مجید معانی، رئیس اداره جنگل داری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان به خبرنگار شبستان گفت: امروز گسترش صنعت و افزایش جمعیت در کنار توسعه شهرنشینی موجب شده است تا به سرمایه عظیم جنگل بها داده نشود.
وی افزود: در صورت اهتمام به این مقوله مهم از سوی مردم و مسئولان امر شاهد بروز مشکلات ناشی از فرسایش خاک و تولیدات زراعی و نیز فقر غذایی و بلایای طبیعی نخواهیم شد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه سرانه جنگل در استان زنجان با احتساب جنگلکاری در دست کاشت نزدیک به 12 صدم هکتار است، ادامه داد: این در حالی است که در کشور این میزان 2/0 هکتار و در جهان 6/0 هکتار است.
وی یاداور شد: بی تفاوتی نسبت به جنگلکاری در دراز مدت موجب بروز سیلاب های ویرانگر می شود که در این رابطه باید به این موضوع توجه ویژه ای صورت گیرد.
معانی با اعلام اینکه جنگلکاری در استان زنجان قدمت طولانی داشته است و ریشه در آئین های مذهبی، باورها و اعتقادات دینی دارد، بیان کرد: وجود درختان کهنسال و قدیمی در مکان های دینی و مذهبی حکایت از انبوهی و سرسبزی جنگل های استان در گذشته داشته است که مقایسه آن با نواحی مجاور بیانگر عمق تخریب و فاجعه است.
وی یادآور شد: مناطق جنگلی استان زنجان با مساحت 97 هزار و 553 هکتار در ارتفاعات شمالی و جنوبی رودخانه قزل اوزن در شهرستان طارم، ارتفاعات شمال غربی شهرستان زنجان، ارتفاعات شمال شرقی شهرستان ماهنشان و ارتفاعات شمال شرقی شهرستان های ابهر و خرمدره واقع شده اند.
این مقام مسئول عنوان کرد: گونه های غالب این جنگل ها، ارس، بنه، زالزالک، سیاه تلو، بادام کوهی، گیلاس وحشی و شیر خشت هستند.
وی با یادآوری اینکه استان زنجان با داشتن بیش از 17 هزار هکتار جنگل دست کاشت یکی از قطب های تولید صنوبر به منظور تامین نیاز سلولزی کشور به شمار می آید، گفت: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان به منظور توسعه زراعت چوب و افزایش فضای سبز طی سال های 85 تا 89 اقدام به توزیع سالانه یک میلیون اصله نهال کرده که بیشترین تعداد آن مربوط به صنوبر است.
پایان پیام/
نظر شما