به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از « al-monitor»، لرد شهردار لندن در اظهاراتی تاکید کرد که اقتصاد اسلامی نقش مهمی در تحقق ایجاد اقتصاد سبز کم کربن برای دستیابی به اهداف تغییرات آب و هوایی ایفا خواهد کرد.
لرد شهردار لندن یک مقام منتخب است که به عنوان سفیر بین المللی برای بخش های خدمات مالی و حرفه ای بریتانیا عمل می کند.
وینسنت کیونی، لرد شهردار لندن که بین سالهای 2021 تا 2022 شهردار این شهر بود، بریتانیا را پیش قراول امور مالی اسلامی توصیف کرد.
با افزایش تلاشهای جهان برای مقابله با تغییرات اقلیمی، صکوک سبز و پایدار در امور مالی اسلامی اهمیت بیشتری پیدا میکند.
کیونی گفت: امور مالی اسلامی بخش مهمی در مواجهه با چالش تغییرات آب و هوایی است.
وی افزود: بریتانیا تنها جایی است که در رتبهبندی مالی متعارف و سبز پیشتاز است و در سال 2021، وزارت خزانهداری با گروههای دیگر گرد هم آمدند تا یک کارگروه سطح بالا در زمینه صکوک سبز تشکیل دهند.
این کارگروه در جریان کنفرانس آب و هوا سازمان ملل متحد COP26 در اسکاتلند توسط خزانه داری بریتانیا، وزارت دارایی در جمهوری اندونزی، بانک توسعه اسلامی، گروه بورس لندن و طرح اقتصادی-اخلاقی جهانی ایجاد شد.
این طرح به تحقیق و ترویج انتشار صکوک سبز یا سرمایه گذاری های مطابق با شریعت در انرژی های تجدیدپذیر و سایر دارایی های زیست محیطی می پردازد.
بریتانیا همچنین شاهد ظهور شرکتهای فینتک مطابق با شریعت است.
کیونی گفت که «شاخص جهانی فینتک اسلامی» برای سال 2022، بریتانیا را در 5 اکوسیستم برتر فینتک اسلامی قرار داد و افزود که تأمین مالی اسلامی برای اقتصاد بریتانیا به شدت سودمند بوده است.
اندونزی و کشورهای شورای شرکت خلیج فارس بازیگران اصلی بازار مالی اسلامی هستند.
به دلیل حضور بالای بانک های اسلامی و بیش از 70 اوراق صکوک که در بورس لندن درج شده اند، انگلستان به عنوان قطب غربی این صنعت در نظر گرفته می شود.
بریتانیا همچنین اولین کشور غربی بود که اوراق قرضه صکوک مستقل را در سال 2014 منتشر کرد.
نظر شما