انتشار جلد نخست «دانشنامه استان‌شناسی»

نخستین جلد از «دانشنامه استان‌شناسی» که به استان کردستان اختصاص دارد، از سوی انتشارات بنیاد ایران‌شناسی، به‌صورت الکترونیک منتشر شد.

به گزارش گروه دین و اندیشه خبرگزاری شبستان: جلد نخست «دانشنامه استان‌شناسی» که به استان کردستان اختصاص دارد، از سوی انتشارات بنیاد ایران‌شناسی، به‌صورت الکترونیک منتشر شد.  

این دانشنامه مفصل که مقالات آن در سال‌های گذشته گردهم آمده و پیش‌بینی شده بود به‌صورت فیزیکی به چاپ برسد، در مسیر نشر الکترونیک قرار گرفت؛ زیرا باتوجه‌ به حجم زیاد مطالب‌ و ضرورت ارائه محتوایی کم‌نقص درباره هر استان، چاپ کاغذی دانشنامه با موانع متعددی روبرو شد؛ از این‌رو معاونت پژوهشی بنیاد ایران‌شناسی، با هدف انتشار دستاوردهای پژوهشی این طرح و پیشگیری از تضییع بودجه مصروفه، بر آن شد تا پس از تصحیح، ویرایش و بازآرایی متن اولیه مقالات پیش‌تر فراهم‌آمده، به نشر الکترونیک «دانشنامه استان‌شناسی» اهتمام ورزیده و با انتشار برخطِ این دانشنامه در تارنمای بنیاد، امکان بهره‌برداری سهل و بهینه از نتایج این طرح پژوهشی را فراهم آورد. این دانشنامه که حاصل پژوهش گروهی پژوهشگران بنیاد درباره استان‌های گوناگون کشور است، به‌تدریج و در مجلداتی مستقل، با موضوع هریک از استان‌های کشور به‌صورت الکترونیک منتشر خواهد شد.  

این مجلد از دانش‌نامه استان‌شناسی با ارائه تصویری همه‌جانبه‌نگر از «استان کردستان»، به معرفی مختصات، داشته‌ها و قابلیت‌های این استان در حوزه‌های مختلف تمدنی آن، اختصاص دارد.  

انتشار جلد نخست «دانشنامه استان‌شناسی»

هر مجلد از این دانشنامه در سه بخش اصلی: ۱. «تاریخ» در ۳ فصل با عناوین: جغرافیای تاریخی، سوابق تاریخی، و بناها، آثار و اشیای باستانی و تاریخی؛ ۲. «جغرافیا» در ۵ فصل با عناوین: جغرافیای طبیعی، جغرافیای انسانی، جغرافیای شهری، جغرافیای روستایی و عشایری، و اقتصاد، مشاغل و شیوه معیشت؛ ۳. «فرهنگ» در ۸ فصل با عناوین: تعلیم و تربیت و مراکز علمی، مراکز فرهنگی، گویش، ادبیات و ادبیات عامیانه، آداب‌ و رسوم، صنایع و هنرهای دستی، ورزش و بازی‌های محلی، اماکن مذهبی و آیینی، و مفاخر و مشاهیر؛ به انضمام فصل آخر «کتابشناسی»، تدوین شده است.  

در بخش‌های این دانشنامه و فصول زیرمجموعه آنها، تاریخ، تمدن، جغرافیا، و وجوه اجتماعی، فرهنگی و هنری استان‌های کشور به تحقیق درآمده و تلاش شده است که جنبه‌های گوناگون تمدنی آنها در ابعاد گوناگون شناسایی، مطالعه و معرفی شود.  

آنچه «دانشنامه استان‌شناسی» را از سایر منابع مشابه متمایز می‌کند، رویکرد مقاله‌نگاری در تنظیم محتوای آن است. در این دانشنامه، هر موضوع به‌صورت یک مقاله مستقل مورد مطالعه قرار گرفته تا نه‌تنها امکان دسترسی سریع و آسان به اطلاعات گوناگون مربوط به استان فراهم گردد، بلکه امکان به‌روزرسانی و تکمیل مستمر محتوا نیز به‌وجود آید.  

گفتنی است: بنیاد ایران‌شناسی، نسخه الکترونیک این کتاب را به‌منظور بهره‌برداری بهینه‌ از طریق آدرس https://research.iranology.ir/ebooks.aspx در دسترس قرار داده است تا پژوهشگران و علاقه‌مندان به تاریخ و فرهنگ ایران و دیگر کسانی که در پی کسب دانستنی‌های دقیق و جامع درباره استان کردستان هستند، بتوانند از اطلاعات تحقیقی فراهم‌آمده، بهره‌مند شوند.
 

کد خبر 1792312

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha