فتح الله توسلی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به مهمترین مشکلات مساجد استان همدان گفت: یکی از مشکلاتی که در مراکز مذهبی ما و به ویژه مساجد و حسینیه ها وجود دارد، فقدان متولی امور مساجد است. بر فرض مثال سقف مسجدی فرو می ریزد من نمی دانم به چه کسی و چه نهادی بگویم بیاید کمک کنید، به اوقاف می گویم می گوید ما مسئول نیستیم، به مرکز رسیدگی به امور مساجد می گویم می گوید ما مسئول نیستیم، به سازمان تبلیغات می گویم می گویند ما مسئول نیستیم. یعنی به هر کسی می گوییم می گویند ما متولی امور مساجد نیستیم. مردم نیز توان این را ندارند که بیایند منابع مسجدی که تخریب می شود را تامین کنند.
عضو مجمع نمایندگان استان همدان اظهار کرد: در بحث توسعه مساجد نیز مشکلات فراوانی وجود دارد. جمعیت روستا و شهر افزایش پیدا کرده و می خواهند مسجد را گسترش دهند و آن را بسازند، تعمیرش کنند یا بنایی به آن اضافه کنند که باز این منابع نیز وجود ندارد.
وی ادامه داد: در بحث خانه عالم نیز منابعی دیده شده اما این منابع کافی نیست. عالمی که از شهرستان دیگر یا قم به روستاهای ما می آید و در روستایی مستقر می شود مکانی برای اسکان ندارد تا بتوانند با آرامش در مساجد فعالیت کنند. در مورد حقوق این عزیزان نیز پول بسیار ناچیزی به آنها داده می شود و در شهرها و روستاها نیز با توجه به مشکلات معیشتی که برای مردم ایجاد شده است، مردم نیز رغبت کمک ندارند.
نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس تاکید کرد: یکی از پیشنهاداتی که من در برنامه هفتم دادم، این است که سازمان اوقاف با توجه به درآمدهایی که دارد، متولی بحث مساجد باشد. وقتی هیئت امنایی به بنده مراجعه می کند و می گوید برای مسجدم بلندگو می خواهم و یا سقفش در حال ریختن است، من بدانم که سازمان اوقاف متولی این مسئله است و برای آنها نامه نگاری کنم که مشکل آن مساجد حل شود که در حال حاضر چنین چیزی نیست و امیدواریم در برنامه هفتم توسعه این پیشنهاد بنده در صحن مجلس رای بیاورد.
وی در مورد مهمترین نقاط قوت مساجد استان همدان گفت: منطقه ما چون منطقه ای بسیار سنتی و اسلامی است، مهمترین نقطه قوت مساجد آن این است که در ایام خاص همانند فاطمیه یا ماه مبارک رمضان و محرم مساجد پر می شوند و همین نشان می دهد که اعتقادات مردم دست نخورده است و این ظرفیت بسیار عظیمی برای کشور است که باید آن را تقویت کنیم.
توسلی ادامه داد: یکی از کارهایی که می توانیم برای تقویت اعتقادات مردم و حضور آنها در مساجد انجام دهیم، این است که کمک کنیم مساجد آنها توسعه پیدا کنند. امکانات مورد نیاز را برای مساجد در روستاها و شهرها فراهم کنیم.
نماینده بهار و کبودرآهنگ با بیان اینکه تمامی جلساتم در روستاها در مساجد برگزار می شود، اظهار کرد: معتقدم مسجد خانه خداست. ما به هیچ کس در آنجا بدهکار نیستیم و به همین دلیل جلساتم را در خانه خدا برگزار می کنم. مسئولان آنجا می آیند، مردم هم می نشینند، مشکلاتشان را بیان می کنند، رو در رو با مسئولان صحبت می کنندو این مشکلات بررسی می شود، دیگر کسی نمی گوید به خانه فلانی رفتیم یا نرفتیم.
وی خاطرنشان کرد: روزانه بنده چه از طریق تماس تلفنی و چه حضوری مراجعاتی از طرف هیئت امنای مساجد برای پی گیری و حل مشکلات آنها دارم که متاسفانه بسیاری از این پی گیری ها به دلیل نبود اعتبارات به جایی نمی رسد.
انتهای پیام/
نظر شما