به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، مراسم سنتی علم واچینی که با قدمتی ۲۰۰ ساله در روستای ماشک برگزار می شود، میزبان هیات عزاداری از سراسر استان است.
آقا سیداحمد یمنی از نوادگان امام موسی کاظم(ع) است که بقعه اش در این روستا بیش از همه در آخرین روز ماه صفر، زائرین زیادی را از نقاط مختلف استان و کشور در خود میزبانی می کند.
اینجا در روستای ماشک، صاحبخانه به همراه دختران و پسران و عروس و دامادها و نوه ها دور هم جمع می شوند و پا به پای هم تلاش می کنند تا عهد دیرینه ای که از اجدادشان به یادگار مانده را ادا کنند.
شب را مهمان یکی از این خانه ها شدم و لحظه به لحظه تکاپوی اهل خانه را برای هر چه بهتر برگزاری مراسم به چشم دیدیم.
فقط همین خانه، به تنهایی با آنچه تدارک دیده شده، قرار است به بیش از ۱۰۰۰ نفر نهار بدهد. هستند خانه های دیگر که ۵۰۰-۶۰۰ و گاهی کمتر هم سعی می کنند مهمانی از زائران و دوستداران اهل بیت را میزبانی کنند و اطعام دهند.
گاهی واقعا تعداد مهم نیست، خوبی این برنامه ها که با اتحاد خانواده ها همراه است، مردمی بودنش است که همه از هزینه شخصی پرداخت می شود و نسل به نسل یاد میگیرند باید رزق و روزیشان را با نام اهل بیت(ع) گره بزنند تا برکت در مال و زندگیشان جاری باشد.
در هر کوچه که می روی می توانی عطر غذای نذری را از پشت درب همه خانه ها با ذکر صلوات بشنوی.
بدون شک برکت در مالی که صاحبخانه ها آنرا «مال امام» می دانند از باورهای قلبی و اعتقادات دلی مردم نشآت گرفته و می خواهند به هر بهانه ای برکتشان را با نام معصومین متبرک کنند.
روستای ماشک تهرانچی از بخش مرکزی در حدود هفت کیلومتری آستانه اشرفیه در شرق استان گیلان قرار دارد.
نظر شما