به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان؛ امیرحسین قزوینیان- دیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان سمنان در نشست با خبرنگاران با اشاره به افزایش پروژههای احداثی در این استان و شتابگیری روند ساخت پروژههای مدرسهسازی گفت: در مجموع پروژههای ساخته شده این حوزه در استان سمنان و در سال ۱۴۰۲ در مقایسه با سال قبل از رشد ۱۰۰درصدی برخوردار بوده است.
وی از همکاری اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان سمنان با ۶۴۷ خیر مدرسهساز حقیقی و حقوقی خبر داد و افزود: ۱۴۳ نفر از خیرین را زنان، ۳۶۶ نفر را خیرین مرد تشکیل میدهند و علاوه بر این ۱۳۶ خیر حقوقی نیز با نوسازی و تجهیز مدارس استان سمنان همکاری دارند.
قزوینیان در خصوص افزایش خیرین همکار با اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان سمنان بیان کرد: در ۶ ماهه اول امسال هفت خیر خانم، ۱۰ خیر آقا و ۶ خیر حقوقی از مجموعه خیرین دیگر استانها و یا خیرین مدرسهساز خارج کشور جذب استان شده است.
وی از تعهد ۴۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومانی خیرین مدرسهساز در نیمه اول امسال خبر داد وافزود: تاکنون ۶۲ درصد از این تعهد در استان محقق و با تامین اعتبار آن پروژههای مدرسه سازی در استان به صورت مشارکتی در دست اجرا و ساخت هستند.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان سمنان با اذعان به اینکه ۵۳ درصد پروژههای مدرسه سازی در حال ساخت استان با مشارکت خیرین ساخته میشود اظهار کرد: برای تکمیل این پروژهها به اعتباری نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان نیاز است که این منابع باید از محلی غیرخیرین تامین شود.
قزوینیان با بیان اینکه ۵۰ درصد از ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار مصوب سفر رییس جمهور به استان سمنان در آبان ۱۴۰۰ دریافت شدگفت: ۹۵ درصد اعتبارات دریافتی برای نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان سمنان از مصوبات سفر آیت الله سید ابراهیم رییسی به استان سمنان هزینه شده است.
وی با اشاره به اینکه بخشی از اعتبارات مصوب سفر رییس جمهور به استان سمنان در آبان ۱۴۰۰ در سالهای ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ پرداخت شد و تخصیصها در این زمینه ادامه دارد اظهارداشت: نوسازی و مقاوم سازی مدرسههای فرسوده یکی از دغدغههای اصلی در حوزه نظام تعلیم و تربیت استان سمنان محسوب میشود و با نگاه ویژه دولت سیزدهم در این بخش اقدامها سرعت گرفته است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان سمنان با بیان اینکه سمنان در سالهای گذشته در زمینه تخصیص اعتبارات در حوزه نوسازی مدارس، استان در جایگاه سی و یکم کشور بود، بیان کرد: اکنون با نگاه ویژه دولت سیزدهم، جایگاه استان سمنان ارتقا یافت و نشان از دغدغهمندی دولت در نوسازی مدارس است.
قزوینیان با یادآوری اینکه اعتبارات استانی نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سمنان سال گذشته افزایش ۵۰ درصدی داشت، گفت: افزایش اعتبارات برای ساخت، نوسازی و تجهیز مدرسههای استان یک ضرورت اجتنابناپذیر است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان سمنان با اشاره به اینکه در ۶ ماهه امسال ۱۴ پروژه با ۳۶ کلاس درس و با زیربنایی بالغ بر ۱۵ هزار مترمربع فضای آموزشی، فرهنگی و ورزشی با اعتباری افزون بر ۷۳ میلیارد تومان برای استفاده دانش آموزان استان در سال تحصیلی جدید آماده و تاکنون تحویل آموزش و پرورش استان شده است اظهارداشت: ۴۲ درصد اعتبارات هزینه شده در پروژههای تحویل شده توسط خیرین مدرسهساز تامین شده است.
وی با بیان اینکه برای تکمیل و تحویل ۲۰ پروژه با ۷۴ کلاس درس برای ۶ ماهه دوم امسال برنامه ریزی انجام می شود افزود: این پروژهها با زیربنایی بین ۲۵ تا ۳۰ هزار مترمربع و با اعتباری افزون بر ۱۳۸ میلیارد تومان احداث خواهد شد.
قزوینیان از ارسال ۵ هزار کالای اداری و آموزشی به مدارس کم برخوردار این استان خبر داد وگفت: این اقلام در ۴۶ گروه کالایی به ارزش بیش از ۱۷ میلیارد تومان است و بین ۲۶۰ آموزشگاه ۱۱ منطقه آموزشی استان سمنان توزیع میشود.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان سمنان سرانه فضای آموزشی در استان سمنان را ۶.۲ مترمربعی اعلام کردوگفت: براساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش این سرانه باید به ۸.۳ مترمربع برسد که تحقق آن منوط به تامین اعتبار است.
وی با بیان اینکه تاکنون هیچکدام از استانها به این سرانه هدفگذاری شده ۸.۳ مترمربعی نرسیدند، ادامه داد: البته این سرانه در شهرستانهای مختلف استان متفاوت است اما میانگین آن در استان فعلا و با پروژههای تحویلی جدید به عدد ۶.۲ مترمربع رسیده است.
قزوینیان وضعیت سرانه آموزشی در دو شهرستان پرجمعیت سمنان و شاهرود را پایینتر از میانگین و تقریبا بحرانی دانست وافزود: سرانه فضای آموزشی در شهرستان سمنان ۴.۹ مترمربع و در شهرستان شاهرود ۵.۴ مترمربع است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان سمنان از کاهش ۴ دهم درصدی سرانه آموزشی استان در یک و نیم سال اخیر خبر داد و افزود: با ساخت و تکمیل پروژه هایی که در ۱۸ ماهه اخیر انجام شده سرانه فضای آموزشی در سطح استان از ۵.۸ مترمربع به ۶.۲ مترمربع افزایش یافته است.
عصمت سالار
نظر شما