حجت الاسلام والملسمین سیدجواد بهشتی در گفتگو با خبرنگار گروه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان درباره ضرورتهای بزرگداشت ۹ ربیع الاول، سالروز آغاز امامت امام زمان(عج) اظهار کرد: از آغاز تاریخ بشریت تا امروز دو طرز تفکر وجود داشته است یکی آنکه جهان خدا ندارد یا اگر خدا دارد جهان را خلق و مدیریت آن را به انسان واگذار کرده است یا اگر خدا جهان را خلق کرده و برنامهای برای انسان دارد مربوط به زندگی فردی او است نه زندگی اجتماعیاش. این طرز تفکر شاخهها و انشعابات متعدد دارد و طواغیت و سرمایهداران و جبّاران، طرفدار این نظریه هستند چون منافعشان را تأمین میکند.
این کارشناس مذهبی ادامه داد: در نقطه مقابل تفکری است که میگوید خدای متعال این جهان را برای انسان و انسان را برای هدفی بزرگ آفریده است، در تحقق این هدف، بزرگترین نعمت عقل است که خدا به انسان عطا کرده و وحی را نیز به کمک این نیرو فرستاده تا انسان را به سمت قله رفیع مدنظر خدا هدایت کند. انبیاء پیروان این تفکر هستند که از جانب خدا برنامهای را برای بشر آورده و خود تبیینگر و اجراکننده آن شدهاند و از همین جا درگیری تاریخی بین این دو جبهه آغاز شد!
وی با بیان اینکه انبیاء، اوصیایی داشتهاند تا پس از آنها مکتبشان را ترویج و تبلیغ کنند، ابراز کرد: هر نبی نسبت به پیامبر قبلی، دین را کاملتر عرضه کرده و کتاب کاملتری را با خود آورده است تا خاتم الانبیاء(ع) که کاملترین ادیان و برترین کتاب وحی را عرضه و در واقعه غدیر ۱۲ وصی و جانشین پس از خود را به اذن خدا به مردم معرفی و همان جا نیز بیان کردند که دوازدهمینِ این اوصیاء غیبتی طولانی دارد!
حجت الاسلام بهشتی با بیان اینکه این غیبت دلایل متعددی دارد، گفت: مهمترینِ این دلایل، حکمت الهی است که در این قطعه آخرِ تاریخ این شخصیت را در پس پرده غیبت نگاه میدارد تا امت اسلامی را بیازماید.
وی اضافه کرد: در این دوران عصری آغاز میشود که مردم باید سراغ علما بروند یعنی اگرچه امام زمان(عج) حی و حاضر و ناظر هستند اما به چشمها دیده نمیشوند و دست ما از ارتباط مستقیم با ایشان کوتاه است لذا وظیفه امت اسلامی گرویدن به علما و تقلید از فقها است، کسانی که اسلام را خوب فهم کردهاند و دنبال هوی و هوس نیستند.
وی تأکید کرد: این تشکیلات که از آن به سازمان وکالت یاد میشود از دوران امام صادق(ع) شکل گرفت و در دوران ائمه(ع) بعدی به مرور توسعه یافت به گونهای که سرزمینهای اسلامی قطعهبندی شدند و تحت نظارت وکلاً قرار گرفتند و همچون درختواره به امام معصوم(ع) متصل شدند. جالب آنکه امام صادق(ع) دو دوره غیبت صغری و کبری را حدود یکصد سال قبل از ولادت امام مهدی(عج) پیشگویی کرده بودند، این دوره آخرالزمان است و ما که در عصر غیبت زیست میکنیم آغاز این دوران را جشن میگیریم و به این مناسبت توطئههای دشمن را یادآور میشویم و وظایف خود را به ویژه در تبعیت از فقها مرور میکنیم. حساسیت و ضرورت گرامیداشت ۹ ربیع الاول از این بابت است.
حجت الاسلام بهشتی با اشاره به آمیخته شدن جشنهای ۹ ربیع الاول با برخی بدعتها، گفت: شیاطین از هر فرصتی برای بردن اذهان مردم به بیراهه استفاده میکنند همچون ترویج جبرگرایی در دوران بنیامیه و بنی عباسی! مهم آنکه حتی عالمان را به خدمت میگرفتند. اینجا علما هستند که باید با استناد به قرآن دست به تبیین بزنند چنان که از رسالتهای پیامبر اکرم(ص)، زدودن خرافات و بدعتها بود.
وی با بیان اینکه در عصر غیبت خرافات بسیاری رایج شده و سخنان بیاساسی سر زبانها افتاده است، تصریح کرد: مثل حدیث رفع القلم که مدعی است در روز نهم ربیع الاول قلم از شیعیان برداشته شده است و گناهی برایایشان نوشته نمیشود!! در حالی که از این روز به بعد مسئولیت شیعه چندصد برابر میشود چون امام قابل دسترسی نیست و جامعه به وحدت، تقوا، شب زنده داری، پیوسته خدا را بندگی کردن و مناجات بیشتری نیاز دارد.
حجت الاسلام بهشتی تأکید کرد: اینکه رسالتهایمان را نادیده بگیریم و بگوییم خدا قلم را برداشته و به این مناسبت گناهی از ما نمینویسد مثل سربازی است که اسلحه را در میدان جنگ کنار بگذارد و مشغول پایکوبی شود اینها خرافات و جعل و نشانی غلط است اتفاقاً شیعیان باید از این برهه به بعد با چشم بیدارتر، کار و کوشش مضاعف و مسئولیتپذیری بیشتر در عرصه حاضر شود و توکل به خدا و توسل به اهل بیت(ع) را چندبرابر و خود را مهیای این دوره کند و با بیداری با دشمنان مواجه شد.
وی درباره استفاده از ظرفیتهای روز ۹ ربیع الاول برای ایجاد وحدت، بیان کرد: برخی از منتقدان جمهوری اسلامی مسأله وحدت را از دستورات و برنامههای سیاسی این نظام و مسألهای سطحی و موسمی معرفی میکنند در حالی که اینطور نیست بلکه وحدتِ رهروان اهل بیت(ع) و رهروانِ دیگر مذاهب، مورد تأکید اهل بیت(ع) بوده است این پدیده تا ظهور امام عصر(عج) وجود دارد و دشمن سعی میکند به آن لطمه بزند.
این کارشناس مذهبی در پایان خاطرنشان کرد: ما شیعیان در عین شادمانی برای اینکه خدا رهبری آسمانی را ولی و سرپرست ما قرار داده و تبیین برکات وجود این ذخیره به جهانی و نوید آن وجود نازنین، باید مراقب جلوههای وحدت آفرین هم باشیم چنان که ائمه(ع) ما را به مدارا با پیروان دیگر مذاهب، حضور در تشییع اموات آنها و امثال آن توصیه کردهاند؛ اینچنین است که جهان آماده ظهور میشود.
نظر شما