به گزارش شبستان؛ امروز استان لرستان از نظر شاخص محرومیت و بیکاری در صدر جدول کشوری قرار دارد و مردم استان لرستان به دلیل نبود مدیریت صحیح از این مهم رنج می برد.
استان لرستان میتواند به عنوان یکی از قطبهای کشاورزی ایران توان بالایی در تولیدات و نوع آن بهمنظور رفع محرومیت مردم این خطه و کشور به خود اختصاص دهد.
در این راستا به منظور بهبود وضعیت اقتصادی و اشتغال جوانانمان با وحید بیرانوندی جوان فعال اقتصادی و اجتماعی هم استانیمان به گفتوگو پرداختیم.
_با توجه به معضلات اشتغالی که استان لرستان با آن مواجه هست، به نظر شما طرح و برنامهای برای رفع محرومیت و نجات جوانان استان از این شرایط وجود دارد؟
وحید بیرانوندی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، اظهار داشت: در حقیقت مبحثی که برای گفتوگو در این مصاحبه آماده شده، در نظر گرفتن نقش مشترک منابع آبی، خاکی و نوع باغ یا ذرات خاص در مدیریت محصولات کشاورزی و باغبانی میباشد. اگر چه شاید بهنظر برسد که این طرح به خودی خود نمیتواند منجر به اشتغال کلانگردد و نگارش این طرح تنها با هدف کنترل بحران آبیاست که دنیا با آن درگیر است و متهم و قربانی اصلی آن نوع کشت در مکان مناسب میباشد ولی از آنجایی که بهطور مستقیم باعث استفاده اصولی و استاندارد کشاورزان از زمینهای خود، افزایش محصولات این قشر زحمتکش، ازدیاد درآمد زارعین، ورود سرمایهگذار به منطقه برای احداث کارخانههای بزرگ صنایع تبدیلی و صادرات محصولات و همچنین سپردهگذاری مردم شهری و روستایی خود منطقه در عرضه محصولات تولیدی میشود، میتوان از این الگو به عنوان یکی از طرحهای کلان اشتغال آفرین در استانی که جوانان آن با بیکاری دست و پنجه نرم میکنند، نام برد.
_ به نظر شما مدیریت محصولات زراعی و باغی و ارتباط آن با اشتغال مناسب و درخور توجه در استان به چه شکلی است و چگونه میتواند به بهترین شکل رقم بخورد؟
بیرانوندی بیان کرد: با در نظر گرفتن شرایط خاص استان لرستان و ظرفیتی که این نقطه از ایران در تولید محصولات زراعی و باغی در کشور و همچنین در سطح دنیا با عطف به محصولات صادراتی به نقاط مختلف جهان به خود اختصاص داده است. برای بهبود شرایط موجود و به طبع ایجاد اشتیاق در اسپانسرها بهمنظور سرمایهگذاری بیشتر در راستای تشکیل شرایطی مطلوب و ایدهال در زندگی افراد باغبان و زارع و همچنین افرادی که شغل آنها مشروط به صنایع تبدیلی و وابسته به میزان تولید میباشد، انجام آمایش سرزمین با هدف کمک به جامعه بهرهبردار و مرتبط با آن در ارزیابی عوامل طبیعی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی در تولید هر محصول در هر نقطه ضرورت دارد.
_ برنامه ریزی در جهت محصول خاص در محیط مناسب از چه طریقی، به کمک چه سازمانهایی و به چه شکلی باید انجام گردد؟
بیرانوندی ادامه داد: از آنجایی که استان ما در ناحیهای از کشور قرار گرفته که به منطقه چهار فصل ایران مشهور میباشد، با انجام یک برنامهریزی دقیق و اصولی از طریق ادارات جهاد کشاورزی و منابع طبیعی و دادن امتیازات و آموزشهایی به زارعین و باغداران علاوه بر کاهش فشار به زمینهای کشاورزی و زیر کشت بردن مراتع و در نتیجه ممانعت از رها کردن این زمینها میتوان زندگی کشاورزان را به سمت آرامش مالی سوق و با فراهم کردن شرایط برای احداث صنایع تبدیلی اشتغال کلانی برای مردم دیاری که از بیکاری رنج میبرند، کشاند.
_لطفاً در ارتباط با برنامه و روش مد نظرتان توضیحاتی بفرمائید؟
بیرانوندی افزود: در این بخش از گفتوگو من با چندین مثال برای شما و خوانندگان عزیز به توضیح طرح مذکور خواهم پرداخت، در کشور ایران بیشترین تولید زعفران مربوط به سه استان خراسان با 90 درصد از میزان کل تولید ایران، کرمان، اصفهان، همدان، قزوین، فارس و در رتبه نهم استان لرستان جزء آن 10 درصد باقیمانده قرار دارد. در سطح جهانی نیز زمانی ایران در رتبه اول قرار داشت ولی گوی سبقت از سمت کشورهای مثل اسپانیا از ایران گرفته شد، جالب اینجاست خود اسپانیا از ایران زعفران وارد و با ایجاد بستهبندیهای لوکس در کنار تولید خود صادرات خود را به رتبه اول دنیا با بیشترین سود ممکن رسانده است. با این همه تفاسیر در مورد تولید نیز اشاره به این موضوع که متوسط تولید زعفران در سطح ایران پنج کیلو در هکتار میباشد و در استان لرستان بهطور متوسط با توجه به بررسیها و گزارشات مرکز تحقیقات استان 25 کیلو در هکتار بوده است. با توضیحات اشاره شده اگر آموزش اصولی وجود داشته باشه و به جای حرکت مردم بهسوی خودکفایی گندم به سوی این کشت به حد استاندارد بکشانیم، هم کشاورز ما شرایط مالی بهتری برایش به وجود میآید و هم با ایجاد کارخانجات بستهبندی میتوان اشتغال برای جوانانمان ایجاد و صادرات اصولی به نقاط مختلف دنیا داشته باشیم. در ارتباط با سایر محصولات کشاورزی و باغی بنده به چند مورد که قابلیت تولید زیاد در استان لرستان و ایجاد صنایع تبدیلی برای ایجاد اشتغال عظیم دارند نیز اشارهای میکنم. در ارتباط با محصولات کشاورزی به نظر اگر کشاورز ما به جای محصولات آبدوست و کم سود به سمت گیاهان دارویی مختلف برود و باغدار ما بر اساس شرایط اقلیمی منطقه به سمتی برود که مثلاً در جنوب استان فقط محصولی مثل انجیر و در شمال استان محصولی مثل گردو را تولید کند، شرایط استان لرستان نیز مثل تاکستان که انگور آن معروف است و رفسنجان که پسته آن در سطح جهان شناخته شده است، کشیده خواهد شد. با این شرایط نهتنها محصولات استراتژیک تولید میکنیم، بلکه درآمد مردم از طریق این تولیدات و اشتغالهای کلان ایجاد شده افزایش خواهد یافت و محصولات استان حتی فرصت را برای ورود بیشتر گردشگر و به طبع ارز به کشور و استان ایجاد خواهد نمود.
_به عنوان صحبت پایانی اگه مطلبی باقی مانده بفرمائید؟
بیرانوندی ادامه داد: در انتهای این مصاحبه و به عنوان صحبت پایانی من خواهشی از مسئولین دارم، لطفا هر شخصی در هر پستی که قرار دارد به فکر مردم باشد و دقت و نظارت کاملی بر عملکرد خود و کارمندان تحت نظر داشته باشد تا خدایی نکرده با کمکاری اتفاق افتاده وضع به سمت تخریب منابع طبیعی، فقر عمومی و اجتماعی با نادیده گرفتن منابع خدادادی کشیده نشود و در صورتی که واقعاً شخصی از مدیران این توان را ندارد به خاطر رضای خدا هم که شده یا کارش را تغییر دهد یا خود را بازنشسته نماید.
نظر شما