد توجه ویژه قرار بگیرد.

وی سپس با بیان اینکه دولت در تلاش است تا زمینه اشتغال مولد و مؤثر را در استان فراهم کند، گفت: در کنار مسائل اقتصادی، باید به مسائل فرهنگی و اجتماعی خاص استان کردستان هم توجه ویژه‌ای شود تا توسعه این استان به صورت متوازن پیش برود.

تکمیل راه‌آهن همدان به سنندج در اولویت قرار دارد

منظور در ادامه از راه‌آهن همدان به سنندج به عنوان مهم‌ترین طرحی که باید تأمین اعتبار آن به‌سرعت انجام شود، نام برد و گفت: با توجه به اهمیت این طرح برای استان و با هدف تسریع در راه‌اندازی آن در ماه‌های پیش رو، تخصیص اعتبارات مورد نیاز این طرح در اولویت سازمان برنامه و بودجه کشور قرار دارد و طی روزهای اخیر نیز اعتبارات مناسبی به این طرح تخصیص داده شده است.

معاون رئیس‌جمهور سپس از اولویت تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام استان در بخش آب خبر داد و افزود: این طرح‌ها هم امسال از تخصیص‌های کافی بهره‌مند خواهند شد و هم در بودجه سال آینده مورد توجه ویژه قرار خواهند گرفت.

منظور در ادامه به اهمیت فعال‌سازی و توسعه معادن استان کردستان اشاره کرد و گفت: پرونده ویژه‌ای برای فعال‌سازی و توسعه معادن استان گشوده می‌شود و با همکاری وزارت صمت و سازمان‌های توسعه‌ای مرتبط با این موضوع، منابع مالی مورد نیاز در این بخش تأمین خواهد شد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: به نظر می‌رسد بخش معدن، پیشران اصلی توسعه استان کردستان باشد و در صورت راه‌اندازی معادن استان، صنایع تبدیلی هم در کنار آنها شکل خواهد گرفت؛ از این‌رو، در بازنگری طرح توسعه استان، معادن باید مورد توجه بیشتری قرار گیرند.

وی در ادامه خواستار استفاده شایسته از ردیف بودجه محرومیت‌زدایی در نیمه دوم امسال و تسریع در توزیع استانی آن شد و گفت: این ردیف، یک ظرفیت مهم برای تکمیل طرح‌های کوچک و اجتماعی در بخش‌های آبرسانی روستایی، خدمات بهداشتی پایه، تکمیل زیرساخت‌های خدمات عمومی و مواردی از این دست است و لازم است تمرکز ویژه‌ای برای بهره‌برداری درست از این ردیف صورت گیرد.

منظور لزوم فعال‌سازی حساب توسعه و پیشرفت استان‌ها از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی را مورد تأکید قرار داد.

ایجاد توازن بین استان‌ها در بودجه سال آینده با توجه به شاخص محرومیت

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در بخش دیگری از سخنان خود در این نشست، از آماده شدن بخشنامه بودجه سال 1403 کل کشور خبر داد و گفت: در سیاست‌های بودجه سال 1403، ایجاد توازن بین استان‌ها با توجه به شاخص محرومیت در نظر گرفته می‌شود و به استان‌های کم رشد، بودجه بیشتری اختصاص خواهد یافت تا عدم تعادل‌ها در کشور کاهش یابد.

لزوم تامین اعتبارات برای تکمیل پروژه های نیمه تمام کردستان

در ادامه اکبر محمدی سرپرست سازمان‌ مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان، نیز با ارائه گزارشی تشریحی از سیمای استان کردستان و بیان وضعیت این استان در بخش‌های مختلف و بررسی ظرفیت‌ها و قابلیت‌های موجود، به بیان پیشنهادهای خود برای توسعه استان پرداخت و خواستار توجه ویژه سازمان برنامه و بودجه کشور به تأمین اعتبارات مورد نیاز برای تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام این استان در حوزه‌های راه و ریل، آب رسانی، آموزش و پرورش و بهداشت و درمان شد.

بر پایه این گزارش، در بخش دیگری از این نشست، معاونان و رؤسای امور سازمان برنامه و بودجه و معاونان استاندار کردستان نیز، به ارائه گزارش‌هایی درباره مسائل توسعه استان کردستان و بیان دیدگاه‌های خود پرداختند.

کد خبر 1622900

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha